Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Βγαίνουμε Μπροστά! | Συλλαλητήριο στις 2 Μαρτίου στη Σκόπελο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ! ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΑΓΩΝΑΣ

● Ενάντια στην ακρίβεια ● Για δουλειά με δικαιώματα ● Για ουσιαστική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας ● Για απεμπλοκή της χώρας από τα δολοφονικά σχέδια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ- Ευρωπαϊκής Ενωσης


Σκοπελίτες και Σκοπελίτισσες,

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της περιοχής μας, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους βιοπαλαιστές αγρότες, στις γυναίκες και στη νεολαία, για να συντονίσουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, και όλων των προηγούμενων, που «πίνοντας νερό» στο όνομα της Ε.Ε., μας στερούν σήμερα όλα αυτά που έχουμε ανάγκη.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη  2 του Μάρτη, στις 6:30 το απόγευμα, στην Παραλία της Σκοπέλου.

Δεν πάει άλλο! Τώρα είναι ώρα η αγανάκτησή μας και η οργή μας να γίνει οργανωμένη αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, οργανωμένη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας σε κάθε γειτονιά του νησιού.

Δυο χρόνια πανδημίας έχουν συμπληρωθεί από το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε στη χώρα μας. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τους 25.500 νεκρούς, τους διασωληνωμένους συνανθρώπους μας εκτός ΜΕΘ,  το Νοσοκομείο μιας νόσου με τις τεράστιες ελλείψεις και το Κέντρα Υγείας μας σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες να προχωράνε ακόμα πιο γρήγορα οι σχεδιασμοί για το «νέο ΕΣΥ» για να αποτελειώσει ό,τι έχει μείνει «όρθιο».

Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αντιμετωπίζουν την υγεία μας σαν κόστος. Είναι πρόκληση, αντί να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση, να μας σπρώχνει στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα, για να αυξάνουν την πελατεία τους και να αβγατίζουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, να πληρώνουμε μάσκες και τεστ.

Δε δεχόμαστε να πηγαίνουμε στο super market και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε. Το 2022 να τρομάζουμε όταν ανοίγουμε έναν λογαριασμό του ρεύματος. Να ζεσταίνουμε τα σπίτια μας με το σταγονόμετρο, ενώ αρκετά να μην έχουν την δυνατότητα να βάλουν πετρέλαιο. Οι φουσκωμένοι κι αβάσταχτοι λογαριασμοί του ρεύματος δείχνουν ότι η «πράσινη ανάπτυξή» τους δεν είναι για τις δικές μας τσέπες που ολοένα αδειάζουν, ενώ εκείνες των μεγαλοεπενδυτών και επιχειρηματικών ομίλων στην ενέργεια θησαυρίζουν. 

Δεν ανεχόμαστε να μειώνεται συνεχώς το εισόδημά μας, να χτυπιούνται οι μισθοί κι οι συντάξεις μας. Δεν ανεχόμαστε οι Υπουργοί να αποφασίζουν με τους άθλιους νόμους τον κατώτατο μισθό μας ανάλογα με το πώς διασφαλίζεται η κερδοφορία των ομίλων. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με το σμπαράλιασμα του εργάσιμου χρόνου μας, με τη μερική απασχόληση, τα ωράρια λάστιχο, τις απλήρωτες υπερωρίες.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα αποδεχτούμε να δίνουμε «λογαριασμό» σε κράτος και εργοδοσία, το πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα μας μέσα από τα σωματεία μας. Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στους νόμους που περιορίζουν τη συλλογική δράση και το απεργιακό δικαίωμα, είναι η μόνη απάντηση.

Τίποτα δε χαρίζεται! Ολα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Αυτό μας έδειξαν οι εργαζόμενοι συνάδελφοι από την COSCO, την ΛΑΡΚΟ, την e-food. Μόνο ο οργανωμένος και ο συντονισμένος αγώνας μπορεί να έχει στο σήμερα αποτελέσματα, με εργαζόμενους ενωμένους σαν μια γροθιά.

Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας από τα δολοφονικά σχέδια ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ευρωπαικής Ενωσης! Ο πόλεμος είναι στη γειτονιά μας! Καμιά συμμετοχή! Να κλείσουν τώρα οι Βάσεις!


Όλοι την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 6:30 μμ, στην Παραλία της Σκοπέλου, για να διαδηλώσουμε, διεκδικώντας:

Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις

Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτερου μισθού ως αφετηρία για την αύξησή του 

Επαναφορά της καθολικής ισχύς της ΕΓΣΣΕ

Επαναφορά των τριετιών με αναδρομική ισχύ από το 2012 καθώς και της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης

Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς με δικαιώματα. 7ωρο - 5μερο - 35ωρο (6ωρο - 5μερο - 30ωρο για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά)

Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά

Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια

Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης

Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Τα σωματεία και οι φορείς:

Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Σκοπέλου • Σύλλογος Αλιέων Σκοπέλου • Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου (μέλος ΟΓΕ) • Παράρτημα Σκοπέλου του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας • Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολουμένων • Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.