Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Πλην Λακεδαιμονίων

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΣΚΙΑΘΟΥ
ΚΑΙ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
KAΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ
Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Κλειστά θα μείνουν αύριο Πέμπτη 30 Αυγούστου τα δημαρχεία στη Θεσσαλία, σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.
Η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα δημαρχεία την Πέμπτη, ημέρα σύγκλισης του έκτακτου συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τεράστιες περικοπές των εσόδων των δήμων, που τους καθιστούν ανήμπορους να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες λειτουργίας τους και τους οδηγούν στα όρια της χρεοκοπίας.
Η σχετική πρόταση που έγινε και αποδεκτή από το Σώμα κατετέθη από τον πρόεδρο της ΠΕΔ, δήμαρχο Κιλελέρ Ρίζο Κομήτσα.

37 σχόλια:

  1. «Απεργία πείνας δημάρχων στο Σύνταγμα»
    Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012, 12:42

    Την πιο ακραία μορφή αντίδρασης των ΟΤΑ προτείνει ο δήμαρχος Σοφάδων, Μπάμπης Παπαδόπουλος.

    Στην τοποθέτησή του στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Θεσσαλίας, με θέμα τα οικονομικά των δήμων, αναφέρθηκε στο οικονομικό αδιέξοδο που οδηγούνται πλέον όλοι οι δήμοι, μετά τις αλλεπάλληλες και πρωτόγνωρες περικοπές εσόδων που επιβλήθηκαν στην Αυτοδιοίκηση. Παρέδωσε, μάλιστα, στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Ασκούνη, που ήταν παρών, τόσο την πρόσφατη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και προσωπική επιστολή, στην οποία προτείνει -ούτε λίγο ούτε πολύ- απεργίας πείνας των δημάρχων στην πλατεία Συντάγματος!

    Η επιστολή του καταλήγει ως εξής:

    «… Κατά την άποψή μου, αν πραγματικά θέλουμε να σηκώσουμε το βάρος της ανάδειξης του οικονομικού προβλήματος των Δήμων μας και της διεκδίκησης επίλυσής του, πρέπει εμείς, οι αιρετοί, να αναλάβουμε άλλες πρωτοβουλίες. Μορφές αγώνα που θα σηματοδοτούν την αποφασιστικότητά μας, αλλά που δεν θα στρέφουν την κοινωνία εναντίον μας. Πέρα από τις διαμαρτυρίες, τις πορείες κ.λπ., έσχατη μορφή αντίδρασης, κατά την άποψή μου, είναι η απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος».

    Πηγή: thessalianews
    Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

    ΑΝΟΙΚΤΟΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

    Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον οικονομικά εύρωστο Δήμο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιάζεσαι πολύ φίλε να ζητάς ακόμα και απεργία πείνας!
      Μην τρελαθούμε τελείως.
      Διότι δεν μας είπες τη διαχείριση που έκαναν οι προηγούμενοι… τότε που τα «λεφτά» υπήρχαν.

      Διαγραφή
  2. τι γινεται λοιπον?ο δημαρχος μας ουτε τα προσχηματα μπορει να κρατησει? ας μην κατεβη στο συνταγμα,ενα κλεισιματακι για μια μερα τουλαχιστον θα μπορουσε να το κανει ετσι εις ενδειξιν απλης διαμαρτυριας.εκτος και εαν εχει χρηματοδοτηθειο δημος μας γεναια και δεν μας το ανακοινωσε ακομη ο δημαρχος.παρακαλω θερμα ας κανει οδημαρχος τον κοπο να μας πει γιατι δεν κλεινει ο δημος μας εστω σαν συμπαρασταση στους δημους σκιαθου και αλοννησου.οχι οτι κατι θα γινει με το κλεισιμο των δημων αλλα να ετσι βρε αδελφε για να πουμε οτι κατι κανουμε, αφου και ανοιχτος που ειναι ο δημος μας απ οτι ο δημαρχος με το γραμμα του-θυμαστε?-μας ειχε πει δεν μπορει να κανει τιποτε.και εμεις τον πιστεψαμε.γιατι τωρα μαζι με αλλους δημαρχους δεν κανει τιποτε?σκεφτομαι αλλα δεν εχω απαντηση .ΠΑΡΑΚΑΛΩ Κ.ΔΗΜΑΡΧΕ, ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΕΣΤΩ ΜΕ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΟΦΑΔΩΝ.ΕΥΓΕ.ΔΙΑΓΩΓΗ ΚΟΣΜΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ.ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ,ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ,.ΘΑ ΦΥΓΩ. ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ.ΓΕΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι υπάλληλος του Δήμου Σκοπέλου; Για αυτό θέλεις να πας στο Δήμο Αλοννήσου; Επειδή είναι κλειστός και θέλεις να λουφάρεις;

      Διαγραφή
  4. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΛΠΙΖΩ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Η ΤΟΥ Κ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ,ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙς ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.ΛΥΠΑΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο δημος σκιαθου κλειστος.ο δημος αλοννησου κλειστος.εμεις. καλες δουλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημος Σκοπελου. ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.Κριμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο κρίμα?
      Νιώθουμε ντροπή για τον Δήμο μας...

      Διαγραφή
  7. Είστε όλοι άξιοι της τύχης σας στο Δήμο Σκοπέλου.
    Πλήρης υποταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλήρης υποταγή; Για ποιόν λόγο;
      Πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω!

      Απαγόρευσε κάποιος (και δεν το μάθαμε) σε οποιονδήποτε υπάλληλο του Δήμου Σκοπέλου να μην συμμετέχει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που κάλεσε η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.;

      Διαγραφή
  8. εμεις που σας ψηφισαμε τι να λεμε σ αυτους που δεν σας ψηφισαν και μας ρωτουν ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ? πεστε μας και θα τους το λεμε. εμεις δεν ξερουμε τι να τους πουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η αντιπολιτευση του δημου μας τι λεει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΝΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΤΙ ΕΠΑΘΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΗΛΘΑΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΩ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Γ.Α.Π ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΟ 2010 ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΘΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.Π.Χ Δ.Ε.Υ.Α.Σ Χ.Υ.Τ.Α ΛΙΜΑΝΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΙ ΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΙ ΣΑΝ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΥΘΗΣΤΟΡΗΜΑ ΑΧΑΛΙΝΩΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ,ΚΛΕΙΝΩΝΤΑΣ ΣΑΣ ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΠΟΡΕΟΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Διαβάζω παράξενα σχόλια εδώ μέσα... και όπως πάντα ανώνυμα, παραπλανητικά και παραπολιτικά. Αλλιώς όμως είναι η πραγματικότητα.

    Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στον απόηχο των χθεσινών επεισοδίων κατά τη διάρκεια της πορείας της στο κέντρο της Αθήνας κλιμάκωσε την αντίδρασή της και κάλεσε τους εργαζομένους στους δήμους ΑΤΤΙΚΗΣ σε εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα (Πέμπτη) στις 9:30’’ έξω από το ξενοδοχείο το Intercontinental στη λεωφόρο Συγγρού.
    Στο ξενοδοχείο δηλαδή που πραγματοποιήθηκε το έκτακτο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε., στο οποίο συζητήθηκε η δυσμενής οικονομική κατάσταση των δήμων, εξαιτίας των συνεχόμενων περικοπών στη χρηματοδότησή τους.
    Σήμερα οι δήμοι της Αττικής και ΟΧΙ της Περιφέρειας, παρέμειναν κλειστοί, λόγω της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων σε αυτούς, η οποία άρχισε χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που είναι η παραπλάνηση;
      1) Η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα δημαρχεία την Πέμπτη, ημέρα σύγκλισης του έκτακτου συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε.
      2) Ο Δήμαρχος Σκιάθου την Τετάρτη μας ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα παραμείνει κλειστός στις 30 Αυγούστου.
      3) Την ίδια πληροφόρηση είχαμε και από τον Δήμο Αλοννήσου. Μάλιστα την Τετάρτη που είμαστε στο Πατητήρι ειδοποιούσαν τους επαγγελματίες να μην βγάλουν σκουπίδια την επομένη...
      4) Η αντιδήμαρχος κα Αγγελέτου από την Τρίτη ειδοποιούσε ότι ο Δήμος Σκοπέλου θα μείνει ανοικτός επειδή είμαστε τουριστική περιοχή(!)
      Γράψτε το όνομα σας
      1) Επειδή απ΄ό,τι κατάλαβα δεν σας αρέσουν «τα ανώνυμα»
      2) Για να σας απαντήσω σε τυχόν απορίες σας
      3) Για να δικαιολογήσετε τον μισθό σας

      Διαγραφή
    2. Κλειστοί παρέμειναν οι Δήμοι σε όλη τη Θεσσαλία σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ΟΤΑ, κατάσταση η οποία γίνεται ακόμη δυσχερέστερη μετά τις περικοπές που υπέστηκαν στη χρηματοδότησή τους από την κεντρική διοίκηση.

      Μοναδική «παραφωνία» που σημειώθηκε στην σημερινή κινητοποίηση είναι ο Δήμος Λαρισαίων, του οποίου από το πρωί όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, λειτούργησαν και κάποιες από τις υπηρεσίες του Δήμου Σκοπέλου, οι οποίες έχουν να κάνουν με την τουριστική περίοδο.

      Διαγραφή
    3. Συγνώμη μόνο για την Σκόπελο έχουμε τουριστική περίοδο;
      Δεν είναι τουριστική περίοδο για την Σκιάθο (που είτε μας αρέσει είτε όχι έχει πολύ περισσότερο κόσμο από εμάς;) ή για την Αλόννησο;
      Ας μην τρελαθούμε!
      Βρείτε τουλάχιστον μια καλή, σωστή και βάσιμη δικαιολογία να μας πείτε και απαντήστε επιτέλους στον αναγνώστη 30 Αυγούστου 2012 12:43 μ.μ.

      Διαγραφή
  12. ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ Κ.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΟΙΗΚΗΣΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΥΣΗΝΕΙΔΗΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΟΙΗΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΤΡΩΙΚΑ.ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΜΗΝ ΞΑΦΝΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΙΟΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΟΙΗΚΗΣΗΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΥΡΩΤΡΩΙΚΑΝΗΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΕΞΑΣΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟ ΝΑΤΟΥΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Σ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΥΤΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ.ΑΥΤΟ Η ΑΝΤΙΠΟΛΥΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΙΣΩΠΕΔΩΣΕΙ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΗΝ ΕΡΙΞΕ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΩ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΗ ΕΙΤΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΥΕΡΓΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΨΕΥΔΕΣΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙΣ-ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΣΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΤΕ ΛΕΣ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι έγινε ρε παιδιά;
    Το κάρο δεν προχωράει και «κλείνουμε», όπως θα έλεγε και Θ.Ν.;

    Δεν γνωρίζω πόσα «κάρα» δεν προχώρησαν σε "αγροτικούς" δήμους της Θεσσαλίας και έκλεισαν. Οι τουριστικοί δήμοι όμως της Ελλάδας λειτούργησαν και δεν χρωστάνε τίποτα οι τουρίστες του τόπου μας να υποστούν ακόμα μια ταλαιπωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τον/ην Ανώνυμο /η 30 Αυγούστου 2012 9:57 μ.μ.:
      Αν η Σκόπελος είναι τουριστικός δήμος ας φροντίσουν οι ιθύνοντες να είναι η παραλία, τουλάχιστον τα βράδια, καθαρή, να μην είναι τα πεζοδρόμια γεμάτα σακούλες και λάδια εστιατορίων και τα καλάθια απορριμμάτων φίσκα στο σκουπίδι...
      Ας φροντίσουν τον οικισμό, που από τις πολλές λακκούβες και τα στραμπουλίγματα των πεζών πάμε για ρεκόρ Γκίνες...

      Διαγραφή
  14. Ποιά ταλαιπωρία θα υποστούν οι τουρίστες κλείνοντας το Δημαρχείο. Όλοι οι Δήμοι αντιστέκονται ως ελάχιστη διαμαρτυρία γιατί σε λίγο δεν θα έχουν χρήματα για τους μισθούς των υπαλλήλων, το γνωρίζετε αυτό; Πώς θα εξυπηρετούν οι απλήρωτοι υπάλληλοι τουρίστες και ντόπιους και πώς θα κινηθεί ο Δήμος μετά τις τεράστιες περικοπές των εσόδων του δεν καταλαβαίνω. Το κλείσιμο των Δήμων ήταν η ελάχιστη διαμαρτυρία και αντίσταση στις περικοπές των εσόδων τους που έχει σαν αποτέλεσμα την χρεωκοπία τους, εκτός κι αν συμφωνούν σ' αυτές τις περικοπές και δέχονται συνεπώς αδιαμαρτύρητα την χρεωκοπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΙ δήμοι «απεργούν» και… απειλούν, εμείς θυμόμαστε και μελαγχολούμε.
    • Για τα χαμένα χρόνια της δημοτικής απραξίας που την λάνσαραν για δραστηριότητα.
    • Για τις καλαμαροβραδιές που διοργάνωναν και για τις γιορτές γίδας που μεριμνούσαν.

    Και άλλα πολλά, εδώ και χρόνια, χωρίς να δίνουν στόχο. Έριχνε μια ματιά στα οικονομικά του δήμου ο δήμαρχος, υπέγραφε για έργα δημοτικά «κατατμημένα» για ευνόητους λόγους, παραμελούσε τα επιδοτούμενα απ’ την Ε.Ε. γιατί τον βόλευαν τα «ντόπια» λεφτά και η τετραετία κυλούσε…
    Δεν είδαμε κάποιον έλεγχο και η διαφθορά εισχωρούσε απ’ τις χαραμάδες.
    Αυτοί, λοιπόν, οι δήμοι του κομματισμού και της σπατάλης πένονται σήμερα, γιατί όντως υπάρχει πρόβλημα.

    Καλά είναι να είμαστε με τους δημάρχους, σ’ αυτήν τη φάση της δημόσιας πενίας τους…
    … αλλά προσωπικά προτιμώ τον Μιχελή που αδιαφορεί για θέματα (κλείσιμο του δήμου πχ) που φέρνουν ψήφους.
    Θ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νομίζεται ότι αν κλείσει ο Δήμος μία μέρα θα μας δώσουν περισσότερα χρήματα; Έχετε καταλάβει ότι όσο σφίγγουν τα πράγματα θα πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και να αμοιβόμαστε λιγότερο; Και οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τυχεροί, γιατί με τη γραφειοκρατία που υπάρχει έχουν δουλειά φουλ. Ετοιμάζουν χαρτούρα και την μοιράζουν αριστερά, δεξιά, χωρίς κανένας να τη διαβάζει. Οι άτυχοι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διώχνονται καθημερινά αμέτρητοι απ΄τις δουλειές τους, γιατί δεν έχουν πλέον αντικείμενο και μένουν άνεργοι; Οι δύσμοιροι οικοδόμοι; Οι ξετιναγμένοι πλέον ελεύθεροι επαγγελματίες; Όλοι αυτοί πλέον έχουν πιάσει τον πάτο, ενώ οι δημόσιοι με το λιγοστό μισθό, ακόμα βγάζουν ένα πιάτο.
    Δεν χαίρομαι με αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μου, αλλά είναι η πραγματικότητα και πρέπει να το χωνέψετε εσείς που έχετε ακόμα τις δουλειές σας. Κουράγιο, γιατί πιστεύω ότι θα δούμε και χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ.

      Διαγραφή
  17. Η ετήσια φοροδιαφυγή είναι περίπου 28 δις, όλα αυτά τα χρόνια έχουν "χαρισθεί" τεράστια ποσά και δεν θα χρειάζονταν ούτε μνημόνια ούτε τίποτα αν μειώνονταν η φοροδιαφυγή, μειώνονταν ο δημόσιος τομέας, σταματούσαν οι μίζες η διαφθορά,το κλέψιμο και έαν φρόντιζαν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, αλλά από προδότες πολιτικούς που κοίταζαν να γεμίζουν τις τσέπες τους και να ξεπουλάνε την περιουσία της χώρας τους τι να περιμένεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. προς31-8-2012 12.10 π.μ..δεν καταλαβα,γιατι συγκρινεις τον κ.μιχελη με τους προηγουμενους δημαρχους.δεν μπορεις να κανεις κριτικη στον δημαρχο?δηλαδη αν ολοι οι προηγουμενοι δημαρχοι ειχαν τα μαυρα τους τα χαλια αυτο σημαινει για σενα πως οτι κανει αυτος ειναι καλως καμωμενο? εχουμε υποχρεωση να ασκουμε κριτικη κυριως σ αυτον που ψηφισαμε ωστε να του δωσουμε την ευκαιρια να το δει, να το διορθωσει -αν διορθωνεται-ωστε να γινεται καλυτερος.δεν πρεπει να φοβομαστε να αναγνωριζουμε τυχον λαθη δικα μας η του δημαρχου που συμπαθουμε.καποια λαθη κραυγαζουν και -ακομη και αν θελουμε-δεν μπορουμε να τα κρυψουμε.αλλα επι τελους ας αρχισουμε να μιλαμε μια κοινη γλωσσα. και ποσο σιγουροι ειμαστε οτι ολοι οι δημαρχοι που εκλεισαν τους δημους τους το εκαναν για ψηφοθηρια. δηλαδη τι νομιζεις?οι δημαρχοι δεν βλεπουν οτι τα πραγματα πανε απ το κακο στο χειροτερο?δεν ειναι πολιτες που ανησυχουν για το μελλον του δημου τους?και αν ο κ.μιχελης και η κ. αγγελετου ανησυχουν δεν ειναι ενας απλος τροπος να δειξουν την ανησυχια τους το να κλεισουν τον δημο για μια μερα? καποιοι ειπαν οτι η επιστολη του κ. μιχελη στο διαδικτυο εγινε για λογους ψηφοθηρικους.ελπιζω οτι καταλαβες τι θελω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν και άμα χρειαστεί να τον κλείσει τον δήμο ο Μιχελής, θα το κάνει.
      Την ώρα που πρέπει.
      Χωρίς πυροτεχνήματα.
      Μην έχεις καμία αμφιβολία γι' αυτό.

      Διαγραφή
  19. αληθεια?ειναι προσωπικη υποθεση του κ.δημαρχου ο δημος?με συγχωρειτε.μαλλον κατι δεν καταλαβατε αφου λετε οτι ο μιχελης θα κλεισει τον δημοτην ωρα που πρεπει.και βεβαιως ο μιχελης ειναι αρμοδιος γιαυτο,αλλα ξεροντας και παιρνοντας υπ οψιν του και την γνωμη των πολιτων-οχι για ψηφοθηρικους λογους βεβαια-. η γνωμη μου ειναι οτι η θεση σας βλαπτει τον μιχελη.και αν θελετε πραγματικα να τον βοηθησετε δεν εχετε παρα να του μεταφερετε σωστα την γνωμη της κοινωνιας της σκοπελου,η οποια τον επελεξε σαν τον καλυτερο ωστε να παει μπροστα το νησι.τι μεσολαβησε απο τοτε που ο μιχελης εστειλε το γραμμα εκεινο το δραματικο στο διαδικτυο μεχρι σημερα,ωστε να υποθεσουμε οτι τα πραγματα μαλλον τωρα ειναι καλυτερα για τον δημο και επομενως ο μιχελης καλως δεν εκλεισε το δημο.αλλα πεστε μας τελικα σε ποιες περιπτωσεις νομιζετε οτι ο κ. μιχελης πρεπει να κλεισει το δημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μιχελής έχει το δικαίωμα να γράφει ελεύθερα όσες "προσωπικές" επιστολές θέλει και να τοποθετείται σε ότι αφορά στην κατάσταση του δήμου, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.

      Σε ότι αφορά στο κλείσιμο όμως, θα τον κλείσει το Δήμο μόνον ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από σύγκληση συνεδρίασης.

      Άλλο οι επιστολές, άλλο το κλείσιμο.
      Υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους.
      Δε νομίζεις;

      Τουριστική περίοδο και με τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο ΚΟΚΚΙΝΟ λόγω των ανέμων που επικρατούσαν (ήμασταν στην κατηγορία 5 εκείνες τις ημέρες), το κλείσιμο θα ήταν πολύ άστοχη κίνηση.
      Δε νομίζεις;

      Διαγραφή
    2. Προς 2 Σεπτεμβρίου 2012 1:12 μ.μ.:
      Ανοικτός είναι ο Δήμος; Γιατί δεν του φαίνεται.Μια βόλτα στην παραλία Σκοπέλου, στον οικισμό, στα χωριά θα σας πείσει γι΄αυτό.
      Το ζήτημα όμως είναι να την κάνει αυτή τη βόλτα ο Γιώργος Μιχελής που μάλλον από Σκόπελο δεν γνωρίζει και πολλά πραγματα.

      Διαγραφή
  20. Ο ΒΟΛΟΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΤΑΚΙ.
    Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΜΟΥΛΙΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. προς 2-9-2012 1.12 ..ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΜΙΧΕΛΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ? 10Ν ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 30-8-2012 ΕΝΩ ΣΤΟ 5 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 26-8-2012. 20Ν ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΜΙΧΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ?. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΚΑΙ 30Ν ΣΑΦΩΣ ΟΠΟΤΕ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΘΑ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ,ΠΟΤΕ,ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ,ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΩΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΙ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ Κ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ-ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΗΔΗ ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ,- ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ.ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΥΜΠΑΘΩΝ ΤΟΝ ΜΙΧΕΛΗ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΑΥΤΙΑ,ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εσύ από ότι φαίνεται
    δεν είσαι ούτε "φίλος"
    ούτε "εχθρός"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. προς2-9-2012 5.51 μ.μ.και 9.06 μ.μ..ΟΝΤΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΗΛΩΣΑ ΣΥΜΠΑΘΩΝ.Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ,ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ.ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΦΙΛΟΣ Η ΕΧΘΡΟΣ.ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.