Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Σκόπελος | Κίνδυνος να χαθούν 5.000.000 € από το πρόγραμμα «Τρίτσης» | Συνεδριάζουν εκτάκτως οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης


Εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της 16ης Μαρτίου της επιτροπής αξιολόγησης του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, ανάμεσα σε 50 περίπου έργα, δύο σημαντικά για την Σκόπελο, συνολικού ποσού περίπου 5.000.000€. Πρόκειται για το “Νέο Γυμνάσιο», όπου προβλέπεται «μελέτη - κατασκευή 6 αιθουσών διδασκαλίας με βοηθητικούς χώρους, μετατροπή υπαρχουσών αιθουσών σε εργαστήρια και γραφεία και στέγαση του ΕΠΑΛ» προϋπολογισμού 2.900.000 € και η ανακατασκευή του “Ορφέα” με ποσό 2.400.000 € για την έγκριση του οποίου όμως χρειάζεται, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, η αλλαγή τίτλου του έργου, από «Μελέτη - κατασκευή πολυχώρου ψηφιακής και διαδραστικής αναπαράστασης της Σκοπέλου» σε «Διοικητικό Κέντρο του Δήμου», το οποίο θα περιλαμβάνει και χώρους πολιτιστικών δράσεων. Για να γίνει αυτό, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, απαιτείται η «ορθή επανάληψη» της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, η «τροποποίηση» κατ’ άλλους.

Μέχρι στιγμής εκκρεμούν οι αποφάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης», η οποία κατ’ αρχήν συμφώνησε, αλλά θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση μετά από τη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας και η απόφαση της δημοτικής παράταξης «Σκόπελος, όλοι μαζί» η οποία θα συνεδριάσει στις 6 το απόγευμα, αφού σύμφωνα με τον επικεφαλής της κ. Ευσταθίου, πριν από οποιαδήποτε απόφαση προηγείται μελέτη και σύμφωνη γνώμη των μέλων της.

Να σημειώσουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να τρέξει το έργο και να μην χαθούν 5.000.000€ είναι η «ορθή επανάληψη» της απόφασης της οικονομικής επιτροπής με αλλαγή τίτλου του έργου από «Μελέτη - κατασκευή πολυχώρου ψηφιακής και διαδραστικής αναπαράστασης της Σκοπέλου» σε «Διοικητικό Κέντρο του Δήμου» με τον Δήμαρχο Σκοπέλου να σημειώνει ότι «αν δεν εγκριθεί το έργο "Διοικητικό Κέντρο του Δήμου", θα συμπαρασύρει και το έργο "Νέο Γυμνάσιο", αφού και τα δύο περιλαμβάνονται στην ίδια πρόταση», ενώ όπως μας ενημέρωσε έχει διαβεβαιώσει γραπτώς τους επικεφαλής των παρατάξεων ότι «ο "Ορφέας" δεν θα χάσει τον χαρακτήρα του...»
Οι τελικές αποφάσεις των παρατάξεων αναμένονται με ενδιαφέρον.

Ο κ. Ευσταθίου

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Ευσταθίου μας είπε:

«Με ενημέρωσαν σήμερα [17-3-22] τηλεφωνικά ότι θα πρέπει να γίνει μία «αλλαγή χρήσης» του πολυχώρου του “Ορφέα” και ότι θα γίνουν “Διοικητικές Υπηρεσίες”, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα “Τρίτσης”. Η απάντησή μου ήταν ότι θα το μελετήσουμε και θα αποφασίσουμε, γι’ αυτό συγκάλεσα έκτακτη σύσκεψη στις 6 μ.μ.. Μετά τη συνεδρίαση θα σας ενημερώσω σχετικά…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.