Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Επίσκεψη Κ. Καρτάλη στην Αλόννησο

Την Αλόννησο επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη και τους Αντιδημάρχους Ο. Παπαχρήστο και Μ. Αγάλου, με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Βορείων Σποράδων (ΕΘΠΒΣ) Στ. Παρασκευόπουλο και το Σωματείο Αλιέων Αλοννήσου. Τέλος επισκέφθηκε τoν Αστυνομικό Σταθμό Αλοννήσου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που μετά από πολλά χρόνια εμφανίζονται με επαρκή στελέχωση σε μόνιμο και προσωρινό προσωπικό αλλά και σε επίγεια μέσα.
Στη συνάντηση με τη δημοτική αρχή εξετάστηκαν κρίσιμα θέματα της Αλοννήσου όπως το κτηματολόγιο Αλοννήσου, το έργο του Κλειστού...
Γυμναστηρίου, τα έργα επεξεργασίας λυμάτων και αποχέτευσης, τα προβλήματα των αλιέων καθώς και η εξυπηρέτηση των δημοτών από το Περιφερειακό Ιατρείο και τον ΟΑΕΔ. Για όλα τα θέματα είχαν προηγηθεί συναντήσεις εργασίας του Κ. Καρτάλη και του Δημάρχου Αλοννήσου με τα αρμόδια Υπουργεία. Ως προς το θέμα του κτηματολογίου, έχει συμφωνηθεί η νέα κτηματογράφηση του νησιού ώστε να διορθωθούν τα προβλήματα σε βάρος των ιδιοκτησιών των δημοτών αλλά και για να προκύψει ένα αξιόπιστο υπόβαθρο σε ό,τι αφορά στην κατάρτιση του τοπικού χωροταξικού σχεδίου (ΣΧΟΟΑΠ). Για το θέμα του κλειστού γυμναστηρίου, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και τον ΟΣΚ συμπληρωματική πίστωση 1.1 εκ ευρώ, γεγονός που είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς για το έργο δεν είχαν εγγραφεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση οι απαιτούμενες πιστώσεις. Όμως διαπιστώθηκε καθυστέρηση στην ενεργοποίηση του αναδόχου γεγονός που επιβάλλει την άμεση επαναξιολόγηση του χρονοδιαγράμματος του έργου.
Για το θέμα της επεξεργασίας λυμάτων και των δικτύων αποχέτευσης έχει κατατεθεί τεχνικό δελτίο στο ΥΠΕΚΑ για το Πατητήρι, το Βότση και την Παλαιά Χώρα και αναμένεται η έγκριση του. Πρόκειται για έργα αναπτυξιακής πνοής για την Αλόννησο καθώς θωρακίζεται αποτελεσματικά η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και των οικισμών. Εκκρεμότητα διαπιστώθηκε σε ό,τι αφορά στη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου, ενώ εξελίσσεται ομαλά η εξυπηρέτηση των δημοτών από τον ΟΑΕΔ μέσω της συμφωνίας που δρομολογήθηκε για δημοτικό σύμβουλο που θα έχει το ρόλο του ανταποκριτή.
Τέλος σε ό,τι αφορά στα προβλήματα των αλιέων, συμφωνήθηκε να παραμείνει ως έχει η διαδικασία έκδοσης αδειών αλίευσης στο Πάρκο (εκδίδονται στην Αλόννησο από το Φορέα Διαχείρισης αντί στα κατά τόπους Λιμεναρχεία) ενώ θα επιχειρηθεί εκ νέου η οικονομική στήριξη των αλιέων από το ΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο των διατάξεων του ν. 1650/86 στον οποίο προβλέπονται αντισταθμιστικά οφέλη σε περίπτωση επιβολής απαγορευτικών μέτρων στην αλιεία για την ανάγκη προστασίας ευαίσθητων οικολογικά θαλασσίων περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.