Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Για την προσφορά της Κατερίνας Μπετσάνη

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέλος – μαθήτρια του Πολιτιστικού Οργανισμού της Σκοπέλου σε πολλά τμήματα, όπως χορευτικό, θέατρο, χορωδία κ.ά. Επίσης έχω την χαρά και την τιμή να συμμετέχω σε όλα, σχεδόν, τα πολιτιστικά δρώμενα, έθιμα, αλλά και σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές που αφορούν τη Σκόπελο και την έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς.
Ακόμα έχω συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και παρουσιάσεις χορού και θεάτρου, που αφορούν το νησί μας, τον πολιτισμό μας, τα προϊόντα μας και...
εκτός Σκοπέλου, όπως στο Βόλο, στο Άργος, στη Θεσσαλονίκη, στην Αρχαία Πέλλα, στην Αθήνα, στη Σκιάθο, στην Αλόννησο, στην Κύπρο και αλλού.
Αυτό που θυμάμαι και είναι χαραγμένο στη μνήμη μου είναι ένα όνομα. Μία πρωτεργάτης και ακούραστος άνθρωπος, η οποία είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια. Στα ταξίδια, στο χορευτικό, στο θέατρο, στα δρώμενα, εμψυχώνοντάς μας και λέγοντάς μας ότι πρέπει να κρατήσουμε τις παραδόσεις ζωντανές.
Όταν λέμε στη Σκόπελο «-αρή, θα γένε οι Καλές τ' Κυριακή;» η απάντηση τα τελευταία χρόνια είναι «-Εμ, ξέρου; Δε θα γένε, θα πάρου τ' Κατερίνα κι θα σ΄πω». Δεν χρειάζεται φυσικά να πεις επίθετο. Μία είναι η Κατερίνα, που έχει αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο από τη ζωή της για τη Σκόπελο. Είτε για να συντονίσει, να ντύσει τα χορευτικά όλα αυτά τα χρόνια και με τον κ. Μπέα και αργότερα με την Σουζάνα στις παρουσιάσεις μας, είτε στο θέατρο με τον κύριο μας, το Γεννάδιο Πατσή, ήταν πάντα παρούσα σε όλες τις παραστάσεις και σε ό,τι κάναμε με σκηνικά, κοστούμια τα πάντα, όπως και στις περισσότερες εκπομπές που γυρίστηκαν π.χ. με την Μάρνη στη Θεσσαλονίκη το «Μάμα Μία», την «Κυριακή στο χωριό», το «Πάσχα στη Σκόπελο» κ.ά.
Προσπαθώντας αδιάκοπα να βρίσκει παλιά σκοπελίτικα τραγούδια από γιαγιάδες και παπούδες και μετά να μας τα μαθαίνει για να μη χαθούν...
Νοιώθω λοιπόν την ανάγκη σαν μαθήτριά της να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτή την γυναίκα που ήταν πάντα δίπλα μας, που μας συνόδευε, μας έντυνε πάντα με το χαμόγελο, ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα.
Την ευχαριστούμε και την θέλουμε πάντα κοντά μας. Να είναι γερή και δυνατή και να συνεχίζει πάντα έτσι.
Να είσαι καλά Κατερίνα Μπετσάνη και να συνεχίσεις πάντα έτσι. Η Σκόπελος έχει ανάγκη από ανθρώπους που κρατούν τις παραδόσεις ζωντανές και πασχίζουν γι' αυτές. Γιατί η παγκοσμιοποίηση μας έχει ισοπεδώσει. Και χρειάζεται δύναμη και εσύ έχεις πολλή. Να είσαι πάντα καλά...
Με εκτίμηση
Μαρία Κοσμά
Υ.Γ.: Δεν ήταν, παρά μόνο δυο λόγια από την καρδιά μου και πιστεύω ότι ακριβώς το ίδιο αισθάνονται και θα ήθελαν να σου πουν πάρα πολλά παιδιά που έχουν μέσα τους ζωντανή την παράδοση και την αγάπη για τον τόπο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.