Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Πενταμελής ομάδα από την Αλόννησο στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Prehospital Trauma Life Support (PHTLS)

Οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Prehospital Trauma Life Support (PHTLS) από αριστερά: Φουσκαρίνης Ιωάννης, Ρηγίνα Σκλάβου, Νίκος Παπαγιάννης, Μαλαματένιου Αγγελική και Θεόδωρος Καλογιάννης
Η αντιμετώπιση του τραυματία στον προνοσοκομειακό χώρο απασχολεί σοβαρά τα συστήματα υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πόσο μάλλον όταν τέτοια συμβάντα, όπως τραυματισμοί από τροχαία, ατυχήματα από δραστηριότητες και εργασία, καλούνται να αντιμετωπίσουν σε ένα “ακριτικό” νησί όπως η Αλόννησος, οι ομάδες διάσωσης, οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό και τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας.

Με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Thalassa πενταμελής ομάδα από την Αλόννησο, αποτελούμενη από γιατρούς, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και εθελοντές, παρακολούθησε  το Σαββατοκύριακό 19 και 20 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Prehospital Trauma Life Support (PHTLS), ένα εντατικό σεμινάριο αντιμετώπισης τραύματος προνοσοκομειακά. 

Το PHTLS με παρουσία σε πολλές χώρες στον κόσμο αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης παγκοσμίως και αριθμεί περί τους 11.000 πιστοποιημένους εκπαιδευτές και περί τους 700.000 πιστοποιημένους εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας παγκοσμίως.


Το PHTLS ενσωματώνει θεωρητική γνώση, η οποία στηρίζεται ανελλιπώς στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, καθώς και ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων με σκοπό τη συστηματική εκπαίδευση πάνω σε ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο αντιμετώπισης του βαρέως πάσχοντα τραυματία, το οποίο περιλαμβάνει:

Την ασφαλή προσέγγιση στον χώρο συμβάντος

Τη γρήγορη και αξιόπιστη πρωτοβάθμια εκτίμηση του τραυματία και όταν απαιτείται, τον επείγοντα απεγκλωβισμό του

Την αναγνώριση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, όπως υποξαιμία, shock κλπ. και την αντιμετώπιση τους

Τη γνώση της σωστής ακινητοποίησης του τραυματία

Την εκτέλεση πλήρους δευτεροβάθμιας εκτίμησης και τη γρήγορη και ασφαλή του μεταφορά στην πλησιέστερη και καταλληλότερη υγειονομική μονάδα.

_______________
Οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Prehospital Trauma Life Support (PHTLS) ευχαριστούν θερμά το ίδρυμα "THALASSA" και τους διοργανωτες και εκπαιδευτές του προγράμματος PHTLS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.