Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Έγινε το αυτονόητο | Διακομιδή νεφροπαθούς για μεταμόσχευση με το πλωτό ΠΛΣ 1064

Η διακομιδή πραγματοποιήθηκε στις 21:30 από το λιμάνι του Αγνώντα, λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων

Όπως όλοι θυμόμαστε πριν ένα περίπου μήνα Σκοπελίτισσα νεφροπαθής μετά από 9 χρόνια αναμονής σε λίστα κλήθηκε για μεταμόσχευση αργά βράδυ και έπρεπε το πρωί ή έστω μέχρι το μεσημέρι να βρίσκεται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για προμεταμοσχευτικές εξετάσεις.

Η ασθενής για να φύγει από το νησί αναγκάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο να μισθώσει ιδιωτικό σκάφος με κόστος περίπου 2.400€, αφού όπως την πληροφόρησαν από το Κ.Υ. του νησιού δεν προβλέπεται διακομιδή σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το χειρότερο την περίμενε στην Θεσσαλονίκη, αφού τελικά δεν επιλέχθηκε ως κατάλληλη λήπτρια.

Σήμερα το απόγευμα η υποψήφια λήπτρια δέχθηκε εκ νέου τηλεφώνημα από το νοσοκομείο ότι βρέθηκε μόσχευμα και έπρεπε το πρωί να είναι στη Θεσσαλονίκη για προμεταμοσχευτικές εξετάσεις. Η τύχη ήταν πάλι με το μέρος της, αλλά το οικονομικό ήταν αξεπέραστο αυτή τη φορά για την Σκοπελίτισα λήπτρια, αφού έπρεπε να πληρώσει πάλι 2.400€ για να φθάσει στη στεριά. Τότε η οικογένεια απευθύνθηκε στο Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, ο οποίος σε συννενόηση με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ρηγίνα Σκλάβου, τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Σταμνά, αλλά και τον αντιπλοίαρχο Γεώργιο Γκάρα, ο οποίος έδωσε την άδεια για να γίνει η διακομιδη με το πλωτό ασθενόφορο, αφού επικρατούν ισχυροί άνεμοι. 

Αυτονόητη η διακομιδή

Μιλώντας στην εφημερίδα “Βόρειες Σποράδες” ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης είπε:

«Σήμερα έγινε κάτι που έπρεπε να είναι δεδομένο για παρόμοιες καταστάσεις και όχι να εξαρτάται από την “ευαισθησία” του Δημάρχου, της διευθύντριας του Κέντρου Υγείας, του Λιμενάρχη… Είναι αυτονόητο και πρέπει να είναι “πρωτόκολλο” για μελλοντικές καταστάσεις…»

Ευχόμαστε στην υποψήφια λήπτρια να βρεθεί συμβατή και να τελειώσει η πολύχρονη ταλαιπωρία της και από σήμερα και έπειτα παρόμοιες περιπτώσεις να είναι “πρωτόκολλο” και να ενταχθούν στο πρόγραμμα των έκτακτων διακομιδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.