Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Η σχέση του Θάνου Μικρούτσικου με τα πολιτιστικά της Σκοπέλου | Ιστορικές φωτογραφίες

Στη φωτο από αριστερά: Αχιλλέας Τζώνης (εκπρόσωπος musse de l' elysse Λωζάνης), Σταμάτης Περισσής (τότε -και τώρα- Δήμαρχος Σκοπέλου), Θάνος Μικρούτσικος (Yπoυργός Πολιτισμού), Γιώργος Θωμάς (Γ. Γ. ΥπΠο), James Balog (Φωτογράφος) στην συνέντευξη τύπου για την αναγγελία της έκθεσης στη Σκόπελο, πρώτη δράση του ΕΠΔΠ (Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων). Αθήνα,  1994.
(φωτό από το αρχείο του φωτογράφου Κώστα Αργύρη)
Μια ιστορική φωτογραφία από την πρώτη σύσκεψη το 1994 στη Αθήνα, όταν ανακοινώθηκε η ίδρυση του Φωτογραφικού Κέντρου Σκοπέλου. Ακολούθησαν άλλες δύο συσκέψεις στη Σκόπελο κατά τις οποίες εγκρίθηκε η δημιουργία του Φ.Κ.Σ., το οποίο ήταν ο πρώτος πολιτιστικός θεσμός του περίφημου ΕΠΔΠ (Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων) και ο Δήμος Σκοπέλου το πρώτο μέλος.

Ο τότε υπουργός Πολιτισμού Θάνος Μικρούτσικος στήριξε την ιδέα του Φ.Κ.Σ. στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν ο τότε και τώρα Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, ο Νίκος Μάρκου και αρκετοί Σκοπελίτες και φίλοι της Σκοπέλου με τα ίδια οράματα.

Εγκαίνια σε έκθεση φωτογραφίας
22 Ιουλίου 1995 | Ο υπουργός Πολιτισμού Θάνος Μικρούτσικος εγκαινιάζει την φωτογραφική έκθεση
Ο Θάνος Μικρούτσικος, ως υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε την Σκόπελο τον
Ιούλιο του 1995 και εγκαινίασε την έκθεση φωτογραφίας των σπουδαίων Σπύρου Μελετζή, Κώστα Μπαλάφα και Δημήτρη Τλούπα, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σκόπελο τον Ιούλιο εκείνου του έτους και η οποία αποτέλεσε το πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού με εκτενείς αναφορές του ημερήσιου Τύπου για την έκθεση, για την οποία πληροφορήθηκε όλη η Ελλάδα.
Από την συνέντευξη Τύπου στην Επισκοπή | Ροδούλα Ζήση, βουλευτής Μαγνησίας, Σταμάτης Περίσσης, Δήμαρχος Σκοπέλου, Κώστας Μπαλάφας, φωτογράφος, Θάνος Μικρούτσικος, υπ. Πολιτισμού, Τάκης Τλούπας, φωτογράφος, Γ. Πασχαλίδης, βουλευτής


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ (ΚΛΙΚ) ↓

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση για την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου

Απεβίωσε ο Θάνος Μικρούτσικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.