Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Αφιέρωμα στον Σκιαθίτη λόγιο Χρ. Χειμώνα

Αφιέρωμα στον Σκιαθίτη λόγιο Χρήστο Χειμώνα διοργανώνει την Παρασκευή, 3 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ., στο Ανοικτό Θέατρο Μπούρτζι, ο Σύλλογος Σκιαθιτών Δύο Αλέξανδροι. Ο Χρήστος Β. Χειμώνας (1947 – 1998) υπήρξε σημαντικός λόγιος, ιστορικός και λαογραφικός ερευνητής, λογοτέχνης, αρθρογράφος, συγγραφέας πολλών βιβλίων ιστορικού, λαογραφικού και λογοτεχνικού περιεχομένου. Από το 1976 έως το 1998 εξέδιδε την τρίμηνη επιθεώρηση «Σκιάθος», σε συνεργασία με έγκυρους επιστήμονες, με ιστοριοδιφικού χαρακτήρα δημοσιεύσεις και άρθρα για τοπικά ζητήματα, αλλά και θέματα γενικού ενδιαφέροντος.
Υπήρξε από τους κύριους οργανωτές του...
Α΄ και Β΄ Συνεδρίου Μελετών Σκιάθου και του Α΄ Διεθνούς Συνεδρίου Παπαδιαμάντη.
Ο Χρήστος Β. Χειμώνας ήταν ο πνευματικός άνθρωπος που αγαπούσε και πονούσε τον τόπο του και η ιδιαίτερη πατρίδα του, η Σκιάθος, ήταν το κύριο μέλημα των πνευματικών του δραστηριοτήτων. Οι συμπατριώτες του και όσοι τον γνώρισαν, τον θυμούνται με συγκίνηση και αγάπη.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Σκιαθιτών Δύο Αλέξανδροι, του οποίου ιδρυτικό μέλος και γραμματέας υπήρξε ο Χρήστος Β. Χειμώνας. Ομιλητές θα είναι ο δικηγόρος και συγγραφέας Δημήτριος Καραμβάλης και η συνεργάτις του Αργυρώ Μπαξεβάνου – Ταμπάκη, φιλόλογος – λογοτέχνης. Ποιήματα του Χρήστου Χειμώνα θα απαγγείλει η ποιήτρια κ. Μαριάννα Βλάχου – Καραμβάλη. Θα παρουσιασθεί έκθεση του συγγραφικού έργου του Χρήστου Χειμώνα.

1 σχόλιο:

  1. Κάθε χρόνο ἔπρεπε νά τιμᾶται ὀ Χρῆστος. Γιατί ὑπῆρξε ἀπό κείνους πού ἤξεραν νά τιμοῦν τή Σκιάθο, νά τήν ὑψώνουν μέσα στὀ Χρόνο καί πολύ περισσότερο νά τήν προβάλλουν:ὡς Σκιάθο τοῦ Θεοῦ καί τῶν δύο Ἀλέξανδρων κι ὄχι μόνο...
    Χρῆστο, σέ θυμόμαστε κι εὐχόμαστε γιά τήν ὡραία ψυχή σου π.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.