Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Μια ΔΟΥ σε κάθε νομό!

Σε εφαρμογή τίθεται τον Οκτώβριο το σχέδιο της κυβέρνησης για κατάργηση 213 εφοριών σε όλη τη χώρα.
Σε κάθε νομό της χώρας εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει μία εφορία, και οι υπόλοιπες θα καταργηθούν. Το προσωπικό θα μετακομίσει στη μεγαλύτερη πόλη του νομού όπου και θα δημιουργηθεί η νέα μεγάλη εφορία. Θα παραμείνουν 20 εφορίες στον νομό Αττικής, 6 στη Θεσσαλονίκη και 49 στην υπόλοιπη χώρα. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στις 75 εφορίες που θα παραμείνουν δεν θα διενεργούνται συναλλαγές με τους φορολογούμενους, δεν θα...
υποβάλονται πλέον δηλώσεις, ούτε θα εκδίδονται βεβαιώσεις και πιστοποιητικά. Ολα αυτά καθώς και η υποβολή δηλώσεων και η έκδοση πιστοποιητικών θα γίνεται ηλεκτρονικά είτε μέσω του ΤΑΧΙSNET είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, που υπάρχουν ήδη στους Δήμους, ενώ οι πληρωμές φόρων θα γίνονται αποκλειστικά μέσω των τραπεζών. Οπως τονίζεται σε έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών υπάρχουν αρκετές στρεβλώσεις στη διάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Πολλές περιπτώσεις σύστασης ΔΟΥ της περιφέρειας έγιναν χωρίς συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό με γνώμονα την εξυπηρέτηση τοπικών συμφερόντων και πιέσεων τοπικών παραγόντων. Ειδικά για τον νομό Αττικής προτείνεται:
Η δημιουργία μιας ΔΟΥ που θα περιλαμβάνει τους χίλιους μεγαλύτερους φορολογούμενους της χώρας, ανεξαρτήτως νομικής μορφής και η κατάργηση των τριών ΔΟΥ Ανωνύμων Εταιρειών με τη διάσπαση των φορολογούμενων στις αντίστοιχες ΔΟΥ της έδρας των ανωνύμων εταιρειών.
Να παραμείνει η ΔΟΥ Πλοίων, στην οποία πρέπει να μεταφερθούν όλα τα πλοία της Αττικής που σήμερα παρακολουθούνται από άλλες ΔΟΥ, όπως του Λαυρίου και της Ελευσίνας,
Διατήρηση της ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, η οποία θα έχει στην αρμοδιότητά της τη φορολογία των εισοδημάτων που αποκτώνται στην Ελλάδα από φυσικά πρόσωπα που κατοικούν στην αλλοδαπή.

8 σχόλια:

  1. Πορεία προς τον αποκλεισμό; Με τις εφορίες των Β. Σποράδων και κυρίως της Σκοπέλου που εξυπηρετεί και την Αλόννησο τί θα γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χωρα συρικνωνεται η περιφερεια ρημαζει η νεα γενια εγκαταλυπη την πατριδα απο τον φοβο της ανεργιας.Και το υπουργικο συμβουλιο χειροκροτει αυτον που υπεγραψε στις Βρυξελες τα παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί και να 'ναι για καλό, μπορεί και να 'ναι για να ξυπνήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους πως δεν έχουμε να περιμένουμε και να ελπίζουμε τίποτα κι από κανέναν...να ενώσουμε τα χέρια και όλοι μαζί, να σκύψουμε και να αφουγκραστούμε τη γη μας, να πάρουμε δύναμη και να ξεπεράσουμε ακόμα και τον ίδιο μας τον εαυτό, αυτό δεν είναι άλλωστε που σαν λαό μας κρατάει και μας ξεχωρίζει μέσα στους αιώνες;..
    Έχουμε την τύχη μέσα σ' αυτή τη δίνη να έχουμε μπροστάρη έναν ξεχωριστό, έναν χαρισματικό άνθρωπο. Μαζί του ας προχωρήσουμε και ας δώσουμε αυτό που αξίζει σε μας και στον ξεχωριστό, τον γεμάτο χαρίσματα τόπο μας, στην μοναδική μας Σκόπελο που με τα άλλα δυο νησιά, τρεις διαμαντόπετρες, η μοίρα είναι κοινή!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ Κ.Ε.Π ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ή ΚΑΠΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ που θεωρείς τόσο απλά τα πράγματα μεθαύριο που μπορεί να καταργηθεί ακόμα ίσως και το Κέντρο Υγείας να πηγαίνεις να εξετάζεσαι μέσω Κ.Ε.Π...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κέντρο Εξέτασης Παθολογικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ,ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.......
    ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΡΟΣΩΠΑ ΟΛΑ......
    ΕΡΗΜΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΡΑΣΜΟΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάθε μέρα μαθαίνω και χειρότερα νέα. Το πήγενε -έλα στο Βόλο δεν έχει τελειωμό. Ανταποκριτής του ΟΑΕΔ (όπως μας είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος)θα έρχεται στη Σκόπελο, για να μην αναγκαζόμαστε οι άνεργοι να ταξιδεύουμε μέχρι το Βόλο για μια σφραγίδα; Αφού είναι τόσο δύσκολο να υπάρχει ανταποκριτής γιατί δεν παίρνουμε την παράταση της ανεργίας μέσω ΚΕΠ ή ΙΚΑ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.