Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Τα τρένα που δεν ανέβηκες | Παρουσίαση του νέου βιβλίου της εκ Σκοπέλου συγγραφέως Μαρίας Φωτοπούλου

Οι εκδόσεις ΚΙΤΡΟ και η συγγραφέας Μαρία Φωτοπούλου*, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου τους μυθιστορήματος με τίτλο "Τα τρένα που δεν ανέβηκες"

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις 19:00 στο καφέ Θέσις 7, Αγ. Φιλίππου 7, Μοναστηράκι

Στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου θα χαιρετίσει η στγγραφέας και θα βιλήσουν οι κυρίες:

Στέλλα Πριόβολου, ομότιμη καθηγήτρια Λατινικής - Ιταλικής Φιλολογίας και ειδική Γραμματέας του Σώματος Ομοτιμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μάρθα Παπαδόπουλου: Ποιήτρια, ηθοποιός και φιλόλογος.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσει με την αρχαιολελληνική λύρα του ο κ. Νίκος Ξανθούλης, συνθέτης, επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής/Σύμβουλος στο ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Από το οπισθόφυλλο:
Μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου και ενώ η Αθήνα μετράει ακόμη τις πληγές της, ένα δεκατετράχρονο κορίτσι καταλήγει σε ένα πορνείο της Τρούμπας αναζητώντας έναν δρόμο επιβίωσης.

Η όμορφη και αριστοκρατική «Κοντέσα», όπως θα είναι το ψευδώνυμό της, γίνεται η βασίλισσα του λιμανιού, η πιο περιζήτητη και καλοπληρωμένη πόρνη της πόλης.
Όταν φέρνει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, όλη της η κοσμοθεωρία αλλάζει οδηγώντας τη ζωή της, σε ένα αλλιώτικό μονοπάτι αυτή τη φορά.

Καταλήγει στο Λος Άντζελες, στην περίοδο μιας ταραγμένης δεκαετίας που η Αμερική εισπνέει ακόμη τις αναθυμιάσεις του πολέμου του Βιετνάμ, προσπαθώντας να βρει την ταυτότητά της, να ξαναχτίσει τον εαυτό της και να φτιάξει μια ζωή που να έχει στα δικά της μάτια νόημα και αξία.

Η επιλογή της αυτή, θα επηρεάσει τις επιλογές και θα σφραγίσει τη μοίρα όλων των προσώπων που υπήρξαν οι «δορυφόροι» της, προκαλώντας μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων με αποκορύφωσή τους έναν φόνο αλλά και την εξιλέωση.
___________________
* Η Μαρία Φωτοπούλου γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1977 στον Βόλο, έζησε ως τα έντεκα στο καταπράσινο νησί της Σκοπέλου και κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα όπου ζει μέχρι και σήμερα.

Η αγάπη για τη λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή υπήρχαν μέσα της από παιδί, καθώς περνούσε τον χρόνο της, είτε γράφοντας στιχάκια σε ένα μπλοκ που κουβαλούσε πάντοτε μαζί της, είτε σκαρώνοντας  μικρά θεατρικά σενάρια  που «ανέβαζε» αργότερα στη γειτονιά με τους φίλους

Μετά το Λύκειο,  εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα,  ενώ  ταυτόχρονα  ασχολήθηκε  με  την  άλλη της μεγάλη αγάπη, τις ξένες γλώσσες.

Το 2001 αποφοίτησε από  το  εκπαιδευτήριο «Ευρωπαϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος» όπου σπούδασε  διερμηνεία - μετάφραση για τις γλώσσες αγγλικά και ρωσικά ενώ το 2008, αποφοίτησε ως αριστούχος από το τμήμα  Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2009 πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο με θέμα, τις  «Αλληλεπιδράσεις  μεταξύ  Ελλάδος  και  Ιταλίας  στην Ιστορία, τη Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό».

Το 2013 εξέδωσε την πρώτη της νεανική νουβέλα με τίτλο «Μην το πεις πουθενά» σε συνεργασία με τις εκδόσεις i-Write και δύο χρόνια μετά, το παραμύθι «Ένα ουράνιο τόξο στο σακίδιο μου» των εκδόσεων Φυλάτος.

Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια ιταλικών, μεταφράστρια και αρθρογράφος.

Το τρίτο της βιβλίο με τίτλο Τα τρένα που δεν ανέβηκες κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΙΤΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.