Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Μία ανεπανάλειπτη συναυλία στο Κοτρωνάκι

Η χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας, μια χορωδία με αδιάλειπτη παρουσία στα μουσικά πράγματα τα τελευταία 50 χρόνια, με πολλές διεθνείς διακρίσεις και με συνεργασίες με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, παρουσίασε ένα καταπληκτικό πρόγραμμα χθες 23 Ιουλίου στον δροσερό υπαίθριο χώρο του μοναστηριού του Αγ. Ιωάννη στο Κοτρωνάκι.
Μία πραγματικά υπέροχη συναυλία που απόλαυσαν όσοι τυχεροί βρέθηκαν χθες στο Κοτρωνάκι.
Πάνω από 200 άτομα χειροκρότησαν τους 40 χορωδούς, την πιανίστα Κατερίνα Καραμπάτσα και τον μαέστρο Σταύρο Μπερή για την υπέροχη και ανεπανάληπτη μουσική βραδιά.
Tην χορωδία παρουσίασε στο κοινό ένας παλιός...
της γνώριμος, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, ο οποίος είπε: «Σήμερα είναι η γιορτή του Δάσους γι΄αυτό επιλέξαμε αυτό τον καταπληκτικό χώρο που περιβάλλεται από το μοναδικό δάσος της Σκοπέλου. Δεν είναι τυχαίο ότι μας ενδιαφέρει το δάσος. Οι θάλασσές μας είναι τέλειες, αλλά το συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού είναι το δάσος, γι΄αυτό θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την αξιοποίηση και την προστασία του. Ευχαριστούμε τον μαέστρο και την χορωδία που είναι απόψε εδώ και σας καλώ να τους απολαύσετε...»
Στη διάρκεια της συναυλίας ακούστηκαν οι εκτελέσεις:
Επί Σοι χαίρει κεχαριτωμένη - Θεμ. Πολυκράτη
Σε υμνούμεν - Γιώργου Τριάντη
Down by the riverside – Negro spiritual
Η ψαρόβαρκα - Γεωργίου Λαυράγκα
Καράβιν εν από την Χιόν - Παν. Γλυκοφρύδη
Οι ψαράδες - Γεωργίου Γεωργιάδη
Cuanto Calienta el sol - Λατινικής Αμερικής
Cielito Lindo - Λατινικής Αμερικής
Alma Llianera – P. Gutierex
Die nacht – Franz Schubert
Summertime – George Gerswinn
L' important c'est la rose – G. Becaut
Mια θάλασσα μικρή - Διονύση Σαββόπουλου
Η Άρνηση - Μ. Θεοδωράκη
Μαρίνα - Μίκη Θεοδωράκη
Χρυσοπράσινο φύλλο - Μίκη Θεοδωράκη
Το τραγούδι της ξενιτιάς - Μ. Θεοδωράκη
Στα κακοκτράχαλα τα βουνά (Τσάμικος) - Μ. Χατζιδάκι. Επεξ. Στ. Μπερή
Κλείνοντας ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής είπε: «Ήταν ιδιαίτερη τιμή για μένα προσωπικά, αλλά και για το νησί που βρέθηκε απόψε μαζί μας η εκπληκτική αυτή χορωδία. Ευχαριστώ τον μαέστρο Σταύρο Μπερή, τα μέλη της χορωδίας, την Μονή Μεγίστης Λαύρας για την παραχώρηση αυτού του πανέμορφου χώρου και τον Νίκο Καστάνη και την οικογένειά του για την όλη φροντίδα.»

11 σχόλια:

  1. Κρίμα και πάλη κρίμα ,γιατί οι πατριώτες μας ενδιαφέρονται για τα rooms και για την πάρτι τους λες και τέτοια πράγματα έχουμε κάθε χρόνο στο Νησί. Αν ήταν αυτή η συναυλία στο Ηρώδειο θα ήταν ασφυκτικά γεμάτο και μάλιστα με πληρωμή εισιτηρίου μεγάλου ποσού . Γιώργο συγχαρητήρια δεν μπορούν να σε φτάσουν Δήμαρχε είσαι πολύ μπροστά . Και να ρωτήσω αυτοί οι κουλτουριάρηδες της αντιπολίτευσης που είχαν κρυφτεί; κρίμα .
    Τέλος πάντων ήταν μια υπέροχη βραδιά εναρμονισμένη με τα χρώματα της φύσης και του Δάσους ένα μεγάλο μπράβο σε όλους σας,ευχαριστούμε που μας κάνατε την τιμή να σας ακούσουμε και μάλιστα δωρεάν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εσείς πού είσασταν όταν ο Σταύρος Μπερής με τον αδερφό και τα μέλη της οικογένειας του με εξαιρετικούς καλλιτέχνες πρωτοπαρουσίασαν μια υπέροχη βραδιά στον Ορφέα που έχει μείνει αλησμόνητη?
    Μήπως στην αντιπολίτευση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 24 Ιουλίου 2011 6:33 μ.μ.
    Εκεί ήμασταν κυρία μου δεν σας μοιάσαμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια για την καταπληκτική εκδήλωση και την επιλογή του μαγευτικού χώρου. Ήταν μία βραδιά χάρμα. Είναι λυπηρό βεβαίως, ότι οι ντόπιοι δεν την προτίμησαν. Μήπως δεν έχουμε την ανάλογη κουλτούρα; Αλλά και αυτοί που έχουν κουλτούρα πούντους; Πού ήταν η εκπαιδευτική κοινότητα; Δεν υπήρχε ίχνος. Την πρώτη ημέρα που θα πάνε στο σχολείο οι καθηγητές θα συζητήσουν με τα παιδιά μας για τις εμπειρίες τους στα μπαράκια, τη μουσική, τα ποτά και τον κόσμο που σύχναζε εκεί. Αυτό είναι in. Αυτό είναι must. Ο κλήρος επίσης γιατί δεν παρεβρέθει; Εκτός από την αδιαφορία που έδειξαν για την εκδήλωση, δεν υπολόγησαν την ιερότητα του χώρου και να τον τιμήσουν με την επίσκεψή τους. Οι υπόλοιποι Σύμβουλοι πού ήταν; Οι τέως και πρώην αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι και Σύμβουλοι πού χαθήκανε; Αλλά πότε ασχολήθηκαν με πολιτισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν κάποιος θέλει να πάει σε μια εκδήλωση, καλό είναι να πηγαίνει γιατί το νιώθει και θέλει πραγματικά να πάει και όχι γιατί ανήκει στους πρώην η στους νύν, δεν χρειάζεται να κάνει το Καραγκιόζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω οτι η εκδήλωση θα είχε πολύ περισσότερη επιτυχία αν γινόταν στον ΟΡΦΕΑ. Ο χώρος είναι ιδανικός και όλοι θυμόμαστε οτι στο παρελθόν αξιοποιήθηκε για πολλές χρήσεις στον τομέα του πολιτισμού.
    Η επισκευή του ξεκίνησε από την άνοιξη και κοντεύει Αύγουστος και ακόμα....
    Τι θα γίνει ρε παιδιά, και το γεφύρι της Άρτας να ήταν θα είχε χτιστεί τόσο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτύχησα να παρακολουθήσω αυτήν τη καταπληκτική συναυλία, εμπειρία μοναδική!!! Καταλληλότερο μέρος δεν θα υπήρχε!!! Πάντα όμως, δυστυχώς, βρίσκουμε τρόπο για να υποβαθμίσουμε ακόμα και τα πιο όμορφα και σπουδαία πράγματα... Μπράβο και ευχαριστώ στον Δήμαρχό μας,εμπνευστή της όλης εκδήλωσης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 24 Ιουλίου 2011 9:36 μ.μ. - ωραίο σχόλιο. να γελασουμε και λιγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ πως ήταν ωραίο σχόλιο, μ' εκείνο ειδικά το "δε σας μοιάσαμε" γέλασα με την ψυχή μου. Νάσαι καλά 9:36

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το Κοτρωνάκι ήταν χώρος μαγευτικός για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα η επισκευή του Ορφέα και να λειτουργήσει πάλι. Είναι εξίσου καταπληκτικός χώρος για όλες τις εκδηλώσεις και ιδιαίτερα για προβολές ταινιών. Δεν μπορώ να ξεχάσω την κοσμοσυρροή που έγινε πριν λίγα χρόνια με τις προβολές του Mamma mia. Ερχόντουσαν αλλοδαποί από διάφορα μέρη του κόσμου για να απολαύσουν την ταινία, στο χώρο που γυρίστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΕΡΑ
    ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ.
    ΔΑΣΟΣ Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ Κ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ.

    ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

    ΔΑΣΟΣ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ?????

    Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΕ ΣΕ 600 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ ΤΟ 1977
    ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ
    ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΩΜΕΝΟ.

    Ξ Υ Π Ν Α Μ Ε Ο Λ Ο Ι

    ΑΝΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.