Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

'Εργα στην Αλόννησο επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στη λιμνοδεξαμένή, στη θέση Καστανιά Αλοννήσου

Σε έργα στην Αλόννησο περιόδευσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία των εργασιών και να συνομιλήσει με τους κατασκευαστές. Συγκεκριμένα ο κ. Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από το δήμαρχο Αλοννήσου κ. Πέτρο Βαφίνη και υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφτηκε το έργο της λιμνοδεξαμενής στην Καστανιά που βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, όπως και το ταχυδιυλιστήριο του Δήμου Αλοννήσου. Παράλληλα στα...
πλαίσια της παρακολούθησης των έργων του ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αλοννήσου τεχνική σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες όπου εξετάστηκε η πορεία των έργων και η απορροφητικότητά τους.
Ο περιφερειάρχης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία εξέλιξης των έργων και τόνισε ότι με τη συνεργασία όλων των βαθμίδων διοίκησης μπορούν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για την περιοχή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με χωροθέτηση στην Αλόννησο υπάρχουν ενταγμένα έργα συνολικού προϋπολογισμού 32 περίπου εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά είναι σημαντικά στη δύσκολη στιγμή που περνά η χώρα γιατί μοχλεύουν την τοπική οικονομία, δημιουργώντας παράλληλα και θέσεις εργασίας. Στόχος της αιρετής Περιφέρειας είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισμός ώστε οι διαδικασίες υλοποίησης να προχωρούν γρήγορα και τα έργα αυτά να αποδοθούν γρήγορα στους πολίτες»
Αναφορά έγινε απ’ τον κ. Αγοραστό και για το κλειστό γυμναστήριο της Αλοννήσου για το οποίο τόνισε ότι ξεμπλόκαρε η διαδικασία με τον εργολάβο και η Περιφέρεια απ’ την πλευρά της έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες πληρωμές για τη συνέχισή του. Ακόμη σημείωσε ότι προχωρούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για δημοπράτηση τα δυο έργα που αφορούν στο Σύστημα τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και εξωτερικών δικτύων μεταφοράς νερού όπως και εκείνο του βιολογικού καθαρισμού το Δήμου Αλοννήσου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι ετοιμάζονται για υποβολή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αλιείας τα έργα που αφορούν στο αλιευτικό καταφύγιο στο Βότσι ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τόσο το ΣΧΟΟΑΠ Αλοννήσου όσο και το έργο που αφορά στην προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας του εθνικού θαλάσσιου πάρκου Αλοννήσου βόρειων Σποράδων.
Κατά την περιοδεία τον περιφερειάρχη συνόδευαν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κα Ζ. Αναγνώστου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βλάικος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Αναλυτικά τα ενταγμένα έργα με χωροθέτηση στην Αλόννησο:
ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ (ΣΧΟΟΑΠ) ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
128.829,76 €
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ , ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ (SCADA) KAI ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
7.094.341,76 €
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΠΑΤΗΤΗΡΙ - ΒΟΤΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
9.293.026,17 €
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
3.834.500,00 €
Τεχνική Βοήθεια του Δήμου Αλοννήσου - Μαγνησίας
50.000,00 €
Κατασκευή λ/μνής και αγωγού μεταφοράς Καστανιάς Αλοννήσου
7.983.508,00 €
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΙΣ ΝΗΣΟΥΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ
1.500.000,00 €
Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης των Νησιών της Θεσσαλίας
2.500.000,00 €
ΣΥΝΟΛΟ
32.384.205 €


2 σχόλια:

  1. 32.384.205 ευρώ !!!!! ΜΠΡΑΒΟ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ 32 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.