Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

"Η Διαφυγή" (The Escape) στο βιβλιοπωλείο ΧΩΧΑΡΟΥΠΑ

Στα ράφια του πολύ καλού βιβλιοπωλείου "ΧΩΧΑΡΟΥΠΑ", ανάμεσα σε πολλούς τίτλους βιβλίων για όλα τα γούστα, μπορείτε να βρείτε και τα βιβλία του πολυγραφότατου Αλοννησιώτη συγγραφέα Κώστα Μαυρίκη*, αρχής γενομένης με την "Διαφυγή" (The Escape), όπως και παλαιότερα βιβλία του συγγραφέα, τα οποία επανεκδίδονται.

Λίγα λόγια για την "Διαφυγή"

Το βιβλίο περιγράφει την Αλόννησο κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και την ηρωική στάση των Αλόννησιωτων. Είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, από τα αρχεία των Γερμανών και των Συμμάχων. Περιγράφει γιατί στην περιοχή της Αλοννήσου σκοτώθηκαν πολλές εκατοντάδες Γερμανοί, την μάχη στα Σκάτζουρα και άλλα τοπικά πολεμικά γεγονότα.

Στο βιβλίο διαβάζουμε πώς οι Αλοννήσιοι περιέθαλψαν στην διέσωσαν ένα μεγάλο αριθμό Αυστραλών και Νεοζηλανδών, καθώς και την ταλαιπωρία και τα βάσανα που πέρασαν από του κατακτητές, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία, τις φυλακίσεις στον Βόλο, τις κακοποιήσεις γυναικών και τον θάνατο του τότε προέδρου του νησιού.

Ήταν η πρώτη μορφή σύσσωμης και αυθόρμητης αντίστασης, χωρίς κομματικές έριδες. Κανένας νέος σήμερα δεν γνωρίζει αυτά τα γεγονότα, τα οποία το βιβλίο παρουσιάζει, αναδεικνύοντας αυτή την δύσκολη εποχή, για να μάθουν οι νέες γενιές τον ηρωισμό των προγόνων τους, που οι ίδιοι το θεωρούσαν υποχρέωση τους.

Γραμμένο μυθιστορηματικά, αλλά με ιστορική τεκμηρίωση μπορεί να διαβαστεί από όλους αρκετά ευχάριστα.

Το βιβλίο μέχρι τώρα έχει κάνει αρκετές πωλήσεις σε Αυστραλία, Αγγλία, Ν. Ζηλανδία και Γερμανία.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ:

1. Άνω Μαγνητών Νήσοι

2. These Scattered Isles

3. Οι πειρατές της Αλοννήσου

4. Καταιγίδα από τον Λεβάντε

5. Χαρτογράφοι και χαράκτες Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου

6. Όψεις της Κοινωνίας της Αλοννήσου

7. Χθες

8. Παπαβασίλης

_______________
*Ο Κώστας Μαυρίκης γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου του 1968, στην Στενή Βάλα Αλοννήσου.

Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Αγάλλου με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τη Μάχη, τον Ίκαρο και τη Νίνα. Ζει με την οικογένειά του μόνιμα στην Αλόννησο και είναι ιδιοκτήτης ενός σουπερμάρκετ και μιας καφετέριας στη Στενή Βάλα Αλοννήσου. Επιπλέον και οι δύο τους είναι ιδρυτές του Μουσείου Αλοννήσου «Κώστα και Αγγέλας Μαυρίκη».

Επί πολλά χρόνια με μεράκι, συνέλεξε πολλά αντικείμενα που διατηρούν την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού του. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτής είναι η συλλογή με αντικείμενα πειρατών, τα οποία εκτίθενται στο μουσείο του και είναι επισκέψιμα.

ΧΩΧΑΡΟΥΠΑ

Υπεύθυνη καταστήματος:
Μαρία Φλωρούς

Σκόπελος
έναντι Ελευθερώτριας.
Τηλ. 24240 22967

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.