Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Αλόννησος | Έργα βελτίωσης των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων

Η αντικατάσταση κουφωμάτων στο κτίριο του νηπιαγωγείου Αλοννήσου αποτελεί το πιο πρόσφατο από μια σειρά έργων βελτίωσης των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων που έχει ήδη υλοποιήσει ο Δήμος Αλοννήσου. 
Θέτοντας υψηλά την παιδεία στις προτεραιότητες της, η Δημοτική Αρχή της Αλοννήσου προχώρησε στην αντικατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων του νηπιαγωγείου Αλοννήσου με κουφώματα νέας γενιάς που είναι θερμομονωτικά, με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, αλλά και τη μείωση του εξωτερικού ήχου στις αίθουσες διδασκαλίας.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Αλοννήσου  και ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Κατερίνα Καλογιάννη.

«Με το έργο αυτό αλλά και το μεγάλο έργο που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο για τις προσθήκες αιθουσών του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου, αυτή τη στιγμή ο Δήμος Αλοννήσου διαθέτει τα πλέον σύγχρονα συγκροτήματα όλων των βαθμίδων, από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο, έως το γυμνάσιο –λύκειο», δήλωσε αναφορικά με την έντονη δραστηριότητα του Δήμου σε έργα υποδομής για την Παιδεία, ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης και συμπληρώνει: «Είμαστε περήφανοι που όλα αυτά τα χρόνια της θητείας μας εκσυγχρονίσαμε τα παλιά κτίρια, κατασκευάσαμε καινούργια και οι μαθητές της Αλοννήσου έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύονται πλέον σε σύγχρονα σχολικά κτίρια. Σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βρισκόμαστε σε συνεχή εγρήγορση  για την έγκαιρη συντήρηση των κτιρίων αυτών.»

Παράλληλα με τα παραπάνω, αξίζει να αναφερθούν άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Αλοννήσου και αφορούν στην αναβάθμιση του προαύλιου  χώρου του νηπιαγωγείου από το πρόγραμμα Φιλόδημος, την προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων παιδικής χαράς, την αίτηση χρηματοδότησης για μελέτη πυρασφάλειας και προμήθειας υλικού για το νηπιαγωγείο, το  δημοτικό και  το γυμνάσιο - λύκειο (πλην του νέου κτιρίου που ήδη διαθέτει) και την κατασκευή για νέες ράμπες και WC για ΑΜΕΑ στο νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο - λύκειο (πλην των νέων αιθουσών που ήδη διαθέτουν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.