Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Επίσκεψη κλιμακίου στελεχών του ΚΚΕ στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ

Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ
κ. Φώτης Σερέτης
Την Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2019, κλιμάκιο της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και Περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, επισκέφτηκε το διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Φώτη Σερέτη. Στην επίσκεψη η αντιπροσωπεία του Κόμματος εξέθεσε τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας και μετέφερε την ανάγκη άμεσα να ληφθούν μέτρα για την υγειονομική φροντίδα των προσφύγων που εγκαθίστανται στις δομές της Θεσσαλίας.

Τα στελέχη του Κόμματος τόνισαν ότι πρόκειται για απαράδεκτο γεγονός στις σημερινές συνθήκες, με την τεράστια πρόοδο της επιστήμης και της παραγωγής, να υπάρχουν άνθρωποι που είναι αποκλεισμένοι απ’ το σύστημα Υγείας, που δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως εμβολιασμοί, εξετάσεις, φάρμακα. Πρόκειται για πρόβλημα που αφορά σε Έλληνες και πρόσφυγες-μετανάστες, που χτυπά τους φτωχούς και ευάλωτους ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, καταγωγή, για πρόβλημα βαθιά ταξικό. Στους πρόσφυγες αντανακλάται σε μεγαλύτερο βαθμό, η μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα, σε πεδίο καπιταλιστικής κερδοφορίας, που η κρατική χρηματοδότηση θεωρείται αφαίρεση «αναγκαίων» πόρων που πρέπει να δίνονται σε φοροαπαλλαγές και ενισχύσεις στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος του εμβολιασμού των παιδιών, που είναι απαραίτητη και για την ένταξη των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά το μεγάλο αριθμό προσφύγων που δε διαθέτουν ΑΜΚΑ, μετά την εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης το περασμένο καλοκαίρι και που παρά τις υποσχέσεις για καθιέρωση κάρτας υγείας, ακόμη δεν έχει υπάρξει λύση. Υπάρχει κόσμος με χρόνιες παθήσεις, έγκυες, μωρά παιδιά, που δεν μπορούν λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ να κάνουν εξετάσεις και να τους συνταγογραφούνται τα απαραίτητα φάρμακα. Ζητήθηκε με ευθύνη της ΥΠΕ και των νοσοκομείων, και ανεξάρτητα του πότε θα δώσει λύση η κυβέρνηση, όλοι οι πρόσφυγες των δομών, ανεξαιρέτως αν διαθέτουν ή όχι ΑΜΚΑ, να τους γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις, η συνταγογράφηση και να τους παρέχονται δωρεάν φάρμακα απ’ τα φαρμακεία των νοσοκομείων, όπως ακριβώς απαιτούμε να γίνεται και για τους φτωχούς, τους άνεργους, κ.λπ. Έλληνες πολίτες.

Να στελεχωθούν τα νοσοκομεία με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μπορούν να εξετάζονται όλοι οι ασθενείς, πρόσφυγες και μη, και όχι όπως σήμερα που στα περισσότερα ιατρεία δεν μπορούν να κλείσουν προγραμματισμένο ραντεβού ή πρέπει να περιμένουν ολόκληρους μήνες.

Να λυθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με επισκέψεις ιατρικών κλιμακίων στις δομές και το πρόβλημα μετακίνησης απ’ τις δομές προς τα νοσοκομεία.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στις προσφυγικές δομές και την 5η ΥΠΕ, το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, στις λαϊκές οικογένειες, να δυναμώσουν τη διεκδίκηση για τη λύση των οξυμμένων προβλημάτων στην Υγεία, να συνεχίσει την προσπάθεια αλληλεγγύης με συλλογή ειδών, ρούχων και φαρμάκων. Καλεί τους ιατρικούς συλλόγους, τα σωματεία στα νοσοκομεία να μην αφήσουν κανένα που βρίσκεται σε ανάγκη, χωρίς εξετάσεις και φάρμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.