Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκίνησε βαρύ το αγωνιστικό πρόγραμμα Πάλης του Αθλητικού Ομίλου Σκοπέλου

Ο εκπαιδευτής Μάνος Βασιλείου με την αθλήτρια Μαρία Παπαδοπούλου
Ξεκίνησε βαρύ το αγωνιστικό πρόγραμμα του Αθλητικού Ομίλου Σκοπέλου για το Τμήμα Πάλης Υποταγής (Grappling). Να σας θυμίσουμε ότι Πάλη Υποταγής ονομάζουμε το μαχητικό άθλημα που χρησιμοποιεί τεχνικές πάλης μαζί με εξαρθρωτικές λαβές, λαβές πνιγμού και λαβές στραγγαλισμού (τελειωτικές λαβές) προκειμένου να επιτευχθεί η νίκη. Ο όρος «Υποταγή» σημαίνει δήλωση εγκατάλειψης του αγώνα από τον αθλητή που αδυνατεί να αποδράσει από μια...
τέτοια λαβή (η γενικότερα αδυνατεί να συνεχίσει, για οποιονδήποτε λόγο). Η μαγεία του αθλήματος της Πάλης Υποταγής είναι ότι περιλαμβάνει πολλά στυλ και επί μέρους αθλήματα από όλο τον κόσμο όπως το Τζούντο, το Ιαπωνικό Τζίου Τζίτσου, το Βραζιλιάνικο Τζου Τζίτσου, το Ρώσικο Σάμπο, το Λούτα Λίβρε, την Ελληνορωμαϊκή και η Ελευθέρα Πάλη και το Αρχαιοελληνικό Παγκράτιο.
Ο Α.Ο. Σκοπέλου θα ξεκινήσει δυναμικά το φετινό αγωνιστικό του πρόγραμμα συμμετέχοντας με την αθλήτρια Μαρία Παπαδοπούλου να εκπροσωπεί τον σύλλογο σε δυο διοργανώσεις ανδρών - γυναικών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, στο Διεθνές Τουρνουά «1o FILA GRAND PRIX GRAPPLING» στις 11/03/2012, μια πολύ δυνατή διοργάνωση με αθλητές από όλο τον κόσμο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα GRAPPLING στις 08/04/2012 από το οποίο θα προκύψει και η σύνθεση της Ελληνικής Αποστολής για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βέλγιο το Μάιο. Δυστυχώς στις δυο αυτές διοργανώσεις, η Ε.Ο.Π. έχει θέσει ως κατώτατο όριο ηλικίας αυτήν των 19 ετών και έτσι τα υπόλοιπα 4 παιδιά που αποτελούν το αμιγώς αγωνιστικό γκρουπ του Α.Ο. δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν. Θα δώσουν όμως το παρών μέσα στην χρονιά σε διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Υποταγής που έρχονται στις κατηγορίες εφήβων-νέων.
Ο εκπαιδευτής του τμήματος Μάνος Βασιλείου είπε στις «Βόρειες Σποράδες»:
«Ξεκινάμε και φέτος μια δυνατή προσπάθεια να αναδείξουμε το αθλητικό ιδεώδες και το “ευ αγωνίζεσθαι” στο νησί της Σκοπέλου και διαμέσου αυτών να το στηρίξουμε στα πέρατα της Ελλάδος. Είναι αλήθεια ότι είμαστε υποχρεωμένοι να προπονούμαστε κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες, μέσα σε ένα στάδιο ψυγείο και με ελλειπή εξοπλισμό, κινδυνεύοντας να χτυπήσουμε στην προπόνηση καθημερινά. Πάρα ταύτα όμως, με πείσμα δίνουμε την μάχη μας για να θα βρεθούμε αντιμέτωποι στις παλαίστρες απέναντι σε αθλητές άρτια εκπαιδευμένους στις ιδανικότερες των συνθηκών. Ελπίζω κάποια στιγμή και όσο ακόμα έχουμε την ψυχική δύναμη να συνεχίζουμε και εγώ και τα φιλότιμα παιδιά που προπονώ, να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι και έστω και αργά να συνδράμουν στην προσπάθεια μας αυτή. Να στηρίξουν την νεολαία μέσα από την πιο υγιή της ενασχόληση, τον αθλητισμό. Τώρα που όλα γκρεμίζονται, ας μείνουν κάποιες βάσεις δυνατές για να στηρίξουμε και πάλι το οικοδόμημα της Ελλάδος. Και μια από αυτές, είναι σίγουρα ο αθλητισμός. Ευχαριστώ όσους μας συμπαραστέκονται και μας βοηθούν ο καθένας με τον τρόπο του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.