Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Σκόπελος Όλοι Μαζί! ¦ Γνωστοποίηση ψήφου επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης

ΜΙΚΡΟΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ο Δήμος Σκοπέλου εδώ και χρόνια έχει στην κατοχή του δύο άδειες λεωφορείων. Ο κ. Περίσσης παρακάμπτοντας με θράσος την δεύτερη παράγραφο της εισήγησης του Αντιδημάρχου του, που περιγράφει σαφώς τον νόμο, ο οποίος δίνει την δυνατότητα στους ίδιους τους Δήμους να αναλαμβάνουν την μικροσυγκοινωνία και  προσπαθώντας να εξαπατήσει για άλλη μια φορά ακόμη τους Σκοπελίτες, ζήτησε από τους Δημοτικούς Συμβούλους των παρατάξεων να ψηφίσουν χωρίς να γνωρίζουν τους όρους, την ΤΥΦΛΗ παραχώρηση της μικροσυγκοινωνίας σε ιδιώτες. [...]Από πριν αφορισμούς του τύπου ότι αν κρατήσει τις άδειες ο Δήμος με υπαλλήλους του θα χρεοκοπήσει, εμείς δεν θα κάνουμε. 

Συμμετοχή στην 4η Τακτική  Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκοπέλου έτους 2022, μεικτή συνεδρίαση (δια ζώσης και ταυτόχρονα τηλεδιάσκεψη) (ΚΥΑ 429/12.3.20),Β΄850,9413/6.5.20, Β΄1704, σύμφωνα με τα οριζόμενα, στο άρθρο 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (Φ.Ε.Κ. 55/11-03-2020 τεύχος Α’) και στην υπ’ αριθ. 40 Εγκύκλιο Α. Π. 20930/31-03-2020 (ΑΔΑ: 6ΩΠΥ46ΜΤΛ6-50Ψ)

Ημερομηνία συνεδρίασης 22-02-2022 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00.

Πρόσκληση: 967/18-01-2022

Γνωστοποίηση ψήφου επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης 

Θέματα εκτός ημερησίας διάταξης

Θέματα ημερησίας διάταξης:

1 ¦ 1η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού (σχετ. η υπ’ αριθ. 9/2022 απόφαση Ο.Ε.) 

Να διευκρινίσουμε ότι τα Δημοτικά Συμβούλια δεν νομοθετούν, καταγγέλλουμε και ζητούμε την κατάργηση του τέλους ταφής απορριμμάτων που υποχρεωτικά αναγράφεται στον προϋπολογισμό των Δήμων σύμφωνα με το άρθρο 38 του Ν.4819/2021     

Ψηφίζουμε: ΥΠΕΡ για τα υπόλοιπα στοιχεία της αναμόρφωσης καταγγέλλοντας το τέλος ταφής απορριμμάτων.                                                

2 ¦ Αποδοχή-κατανομή επιχορήγησης και 2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2022 (σχετ. η υπ’ αριθ. 27/2022 απόφαση Ο.Ε.)   

Ψηφίζουμε: ΥΠΕΡ                            

3 ¦ Τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου Δ’ τριμήνου 2021 . (σχετ. η υπ΄αριθ. 8/2022 απόφαση Ο.Ε.)  

Ψηφίζουμε: ΥΠΕΡ                                                                                       

4 ¦ Συμμετοχή στα προγράμματα Δακοκτονίας ετών 2022 και 2023. 

Για πρώτη φορά υπήρξε το παράδοξο  Δημοτική Αρχή να ψηφίζει λευκό σε δική της εισήγηση. Ούτε με τον εαυτό τους δεν τα βρίσκουν και σε αυτή την περίπτωση ακόμη και  η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, πόσο μάλλον εμείς που παρακολουθούμε άφωνοι. Με αυτή τους την τοποθέτηση υπήρξε ο κίνδυνος να μείνουν εκτός προγράμματος δακοκτονίας οι ελαιοπαραγωγοί αν και υπάρχει ήδη η σύμφωνη γνώμη του Συνεταιρισμού Σκοπέλου για το πρόγραμμα. Αυτό για την παράταξη μας είναι κωμικοτραγικό, ανεύθυνο  απαράδεκτο και πέρα  από κάθε σοβαρή θέση. 

Με τις ψήφους της παράταξης μας που λειτουργεί υπεύθυνα με γνώμονα την προστασία των Σκοπελιτών, αλλά και της ανεξάρτητης συμβούλου, το νησί μας θα συμμετάσχει τελικά στο πρόγραμμα δακοκτονίας 2022-2023 και έτσι θα προστατευθούν οι περιουσίες των ελαιοπαραγωγών.

Ψηφίζουμε ΥΠΕΡ

5 ¦ Ορισμός δύο (2) δημοτικών συμβούλων για την συγκρότηση της επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων του Δήμου Σκοπέλου (άρθρο 1 του Π.Δ. 270/81), έτους 2022. 

Ψηφίζουμε: ΥΠΕΡ                         

6 ¦ Ορισμός μελών επιτροπής εκτίμησης και μοναδιαίας αξίας ανά ζώο ή προϊόν. 

Ψηφίζουμε: ΥΠΕΡ                                    

7 ¦ Μικροσυγκοινωνία άγονης γραμμής Σκοπέλου-Λουτρακίου-Σκοπέλου. Όπως διέπεται από τις διατάξεις του Π.Δ.967/79 και του άρθρου 67 του Ν.4850/2021.

Ο Δήμος Σκοπέλου εδώ και χρόνια έχει στην κατοχή του δύο άδειες λεωφορείων. Ο κ. Περίσσης παρακάμπτοντας με θράσος την δεύτερη παράγραφο της εισήγησης του Αντιδημάρχου του, που περιγράφει σαφώς τον νόμο, ο οποίος δίνει την δυνατότητα στους ίδιους τους Δήμους να αναλαμβάνουν την μικροσυγκοινωνία και  προσπαθώντας να εξαπατήσει για άλλη μια φορά ακόμη τους Σκοπελίτες, ζήτησε από τους Δημοτικούς Συμβούλους των παρατάξεων να ψηφίσουν χωρίς να γνωρίζουν τους όρους, την ΤΥΦΛΗ παραχώρηση της μικροσυγκοινωνίας σε ιδιώτες.

Η παράταξη μας υπεύθυνα και πάλι απέναντι σε μια ανεύθυνη, καταστροφική και ιδιωτικολάγνα, για τον τόπο δημοτική αρχή, ζήτησε και πρότεινε άμεσα μία οικονομοτεχνική μελέτη προκειμένου να εξετάσουμε αν υπάρχει η δυνατότητα να αναλάβει την μικροσυγκοινωνία ο Δήμος μας και αν όχι, αφού εξεταστούν λεπτομερώς οι όροι τότε να παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Έμεις με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων του νησιού αλλά και των επισκεπτών θα αποφασίζουμε για την η συγκοινωνία και για κάθε κοινωνικό  αγαθό. Το νησί μας πρέπει να έχει συγκοινωνία 365 μέρες το χρόνο προκειμένου να εξυπηρετούνται μόνιμοι κάτοικοι, μαθητές, επαγγελματικές ομάδες και επισκέπτες και αυτό θα το διαφυλάξουμε. Από πριν αφορισμούς του τύπου ότι αν κρατήσει τις άδειες ο Δήμος με υπαλλήλους του θα χρεοκοπήσει, εμείς δεν θα κάνουμε. 

Ψηφίζουμε: ΚΑΤΑ σε μία ανεύθυνη πρόταση

8 ¦ Εξέταση της υπ’ αριθ. 5949/08-10-2021 αίτηση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Κλήματος (σχετ. η υπ’ αριθ. 16-2021 απόφαση της Κοινότητας Κλήματος.) 

Ψηφίζουμε: ΥΠΕΡ                          

9 ¦ Ψηφίσματα περί κατάργησης του Τέλους Ταφής Απορριμμάτων και της Περιβαλλοντικής Εισφοράς.

Ψηφίζουμε: ΥΠΕΡ 


Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Δημήτριος Κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Ρηγίνος Β. ΠΑΤΣΗΣ

Κωνσταντίνος Π. ΛΕΜΟΝΗΣ

Ηλίας Α. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Ευάγγελος Γ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.