Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Σκόπελος, όλοι μαζί: «Συνένοχοι είσαστε και μόνοι στην ευθύνη»

Μήπως τελικά το έργο έχει ήδη χαθεί και ψάχνετε συνενόχους;

Μετά από το θέμα που προέκυψε με την αλλαγή χρήσης του κτιριακού συγκροτήματος ΟΡΦΕΑΣ η παράταξη μας καλεί την Δημοτική Αρχή Σκοπέλου αντί να αφήνει υπονοούμενα με προκλητικές  δημοσιεύσεις, να συγκαλέσει άμεσα οικονομική επιτροπή με θέμα την τροποποίηση της απόφασης και όχι την ορθή επανάληψη αυτής, όπως τεχνηέντως ισχυρίζεται ο κ Περίσσης, προκειμένου να ενημερωθούν οι παρατάξεις.

Η παράταξη μας στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στις 26-05-2021 είχε στηρίξει με την ψήφο της την αξιοποίηση, του κτιριακού συγκροτήματος ΟΡΦΕΑΣ προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Συγκεκριμένα το υποστηρίξαμε για να γίνει η ανακατασκευή του υφιστάμενου λιθόκτιστου χώρου του παλαιού κινηματογράφου ΟΡΦΕΑ, η ανάδειξη του και η αξιοποίηση του, μέσω της προσθήκης νέων χώρων, χρήσεων και λειτουργιών σε έναν σύγχρονο ΠΟΛΥΧΩΡΟ, που  θα δώσει την δυνατότητα στους επισκέπτες να βιώσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Σκοπέλου και ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμικής δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης με κινηματογράφο, θέατρο και εκθεσιακούς χώρους. Σε αυτούς τους χώρους, με αυτό τον τρόπο θα συνδυάζεται η μάθηση με την ψυχαγωγία, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες μαζί με κινηματογράφο και θέατρο.

Χθες η Δημοτική Αρχή μετά από ένα χρόνο, μας ενημέρωσε, ότι τροποποιεί την αρχική πρόταση με μελέτη – κατασκευή επανάχρησης και μερικής επέκτασης του υπάρχοντος κτιριακού συγκροτήματος ΟΡΦΕΑΣ που αφορά την στέγαση στον χώρο του κινηματογράφου ΟΡΦΕΑ των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Σκοπέλου. Το νέο κτιριακό συγκρότημα θα χρησιμοποιηθεί για την αποκέντρωση των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου μαζί με τις Υπηρεσίες Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος, σύμφωνα με την χτεσινή εισήγηση που μας εστάλη. 

Η αλλαγή χρήσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ορφέα, δηλαδή από κοιτίδα πολιτισμού θα μετατραπεί σε γραφεία Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου και για την παράταξη μας αυτό είναι απαράδεκτο. 

Άλλωστε δεν ψηφίσαμε αυτό.

Ο κ. Περίσσης στην 7μελή Οικονομική Επιτροπή του Δήμου έχει (5) ψήφους κι εμείς (1) ας πάρει την ευθύνη και ας  προχωρήσει τις αλλαγές που “οραματίζεται”. Έχει την πλειοψηφία.

Να αφήσει λοιπόν την παραπληροφόρηση και ας απολογηθεί στους Σκοπελίτες.

Αυτό που εμείς γνωρίζουμε από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε με στελέχη του Υπουργείου είναι ότι η αλλαγή στον τίτλο κάθε έργου σημαίνει αλλαγή και στο φυσικό αντικείμενο του έργου και στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου, άρα και αλλαγή στη χρήση του έργου.

Καλούμε τον κ. Περίσση ξανά να συγκαλέσει έκτακτη οικονομική επιτροπή και να μας ενημερώσει σχετικά με τα παρακάτω:

Γιατί μετά από ένα χρόνο δεν εντάχθηκε το έργο που κι εμείς ψηφίσαμε; τι έφταιξε; 

Γιατί τόσο σημαντικά έργα και τότε και τώρα έρχονται με τη μορφή του κατεπείγοντος;

Ποιοι είναι οι λόγοι που η πρόταση του ΟΡΦΕΑ ως Πολυχώρου δεν γίνεται δεκτή από το Πρόγραμμα;

Ποιος αποφάσισε το περιεχόμενο της πρότασης;

Είχε συμμετοχή στην διαμόρφωση της πρότασης η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου;

Έχει την οικονομική και διοικητική επάρκεια ο Δήμος για το έργο;

Από που προβλέπεται να είναι υπεύθυνος πράξης του έργου ο Δήμαρχος και μάλιστα να υποβάλει ο ίδιος και τα τεχνικά δελτία του έργου; (Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει;) 

Μήπως τελικά το έργο έχει ήδη χαθεί και ψάχνετε συνενόχους;

Κάποτε ο Κώστας ο Τριπολίτης είχε γράψει το μυθικό τραγούδι «Σχήμα Λόγου», ένα άσμα που τραγούδησαν ο Αντώνης Βαρδής, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας. Να σας προλάβουμε λοιπόν και να  θυμίσουμε οτι στο ρεφρέν το τραγούδι ξεκινά: «Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα…». Εμείς θα το αλλάξουμε λίγο και θα κλείσουμε με αυτό: «Συνένοχοι είσαστε και μόνοι στην ευθύνη». 

ΣΚΟΠΕΛΟΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Δημήτριος Κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 

Ρηγίνος Β. ΠΑΤΣΗΣ

Κωνσταντίνος Π. ΛΕΜΟΝΗΣ

Ηλίας Α. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ

Ευάγγελος Γ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.