Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Σκόπελος | Με μεγάλη συμμετοχή και παλμό το συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Νοέμβρη το συλλαλητήριο εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και συνταξιούχων στην παραλία Σκοπέλου μετά από κάλεσμα του Σωματείου Οικοδόμων, του παραρτήματος Σκοπέλου του Σωματείου Συνταξιούχων και της Επιτροπής Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο Σπύρος Ραμαντάνης, εκ μέρους των Αλιέων Σκοπέλου, ο Τάσος Παλαιολόγος, ως εκπρόσωπος των συνταξιούχων και η Σούλα Πατσή, μέλος του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου, η οποία είπε:

«Εργαζόμενη, Άνεργη, Νέα Μητέρα

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ενώνουμε τη φωνή μας και τις δυνάμεις μας με τα εργατικά σωματεία.
Ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τις συνέπειες του εργασιακού μεσαίωνα!

Μόνο με τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας τα στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις για να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα και να κερδίζουν διπλά και τρίδιπλα από την εκμετάλλευση της γυναικείας εργατικής  δύναμης.

Διεκδικούμε:

-Δημόσια, δωρεάν, καθολική, κοινωνική ασφάλιση.
-Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες στα 55 και στα 50 για τα ΒΑΕ, επαναφορά της 5ετούς διαφοράς μεταξύ ανδρών και γυναικών.
-Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού στους χώρους εργασίας.
-Άδεια και επίδομα μητρότητας για όλες τις μισθωτές, ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης.
-Υγεία και Πρόνοια δημόσια και δωρεάν που να καλύπτει τις ανάγκες μας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
-Ολόπλευρη  προστασία της μητρότητας από το κράτος, φροντίδα και αγωγή της βρεφικής – παιδικής ηλικίας, των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους, των ηλικιωμένων και των χρονίως πασχόντων, των πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.
-Επίδομα μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες στο ύψος του βασικού μισθού, 2 μήνες πριν και 6 μήνες μετά τον τοκετό, ανεξάρτητα από την κατοχή ασφαλιστικής ενημερότητας, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων γυναικών από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για διάστημα ενός έτους μετά τον τοκετό. Το ως άνω διάστημα καταβολής του επιδόματος μητρότητας να υπολογίζεται στα συντάξιμα χρόνια.

Η νέα επίθεση στο ασφαλιστικό δεν θα μας βρει απλά απέναντι!
Θα μας βρεί αντιμέτωπες με αυτούς που προσπαθούν να ισοπεδώσουν την αξιοπρέπειά μας!»

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Βαγγέλης Κορέντης ο οποίος, μεταξύ άλλων είπε:

Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας από το νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Παλεύουμε για συντάξεις, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, υγεία, πρόνοια, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με το σφαγείο των δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας.

Δεν αφήνουμε τη ζωή μας στα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας, των κυνηγών του κέρδους, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ασφάλισης και της υγείας.

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις Κατασκευές, άνεργοι, μετανάστες,
Η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, με βασικό στόχο την ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της ασφάλισης και της υγείας.

Το νομοσχέδιο της ΝΔ συμπληρώνει τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και χειροτερεύει ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο διαχρονικά ομολογημένος στόχος του ΣΕΒ, της μεγαλοεργοδοσίας, για ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης, για απαλλαγή από την υποχρέωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, υπηρετείτε σταθερά από όλες τις κυβερνήσεις. Κάθε κυβέρνηση συμπληρώνει την προηγούμενη, κάθε καινούργιος νόμος ενσωματώνει τους προηγούμενους και βήμα το βήμα εξασφαλίζονται οι συνθήκες για την κερδοφορία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην υγεία, την πρόνοια, στα πακέτα ασφάλισης.
Το σύστημα των “τριών πυλώνων” σημαίνει ιδιωτικά κεφαλαιοποιητικά συστήματα, τα περίφημα επαγγελματικά ταμεία και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, και έναν λεγόμενο "δημόσιο πυλώνα", που θα περιορίζεται σε ένα επίδομα στο ύψος της σημερινής "εθνικής σύνταξης" των 300 ευρώ και θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία. Στην ουσία απαλλάσσει το κράτος από την υποχρέωση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Στην κατεύθυνση αυτή οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές, ρίχνονται όλο και πιο βαθιά στα Τάρταρα. Το πρώτο θύμα είναι οι επικουρικές, τις οποίες η κυβέρνηση εισάγει σε σύστημα άμεσης κεφαλαιοποίησης, δηλαδή στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Σε αυτό το σύστημα ξέρεις τι θα δίνεις, άγνωστο τι θα πάρεις, αφού τα χρήματα τα διαχειρίζονται "επενδυτές" που τα επενδύουν, τα τζογάρουν στα χρηματιστήρια. Τα γεγονότα χρεοκοπίας τέτοιων εταιρειών, που άφησαν στην ένδεια εκατομμύρια ασφαλισμένους, είναι πολύ πρόσφατα.
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, βλέπουν τον ιδρώτα τους, τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις τους να μπαίνουν στον κόφτη της εκάστοτε κυβέρνησης. Χειρότερες συντάξεις και όρια ηλικίας, χειρότερες παροχές στην υγεία και πρόνοια, αυστηριοποίηση των προϋποθέσεων για συντάξεις αναπηρίας, καμιά ουσιαστική στήριξη στον άνεργο, καμιά στήριξη στη μητρότητα και τα παιδιά.

Ό,τι αφαιρείται από τους εργαζόμενους στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης μπαίνει στη βιτρίνα των ασφαλιστικών εταιριών ως ένα πολύ ακριβό εμπόρευμα, που για να το αποκτήσουν πρέπει να πληρώσουν ακόμη πιο ακριβά από όσο μέχρι σήμερα πλήρωναν.
Οι εργαζόμενοι, μετά από κάθε αντιασφαλιστική παρέμβαση, καλούνται να πληρώσουν περισσότερα για να κερδίσουν περισσότερα οι επιχειρηματίες!! Αυτή είναι η ουσία των αντιασφαλιστικών παρεμβάσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρωτοτυπεί! Κάνει ακριβώς τα ίδια με τους προηγούμενους. Χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα, υπόσχεται «ότι θα δώσει δίκαιη λύση στο Ασφαλιστικό», όπως οι προηγούμενοι προωθεί όσα απαιτούν οι βιομήχανοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, όσα έχουν σχεδιαστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους μηχανισμούς του κεφαλαίου.
Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προηγούμενες στέκονται εχθρικά στις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος, στα αιτήματα του κλάδου μας.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Οι αντεργατικοί πρωταγωνιστές αλλάζουν, οι συνέπειες για τους εργαζόμενους μεγαλώνουν. Έχουμε πείρα που δεν πρέπει να μένει αναξιοποίητη. Έχουμε καθήκον να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, με τη γραμμή πάλης και το πλαίσιο αιτημάτων της Ομοσπονδίας μας. Ο εφησυχασμός, η προσμονή ότι θα μας δώσουν λύση οι κυβερνήσεις, μας φέρνει μπροστά σε μεγαλύτερα προβλήματα και συνέπειες.

Διεκδικούμε με τον αγώνα μας:
Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης
Κατάργηση όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων
Επαναφορά συντάξεων και ορίων ηλικίας
Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων

Απαιτούμε:

Να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία! Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.

Πλήρης αποκατάσταση όλων των απωλειών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ.

Διεκδίκηση τώρα αυξήσεων στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Διεκδίκηση συντάξεων που θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στα γηρατειά, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα.

Διεκδίκηση μείωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.