Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Δραστηριοτητές του Π.Κ. Σκοπέλου

Τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και την προσπάθεια κατάρτισης των πυροσβεστών σε θέματα του επαγγέλματός τους, αλλά και τη σημαντική προσφορά και ευαισθητοποίηση ομάδων και πολιτών του νησιού για την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι η ενεργή συμμετοχή σε δράσεις και εκπαιδεύσεις που απευθύνονται κατ΄ ουσίαν στο κοινωνικό σύνολο προς όφελός του, παρουσιάζει ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, πυραγός Ευάγγελος Καραμήντζας, με δ.τ. στην efimerida-sporades:
«Στα πλαίσια της συνεχούς κατάρτισης των Υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας, πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Δεκαήμερο του Μάιου 2013, εκπαίδευση των Πυροσβεστών του πυροσβεστικού κλιμακίου Σκοπέλου στα εξής αντικείμενα:
  1. Επέμβαση σε συμβάντα στα οποία εμπλέκονται επικίνδυνες χημικές ουσίες, βιολογικά στοιχεία, ραδιενεργά πυρηνικά στοιχεία γνωστά ως Χ.Β.Ρ.Π (χημικές – βιολογικές – ραδιολογικές – πυρηνικές ) απειλές.
  2. Επέμβαση σε διάσωση από τροχαία ατυχήματα παντός τύπου οχημάτων.
  3. Επέμβαση για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από 3 Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος που ήρθαν για το σκοπό αυτό από την Π.Υ. Βόλου και έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του κλιμακίου Σκοπέλου, σε χώρο που διαμορφώθηκε κατάλληλα...
για το σκοπό αυτό. Περιελάμβανε παρουσίαση, προβολή διαφανειών, βίντεο και συζήτηση.
Μια ακόμη πολύ σημαντική εκπαιδευτική παρουσίαση είχαμε την τύχη σαν Π.Κ Σκοπέλου να παρακολουθήσουμε από ομάδα εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Σώμα Σαμαρειτών που ήρθαν για εκπαιδευτικούς λόγους στο νησί της Σκοπέλου και που πρόθυμα δέχτηκαν να κάνουν μια παρουσίαση και για το προσωπικό της Υπηρεσίας μας σε θέματα που σχετίζονται με παροχή Α' βοηθειών σε τραυματίες, ΚΑΡΠΑ, μετακίνηση τραυματία με ή χωρίς αισθήσεις από το έδαφος και από υψηλότερο σημείο.
Από τη θέση του Προϊσταμένου Π.Κ. Σκοπέλου αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Συναδέλφους Αξιωματικούς για την παρουσίασή τους, τον κ. Εμμανουήλ Πρώιμο Διασώστη – Εκπαιδευτή Σαμαρειτών & Διασωστών Θεσσαλονίκης και Αρχηγό Σαμαρειτών & διασωστών Θεσσαλονίκης για την προθυμία και την συνεργασία του.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Σκούρα Κατερίνα από τη ομάδα Σαμαρειτών Σκοπέλου για την βοήθεια της και το ενδιαφέρον της.
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον κ. Προβιά Νίκο ο οποίος διέθεσε δωμάτια στο Ξενοδοχείο “Ακτή” για την φιλοξενία των Αξιωματικών από την Π.Υ Βόλου χωρίς να δεχθεί οικονομικό αντίτιμο.
Καραμήντζας Κ. Ευάγγελος
Πυραγός»

2 σχόλια:

  1. "Επέμβαση για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών"

    αρκετα ενδιαφερον θα ελεγα .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.