Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ξεκινάει η Ασφαλτόστρωση της οδού Νέο Κλήμα – Τζιλάλη - Χ.Υ.Τ.Α. Σκοπέλου

Η διευκόλυνση της προσβασιμότητας των απορριμματοφόρων οχημάτων και η δημιουργία συνθηκών ασφαλούς διέλευσής τους προς τον ΧΥΤΑ της Σκοπέλου, επιτυγχάνεται μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.
Ειδικότερα, δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, η έγκριση συμβασιοποίησης του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργου «Ασφαλτόστρωση της οδού Ν. Κλήμα – Τζιλάλη-Χ.Υ.Τ.Α.», προϋπολογισμού 2.060.000 ευρώ.
Όπως ανέφερε ο Κώστας Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για τoν Δήμο Σκοπέλου καθώς...
διευκολύνει την πρόσβαση προς το ΧΥΤΑ με ένα νέο και ασφαλές οδικό δίκτυο. Η πρόσβαση των απορριμματοφόρων οχημάτων από το Ν. Κλήμα έως τον ΧΥΤΑ γίνεται σήμερα μέσω του κύριου οδικού δικτύου (επαρχιακή οδός). Το συνολικό μήκος της σημερινής διαδρομής αυτής είναι 44 χλμ., ενώ ταυτόχρονα η κίνηση των βαρέων οχημάτων πραγματοποιείται μέσω οικισμών και δημιουργεί κυκλοφοριακή συμφόρηση, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα δοθεί λύση στα προβλήματα που προκύπτουν από τις μετακινήσεις αυτές, καθώς η διανυόμενη απόσταση θα μειωθεί σε 12 περίπου χλμ. , εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα σημαντική μείωση του κόστους και του χρόνου μεταφοράς των απορριμμάτων».
Φορέας Υλοποίησης και Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Σκοπέλου. Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 1.943.187,87 ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει τρεις (3) παρεμβάσεις:
    την κατασκευή τάφρου τριγωνικής διατομής για την απορροή των υδάτων και τοιχεία στήριξης.
    εργασίες οδοστρωσίας υπόβασης μεταβλητού πάχους, και
    ασφαλτικές εργασίες, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, διαγράμμιση και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης.
Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 21 Δεκεμβρίου 2011 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

26 σχόλια:

  1. ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός είναι άξιος Δήμαρχος ΟΛΩΝ και καλός άνθρωπος.
    Εμείς τον περιμένουμε με το όπλο για να τον τουφεκίσουμε. Μπράβο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ με τη σειρά μου να ευχηθώ σε όλους τους εμπλεκόμενους "καλή αρχή και καλό τέλος".
    Μιχελή, μιας και ο φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος μας, να το ξέρεις και να μου το θυμηθείς... αν το έργο έχει καλό τέλος... θα είσαι και πάλι, για την επόμενη θητεία, ο δήμαρχός μας... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγώ, αν ήμουν στη θέση του, δεν θα ξαναέβαζα. Δεν τους αξίζει ο Μιχελής. Είναι πολύ τεράστιος για να τον αντέξουνε. Το ήθος και η αλήθεια είναι στάση ζωής που για να τη φτάσεις ή πρέπει να το επιθυμείς πολύ και άρα να προσπαθήσεις πολύ και τελικά να τα καταφέρεις, ή είσαι έτσι από γεννησιμιού.

      Διαγραφή
    2. Μα ακριβώς αυτήν τη στάση ζωής, αυτό το ήθος και την αλήθεια έχει ανάγκη ο τόπος μας, γι' αυτό πρέπει να τον έχουμε ξανά για δήμαρχό μας... :)

      Διαγραφή
    3. Πόσοι το καταλαβαίνουν αυτό; Και ακόμα περισσότερο πόσοι το αναγνωρίζουν; Πράγματι τεράστιος ο Μιχελής...και για τα μέτρα τους...και τα σταθμά τους...Κρίμα για τον τόπο...

      Διαγραφή
    4. ΠΩ...ΠΩ... ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΙΝΑΙ!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΤΟΥ...ΑΠΑΡΙΘΜΕΙΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ.ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΙΝΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΕΓΩ....ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΟΜΩΣ??????

      Διαγραφή
  4. δεν θελουμε αλλο ασφαλτο ελεος. ριξτε τα λεφτα αλλου. εχει πολλεσ τρυπες το νησι και η οικονομια του για να πεταμε 2 εκ στου τζελαλι.που στο κατω κατω οι συγκεκριμενοι γνωστοι αγνωστοι θα εποφεληθουν.η ελλαδα της τελεθταιασ 30 ετιασ δεν εχει αλλαξει,τι πραμα ειστε εσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εξυπηρετούσε όμως δικά σου συμφέροντα δεν θα μιλούσες έτσι...??
      Το έργο αυτό είναι συγκεκριμένο, και απο τι στιγμή που έχει εγκριθεί για συγκεκριμένο σκοπό, το κονδύλι θα χρησιμοποιηθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό...πάρτο χαμπάρι...!
      Με το καλό λοιπόν να αρχίσει, και φυσικά, να τελειώσει...ότι έργο γίνεται, καλό είναι...!!!!!

      Διαγραφή
    2. μπα ξερεις και πως θα μιλουσα.το θεμα ειναι οτι εξυπηρετει τα δικα σου,αυτο φτανει.αλλα τα λεφτα αυτα ειναι και δικα μου.καταλαβες....αλλα επειδη εισαι στην ελλαδα και τα κονδυλια πανε πιστα και εφαρμοζονται καταγραμμα.το εχω παρει χαμπαρι.

      Διαγραφή
    3. συμφωνω φίλε και ταυτίζομαι μαζί σου.Αρχίσσανε πάλι τα παπαγαλάκια αξιος ο δήμαρχος, ανάξιοι οι προηγούμενοι.Πολλα τα προβλήματα.Αν τα λεφτα είναι εξειδικευμένα για αυτο το έργο και τα χάσουμε ας γίνει.Καλύτερα βέβαια ηταν να κλειστουν οι λακουβες.Το έργο αυτο εχει ξεκινήσει απο πολυ παλια και μην προσπαθούμε με δημοσιεύσεις να καρποθούμε πολιτικα το έργο.Αλλοι ανοίξανε το δρόμο αλλοι το βάλανε σε προγραμμα για χρηματοδότηση και αλλοι δρεπουν τις δαφνες.Πολλα τα λεφτα.Καλό ειναι να δουλέψουν Σκοπελίτες.Ανθρωποι που ζουν εδω και απολαμβάνουν τα της κρισης δρώμενα.Να μείνουν τα λεφτα στο νησί. Στους Σκοπελίτες.

      Διαγραφή
  5. Δεν θέλουμε άλλο άσφαλτο έλεος, ρίξτε τα λεφτά αλλού...κι όταν αποφασίσετε αλλού, τότε δε θα θέλουμε άλλο αλλού. Έχει πολλές τρύπες το νησί. Τ' Τσαγκάρ' ας πούμι δε τνη σκέφκι κανένας πλιο;
    Τελικά δε αλλάζουμε χαβά που να περάσουν αιώνες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και μενα μου φαινονται πολλα 2.000.000 ευρω.σε λιγο ο ,δημος θα εχει τεραστια οικονομικα προβληματα απ οτι ακουω και ο κυριος δρομος σκοπελος γλωσσα γεματος λακουβες απ οτι βλεπω. δεν ξερω αν για αυτα τα προβληματα υπαρχει προβλεψη και επισης δεν ξερω αν ο δημος θα μπορουσε να χρησιμοποιησει αυτα τα χρηματα αλλου.δηλαδη τελικα ποιος προτεινει και ποιος αποφασιζει για το ποιο προβλημα μας εχει προτεραιοτητα . και μηπως θα πρεπει τελικα να αποφασιζουμε ολοι μαζι οι κατοικοι για καποια θεματα τοσο σοβαρα και σε τοσο δυσκολους καιρους..αν ωστοσο δεν ειχαμε το δικαιωμα να προτεινουμε και να διεκδικησουμε κατι αλλο,τοτε ας το χαρουμε αυτοδηλαδη το καινουργο εργο και ας προσπαθησουμε για κατι καλυτερο απο αυριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Tελικά φίλε, έχει μεγάλη σημασία το πως ιεραρχούνται τα προβλήματα αυτού του τόπου.Δεν ξέρω αν αυτό το έργο είναι προιόν της παρούσας ή της προηγούμενης Δημοτικής αρχής, αλλά όποιος το έβαλε πρόγραμμα πρέπει να τον δοξάσουμε!!!! Είναι ένα τεράστιο έργο πνοής που θα ανεβάσει κάθετα τις μετοχές της ανάπτυξης της Σκοπέλου ,τόσο που μπορεί να πάθουν ναυτία από το μεγάλο ύψος.Όλοι οι Σκοπελίτες θα χαίρονται ένα τόσο σπουδαίο έργο που θα συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική υπόθεση του χωριού. Ας σοβαρευτούμε λοιπόν,και να φανταστείται οτι όλα αυτά τα εκατομμύρια θα πέσουν για ένα ίσως και δύο αυτοκίνητα που θα φέρνουν σκουπίδια από τη Γλώσσα και το Έλιος. Δεν είναι προκλητκό αυτό? Τη στιγμή που σκοτώνεται κόσμος μέσα στο χωριό από τις τρύπες των δρόμων και δεν συγκινείται κανείς γι'αυτό. Πράγματι αυτό είναι έργο ενός παμεγίστου Δημάρχου , όπως γράφει κάποιος σε ένα σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕΡΙΑ...ΝΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΣΕ..ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΑ ΛΟΓΑΚΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΗΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ,ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί από Σκόπελο μεριά...μας κατέβασε;...γιατί να μη γράψουμε ένα επαινετικό λογάκι;...στη Σκόπελο τι είδαμε...τουλάχιστο κάποιον που ξεχωρίζει για το ήθος και τη μαχητικότητά του...ας φροντίσουμε να μην τον κουράσουμε, τουλάχιστον τόσο που να μας βαρεθεί...και να ξαναγυρίσουμε στη μιζέρια...

      Διαγραφή
    2. τι λες ρε φιλε!που την ειδες εσυ την διαφορα???? γιατι μια Γλωσσα και ενα Εληος ιδιο οπως καθε χρονο ειδα εγω ...αντε σταματηστε να τρωγεστε!ενα νησι και εχετε χωριστει στα δυο!ελεος πια!!

      Διαγραφή
    3. με συγχωρεις ειμαστε σε ενα νησι δυο διαφορετικοι κοσμοι.καλως η κακως ετσι ηταν ετσι ειναι και ετσι μαλλον θανε.δεν αλλαζουν αυτα με ενα νομο.

      Διαγραφή
    4. μεγαλη τελικα η ηλιθιοτητα τοτε που σας δερνει! ενα νησι δυο διαφορετικοι κοσμοι!ρε πατε καλα??? και μετα πως θελετε να πατε μπροστα εεεεε????? οντως δεν αλλαζουν με νομο εεε τοτε παρτε μια αποφαση για το ποια πλευρα θα παει σε κρεοπωλειο για αλλαγη μυαλου ...

      ΑΙΣΧΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

      Διαγραφή
  9. Παιδιά με το βιολογικό στο Νεο κλίμα τι γίνεται; προκειται να γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι θα γινει.ο αγοραστος το ανεφερε οτι τμημα των χρηματων θα παει ελιοσ για βιολογικο.

      Διαγραφή
  10. Τα έργα χρηματοδοτεί η περιφέρεια Θεσσαλίας ,μπράβο στον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που ενδιαφέρεται για το νησί μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και με τι Glossa με την ανάγκη για μια νέα δεξαμενή νερού. Δεν είναι αυτό σημαντικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.