Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Δήμος Αλοννήσου | Εκσυγχρονισμός της συγκοινωνίας με προτεραιότητα στα ΑμεΑ και σεβασμό στο Περιβάλλον

Σημαντική βελτίωση αναμένεται να επιφέρει στη Δημοτική Συγκοινωνία η απόκτηση  νέου λεωφορείου από τον Δήμο Αλοννήσου που θα εκτελεί το δρομολόγιο Πατητήρι – Παλιά Αλόννησος – Πατητήρι  – Στενή Βάλα. 
Το καινούργιο λεωφορείο με χωρητικότητα 37 θέσεων συν τον οδηγό είναι νέας γενιάς, οικολογικό, δεν ρυπαίνει και πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Σημειώνεται επιπρόσθετα, η σημαντική δυνατότητα που παρέχει για τη μετακίνηση και πρόσβαση των ΑμεΑ με ειδική ράμπα.

«Με την αγορά αυτή, γίνεται πράξη μια από τις δεσμεύσεις της Δημοτικής αρχής για τον εκσυγχρονισμό των μέσων της Δημοτικής συγκοινωνίας και παράλληλα ενισχύεται η στρατηγική ανάπτυξης του Δήμου με άξονες τη βελτίωση της προσβασιμότητας για ΑμεΑ και την προστασία του περιβάλλοντος. Άλλωστε, η έγκαιρη πρωτοβουλία του Δήμου σε πανελλαδική εμβέλεια πριν χρόνια, για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, οι δράσεις ανακύκλωσης καθώς και η ένταξη του Δήμου σε πρωτοποριακό πρόγραμμα για την διαμόρφωση προσβάσιμων παραλιών σε ΑμεΑ στις θέσεις Γλύφα και Μηλιά, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές» δήλωσε σχετικά με τη δράση, ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των όρων συγκοινωνίας, αξίζει να αναφερθεί πως ο Δήμος Αλοννήσου έχει υποβάλλει Τεχνικό Δελτίο 20.000 ευρώ στο πρόγραμμα Φιλόδημος, που έχει ήδη εγκριθεί για την κατασκευή στάσεων Δημοτικής συγκοινωνίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.