Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Σκιάθου για τις εξελίξεις στις τράπεζες

Περιοδεία πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ στις τράπεζες Eurobank, Εθνική και Alpha την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου,  μέρα της πανελλαδικής απεργίας στην τράπεζα Πειραιώς για τις απολύσεις 24 συναδέλφων από την τελευταία.

Η συμμετοχή μας στις προσεχείς κινητοποιήσεις είναι η έμπρακτη απάντηση και αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας που απολύονται.

Η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις συλλογικές διαδικασίες και στις κινητοποιήσεις αποκαλύπτει τη θέλησή τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τη δουλειά τους. Δεν κάνουν πίσω. Συνειδητοποιούν όλο και περισσότεροι ότι η ακόρεστη δίψα των τραπεζιτών για τα κέρδη θα μεγαλώσει την επίθεση.

Σήμερα η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ και η ALPHA BANK, το επόμενο διάστημα η EUROBANK και αργότερα η ΕΘΝΙΚΗ θα προχωρήσουν σε αποσχίσεις και απολύσεις αξιοποιώντας το νόμο 4601/2019 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί τώρα η ΝΔ με στόχο να υπάρξουν πάνω από 4.000 απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2021, κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, διεύρυνση των ελαστικά απασχολούμενων εργαζόμενων στις τράπεζες χωρίς συλλογικά δικαιώματα.

Οι απολύσεις και η επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζόμενων στις τράπεζες αφορά όλους!

Είναι η ίδια πολιτική που βάζει χέρι στις πρώτες κατοικίες, που κάνει πλειστηριασμούς, που χαρατσώνει τους φτωχούς, που εντείνει την καταστολή, με τους νόμους που έχουν ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ (Γενάρης 2018) και η ΝΔ (Οκτώβρης 2019). 

Είναι η ίδια πολιτική που στις Σποράδες άφησε την Αλόννησο χωρίς μόνιμο τραπεζικό κατάστημα, που έχει αφήσει τη Σκόπελο με μία τράπεζα, που στη Σκιάθο έχει οδηγήσει στην ταλαιπωρία εργαζόμενους αλλά και όλο τον κόσμο που προσπαθεί να εξυπηρετηθεί λόγω της μείωσης προσωπικού. 

Για άλλη μια φορά αναδείξαμε την ανάγκη να υπάρξει ενωτικός και μαζικός αγώνας σε όλο τον κλάδο ενάντια στους σχεδιασμούς των τραπεζιτών και των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν.

Παλεύουμε για να μην υπάρξει καμία απόλυση, κανενός συναδέλφου και με καμιά μορφή.
Παλεύουμε ενάντια στις «αποσχίσεις» των εργαζομένων. Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε τα δικαιώματα μας στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς για την κερδοφορία των τραπεζικών ομίλων.
Παλεύουμε ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, στην προσπάθεια που κάνει η Τράπεζα Πειραιώς να φιμώσει τη δράση των σωματείων στους χώρους δουλειάς.
Παλεύουμε για σταθερή δουλειά με δικαιώματα ενάντια στις ελαστικές μορφές απασχόλησης

Δεν παζαρεύουμε τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, δεν κάνουμε σκόντο στις ανάγκες μας.

Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική απάντηση με απεργία την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.