Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Τώρα θα λέμε το τσίπουρο και την τσικουδιά «παραδοσιακό απόσταγμα διημέρων»...

Η Κυβέρνηση αλλάζει την ονομασία των εθνικών μας ποτών και τελειώνει τους μικρούς παραγωγούς 


Άλλη μια δυσάρεστη έκπληξη επιφυλάσσει το πολυνομοσχέδιο το Υπουργείου Οικονομικών στους μικρούς παραγωγούς τσίπουρου και τσικουδιάς, καθώς πλέον τα προϊόντα τους δεν θα μπορούν να φέρουν τις ονομασίες των «εθνικών μας ποτών», αλλά θα χαρακτηρίζονται «παραδοσιακό απόσταγμα διημέρων».

Επιχειρεί «από την πίσω πόρτα» να αφαιρέσει από τους μικρούς διήμερους αποσταγματοποιούς το δικαίωμα να παράγουν και να μεταπωλούν τα προϊόντα τους ως «τσίπουρο» και «τσικουδιά», κλέβοντας ουσιαστικά το brand name των προϊόντων, αλλοιώνοντας την ταυτότητά τους και υπονομεύοντας την ίδια τη δραστηριότητα των παραγωγών του παραδοσιακού τσίπουρου πλήττοντας ιδιαίτερα την περιοχή μας. 

Χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά της χώρας που στηρίζουν και ενισχύουν εδώ και δεκαετίες το εισόδημά τους με τα παραδοσιακά «καζάνια» και των οποίων η παραγωγή είχε σφραγίδα αγνότητας και ποιότητας στις τοπικές αγορές, πλέον δεν θα μπορούν να διοχετεύουν το προϊόν τους ως είναι, με τη ΝΔ να τους δείχνει με νόημα τις μεγάλες βιομηχανίες αποστάγματος.

Η κυβέρνηση προβαίνει σε αυτή τη λαθροχειρία από ξεκάθαρη πολιτική βούληση. Η αλλαγή στο brand name των διήμερων παραγωγών δεν επιβάλλεται από κανένα κείμενο της Ευρωπαϊκής ή της εγχώριας νομοθεσίας, ενώ και στη νομολογία του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ένωσης (Απόφαση της 11ης Ιουλίου 2019 του Δ.Ε.Ε. στην υπόθεση της C91-18 προσφυγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας), αναγνωρίζεται ρητά ότι τα προϊόντα που παράγονται από διήμερους αποσταγματοποιούς ονομάζονται «τσίπουρο» και «τσικουδιά».

Ενώ η παγκόσμια ενεργειακή κρίση και οι ραγδαίες ανατιμήσεις, η ΝΔ επιλέγει να αφαιρέσει από χιλιάδες μικρούς παραγωγούς τη δυνατότητα να πωλούν τα παραδοσιακά τους προϊόντα με το αγοραστικά ισχυρό όνομα του «τσίπουρου» και της «τσικουδιάς», στερώντας τους τη δυνατότητα σε τόσο δύσκολες οικονομικά συνθήκες να ενισχύουν το εισόδημα των οικογενειών τους.

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος 

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.