Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Όλγας Μιχελή «Κoντά στη μουσική»

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Όλγας Μιχελή «Κοντά στη μουσική», (εκδ.ΚΨΜ, 2008), θα γίνει την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη, στο PABLO΄S, στο παλιό λιμάνι Σκοπέλου, στις 6 μ.μ.
Θα διαβάσει ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος.
Προσκεκλημένοι μουσικοί θα παίξουν ζωντανά τα μελοποιημένα ποιήματα. Ανάμεσά τους και ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Μιχελής.
Η πρώτη, τρίπτυχη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ",
    ζωγραφική της Ζάννας Αρτέμη
    ζωντανή μουσική με τον λαουτίστα Μιχάλη Τζουγανάκη και το συγκρότημά του και
    video art του ντοκιμενταρίστα Δ. Αναγνωστόπουλου,
    έγινε στις 7 Μάρτη του 2008 στον πολυχώρο του ΙΑΝΟΥ, στην Αθήνα, με...
    την χορηγία της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και του Δευτέρου προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Δύο από τα ποιήματα,«Φωτιά μου» και «Ψυχής μου τόπους» μελοποίησε ο Μιχάλης Τζουγανάκης και συμπεριέλαβε στη δισκογραφική του δουλειά με γενικό τίτλο «Στα Ρεύματα του Κόσμου», στίχος παρμένος από το «Φωτιά μου».
Ο Γιώργος Μιχελής φιλοξενεί επίσης στο C.D. του με γενικό τίτλο «Το Ταξείδι»(κλικ) δύο ποιήματα που ο ίδιος μελοποίησε. Επίσης, ο Βασ. Γισδάκης, ο τελευταίος χατζιδακικός τραγουδιστής, ο Αντ. Ζαχαράκης και ο Χρ. Στιβακτάκης μελοποίησαν στίχους που ακόμα δεν έχουν δισκογραφηθεί.
Η Όλγα Μιχελή, η οποία κατάγεται από την Γλώσσα Σκοπέλου, συμμετείχε το 2005 σε Πανελλήνιο διαγωνισμό της ΟΤΟΕ και έλαβε έναν έπαινο. Με την προτροπή του ποιητή Θέμη Τασούλη (1936-2008), του ζωγράφου-λογοτέχνη Κώστα Ρούτη ο οποίος προλόγισε το βιβλίο της, του αξέχαστου Νίκου Παπάζογλου, του Μ. Τζουγανάκη και κοντινών, αγαπημένων φίλων αποφάσισε να εκδώσει τα ποιήματά της.
Με αφορμή δε, την δραστηριότητα του Δήμου Σκοπέλου και της ΔΗ.Κ.Ε.Σ, σε συνεργασία με το γραφείο εθελοντισμού, σχετικά με τον Α' Πανελλήνιο Διαγωνισμό «ΚαισάριοςΔαπόντες», η Όλγα σκέφτηκε να παρουσιάσει το βιβλίο της στην Σκόπελο, προσδίδοντας έτσι μία επιπλέον νότα στα ποιητικά δρώμενα του τόπου.

9 σχόλια:

  1. Επιτέλους και κάτι όμορφο στο νησί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατι καλε ?δεν εχει συμβει τιποτε καλο σ αυτο το νησι?δεν ειστε απο εδω?δεν μενετε εδω? γιατι αυτη η απαξιωση? κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζητώ συγγνώμη που δημιούργησα αυτή την εντύπωση, μόνο αυτό δεν ήθελα να πω, ούτε να ακυρώσω τα όσα καλλιτεχνικά γίνονται στο νησί που ομολογουμένως δεν είναι λίγα. Το σχόλιό μου έχει να κάνει περισσότερο με την ίδια την Όλγα καθότι παλιοί κι αγαπημένοι γνώριμοι. Άλλωστε παρακολουθώ τα νέα του νησιού και γνωρίζω τις όποιες προσπάθειες γίνονται κόντρα στα δύσκολα.

      Διαγραφή
  3. μπραβο στην κ. ολγα μιχελη και για την πολυ καλη ιδεα να παρουσιασει το βιβλιο της με ποιηματα δικα της στο τριημερο της ποιησης.ομως πραγματι φετος το καλοκαιρι εγιναν καποια πραγματα στη σκοπελο ΟΜΟΡΦΑ ,και ειναι κριμα να απαξιωνονται. δεν ειδατε την ΦΑΥΣΤΑ? δεν πηγατε στη συναυλια του σταθη καραγιωργου? δεν παρακολουθησατε τις ταινιες μικρου μηκους των παιδιων μας? πραγματι κριμα. την επομενη φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πρόσθετα και την βραδιά - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τις καταπληκτικές ερμηνείες των μουσικών μας.

      Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

      Διαγραφή
    2. σωστα.ξεχασα οχι μονο το αφιερωμα στον μικη θεοδωρακη αλλα και το αφιερωμα στον γκατσο ,που επισης εγραψαν ιστορια οι ερμηνευτες.αυτες οι εκδηλωσεις πραπει να επαναληφθουν ετσι οπως παρουσιαστηκαν την πρωτη φορα.ειμαι πολυ περιφανη που, σε τοσο δυσκολους καιρους, στην σκοπελο εγιναν και γινονται τοσα ωραια πραγματα.συγχαρητηρια σ αυτους που οργανωσαν και πραγματοποιησαν αυτες τις εκδηλωσεις,ιδιεταιρως στους καλιτεχνες που αφιλοκερδως συμμετειχαν και μας χαρισαν εκπληκτικες στιγμες.μπραβο.

      Διαγραφή
  4. συμφωνω με τον ανωνυμο21-8-2012 9.59 και στο οτι μας χαρισαν πολυ ωραιες στιγμες με την ερμηνεια τους οι καλιτεχνες αλλα και, στο να επαναληφθουν οι παραπανω εκδηλωσεις.ειναι αρκετος ο κοσμος που δεν τις παρακαλουθησε,αλλα και αυτοι που τις παρακολουθησαν θα ηθελαν επισης να επαναληφθουν.ευχαριστουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απάντηση στον - στην 1:04 π.μ. Εκδουλευση φαίνεται να είναι . Μη τον - την παρεξηγείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκδούλευση είναι όταν φροντίζεις να γνωρίζουν ποιος είσαι...Ζήτησα συγγνώμη αν και δεν είχα πρόθεση να υποβαθμίσω τίποτα και κανέναν. Ας σταματήσει όμως εδώ. Το γεγονός είναι η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Όλγας και γι αυτό ας μιλήσουμε ή ακόμα για οτιδήποτε έχει σχέση με τον πολιτισμό του τόπου... Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.