Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ζήτουν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τα προβλήματα των σχολείων στη Σκόπελο

Να συγκληθεί άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο θα συζητηθούν τα προβλήματα των σχολείων και θα παρθούν αποφάσεις για άμεση λύση ζητεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Σκοπέλου και το Δημοτικό Συμβουλίου.
Ο Σύλλογος ζητάει να δοθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προαύλιου χώρου για τα παιδιά, που αυτή τη στιγμή αυλίζονται στο μπαλκόνι!
Ακόμη ο Σύλλογος δηλώνει ότι θα αγωνισθεί στο πλευρό των γονέων του 2ου Νηπιαγωγείου, για να αντιμετωπισθούν τα...
οξυμένα προβλήματα που έχουν συνέπειες στην υγεία των νηπίων.
Για το ίδιο θέμα είχε στείλει έγγραφο προς τον Δήμαρχο, το οποίο κοινοποιούσε στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Λαγουδάκη, στο σύλλογο Γονέων, στο αστυνομικό τμήμα και στο σύλλογο Εθελοντών, η διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου με το οποίο έθετε το ζήτημα της ανεπάρκειας του προαύλιου χώρου και της υποβάθμισης της ζωής των νηπίων από το άτυπο parking αυτοκινήτων στον σχολικό κήπο, ο οποίος θα μπορούσε να διαμορφωθεί κατάλληλα και να χρησιμοποιηθεί για τα διαλείμματα των παιδιών.
Η επιστολή του Συλλόγου
προς τον Δήμαρχο Σκοπέλου
«'Οπως γνωρίζετε, με βάση και το από 15 Δεκεμβρίου έγγραφο του 1ου νηπιαγωγείου Σκοπέλου, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα από την έλλειψη προαύλιου χώρου στο σχολείο. Τα παιδιά μας αυλίζονται στο μπαλκόνι, σε ένα χώρο μικρό και στενό, με αποτέλεσμα να μην κινούνται ελεύθερα και να μην μπορούν να αποκτούν συνήθειες φυσικής άσκησης, πολύτιμες για την παιδική ηλικία, αλλά και για μια μελλοντική υγιή ενήλικη ζωή. Το γεγονός αυτό εγκυμονεί επιπλέον κινδύνους, καθότι τα κάγκελα δεν είναι συντηρημένα και είναι γεμάτα σκουριές!
Παράλληλα ο χώρος του «σχολικού κήπου» σήμερα λειτουργεί ως άτυπο πάρκινκ, περνούν αυτοκίνητα και μηχανάκια, γεγονός που αποτελεί υποβάθμιση της ζωής των νηπίων και δημιουργεί επιπρόσθετους κινδύνους για την ασφάλειά τους.
Ζητάμε να παρθούν μέτρα για την επίλυση των παραπάνω με μελέτη για την άμεση αξιοποίηση του χώρου δίπλα από το 1ο νηπιαγωγείο (Σχολικός Κήπος) και την διαμόρφωσή του σε προαύλιο χώρο των δύο Σχολείων. Ταυτόχρονα, θεωρούμε επιβεβλημένο να μπει σήμανση για απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των νηπίων και να υπάρχει αστυνόμευση.
Θα θέλαμε επίσης να σας κάνουμε σαφές ότι εμείς, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου βρισκόμαστε στο πλευρό και θα αγωνιστούμε μαζί με τους γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου, του οποίου τα προβλήματα, όπως γνωρίζετε, είναι ιδιαιτέρως οξυμένα, με σοβαρές συνέπειες στην υγεία των νηπίων.
Ζητάμε να συγκληθεί άμεσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο θα συζητηθούν τα προβλήματα των σχολείων και θα παρθούν αποφάσεις για άμεση επίλυση.»
Η επιστολή κοινοποιείται στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής και το Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

18 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙ,ΛΕς ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ?ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!!!ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΥΟ ΚΙΛΑ ΜΠΟΓΙΑ ΝΑ ΒΑΦΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΚΑΓΚΕΛΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην είσαι υπερβολικός. Ο γιός μου, που γεννήθηκε το 78, όταν πήγαινε νηπιαγωγείο εκεί έπαιζε και κανείς γονιός από μας τότε δεν παραπονέθηκε πως τα παιδιά μας ήταν σαν κατάδικοι σε φυλακή.
      Ο χώρος δεν είναι μπαλκόνι, καλά θα κάνεις να πας μια βόλτα να δεις από κοντά το μέγεθός του. Το ότι πρέπει να συντηρηθούν τα κάγκελα συμφωνώ.

      Διαγραφή
    2. βολτα παω καθε μερα γιατι εχω παιδι εκει
      και βλεπω τα χαλια!!!ειπαμε να προχωρησουμε λιγο στο επιπεδο απο την δεκαετια του 70΄

      Διαγραφή
    3. Ένα μικρό λαθάκι 8 Φεβ. 9:35. Το έτος 1978 ανήκει στη δεκαετία του '80.

      Διαγραφή
    4. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΚΟΛΛΑΜΕ ΣΤΙς ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕς ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ....!ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ....

      Διαγραφή
  2. ΦΟΥΜΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΜΠΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γραφειο εθελοντισμου δεν ειναι συλλογος και δεν αποφασιζει για την παραχωρηση του δημοτικου οικοπεδου . Πρεπει να απευθυνθειτε στο τοπικο συμβουλιο πρωτα, αλλα γιατι η διευθυντρια δεν εκανε τιποτα τα χρονια που ειχε και το καρπουζι και το μαχαιρι. γιατι τα παιδια δεν χρησιμοποιουν την ιδια αυλη με το αλλο νηπιαγωγειο,απλα εχουν διαφορες οι δυο συλλογοι γονεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ !!!
      ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ... ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ...ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΑΛΛΟς ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.
      ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΟΧΟ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΕς ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕς....ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!!!

      Διαγραφή
    2. Σιγουρα για να εισαι εθελοντης φιλε, εχεις ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ και ΣΤΟΧΟΥΣ...

      Διαγραφή
  4. Από όσο γνωρίζω, η Δημοτική Αστυνομία ανάρτησε σήμερα τα πρώτα προειδοποιητικά σημειώματα στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων που είναι παρκαρισμένα στον «Σχολικό Κήπο» απέναντι από τη Φανερωμένη, με την παράκληση να τα απομακρύνουν.

    Στο σημείωμα γράφει πως στην επόμενη επίσκεψη της Δημοτικής Αστυνομίας στον χώρο θα επιβληθούν πρόστιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι δυνατόν επειδή τα παιδάκια παίζουν σε ένα μπαλκόνι τεράστιο να μοιάζουν με φυλακισμένους κατάδικους; Για ποια εξαθλίωση μιλάς 7/2 5:16; Γιατί στιγματίζονται τα παιδιά μας έτσι; Νομίζω, ότι δημιουργήσατε θέμα εκ του μηδενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η διέλευση των οχημάτων από το δρόμο αυτό, γίνεται για να πηγαίνουν οι γονείς τα παιδιά τους στα νηπιαγωγεία με τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια, έως έξω από την πόρτα. Δεν είναι δρόμος που εξηπηρετεί να περνοδιαβαίνει ο καθένας.
    Όσο για το άτυπο πάρκιν,ας το φτιάξει ο Δήμος πάρκο για να μην παρκάρουν μέσα αυτοκίνητα. Δεν νομιζω ότι υποβαθμίζεται η ζωή των νηπίων γιατί είναι άτυπο πάρκιν, αλλά υποβαθμίζεται γιατί είναι ελεηνός χώρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα σχολικά κτίρια στη Σκόπελο νονίζω ότι είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Καλύτερο έμψυχο υλικό έχουμε ανάγκη γιατί αυτό σημαδεύει τις ψυχούλες των παιδιών μας και καλλιεργεί συνειδήσεις. Καλές οι όμορφες κουρτίνες και τα φρεσκοβαμμένα κάγκελα και ντουβάρια αλλά οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς το Blog:
    Στην επιστολή του, ο Σύλλογος Γονέων θεωρεί «επιβεβλημένο να μπει σήμανση για απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των νηπίων».

    Ερώτηση 1η:
    - Δηλαδή οι γονείς με τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια τους θα παρκάρουν στον κεντρικό δρόμο, εκεί που είναι π.χ. ο φούρνος και τα υπόλοιπα καταστήματα, και θα πηγαίνουν με τα πόδια για να πάρουν τα παιδιά τους;
    Ας μας εξηγήσει κάποιος εκπρόσωπος του Συλλόγου πως το βλέπουν.

    Ερώτηση 2η:
    - Όλοι γνωρίζουμε πως αυτό το στενό δρομάκι είναι αδιέξοδο. Για ποια κίνηση τροχοφόρων και υποβάθμιση μιλάνε;
    -
    Σχετικά με τον «Σχολικό Κήπο», ο οποίος θα παραμείνει κήπος και θα αναβαθμιστεί σύντομα από ότι πληροφορούμαστε, η Δημοτική Αστυνομία έκανε ήδη τη δουλειά της και από δω και στο εξής δεν θα παρκάρει κανείς εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα παιδιά μου πέρασαν από το 1ο Νηπιαγωγείο. Κάθε μέρα κάναν διάλλειμμα σε αυτή τη μπαλκονάρα. Κάποιες μέρες χρησιμοποιούσαν και την τεράστια πλατεία της Φανερωμένης. Τους άρεσε πολύ. Δεν αισθανόντουσαν φυλακισμένα.
    Όλος αυτός ο ξεσηκωμός, νομίζω ότι δεν έχει νόημα.
    Όσον αφορά τη διέλευση των οχημάτων στο δρόμο αυτό, γίνεται σχεδόν μόνο από τους γονείς των νηπίων. Απορώ πώς ενοχλούνται οι γονείς για κάτι που κάνουν οι ίδιοι οι γονείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω σχόλια που γράφτηκαν σε σχέση με την ανάρτηση της συγκεκριμένης επιστολής, και γνωρίζοντας προσωπικά όχι μόνον τη θέση του νηπιαγωγείου, αλλά και το αδιέξοδο στενό δρομάκι, είναι πλέον ξεκάθαρο πως ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΘΕΜΑ, εκμεταλλευόμενοι μάλιστα την ιδιότητά τους στο σύλλογο γονέων και χρησιμοποιώντας και παρασύροντας ίσως και άλλους γονείς.

    Θέλει αρκετή προσοχή και σύνεση κύριοι στο τι γράφετε, όταν συντάσσετε έγγραφα τα οποία δίνετε προς δημοσιότητα. Διαφορετικά, γυρίζουν πίσω ως μπούμερανγκ (boomerang).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ σωστά και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...
      Και τα δυο μου παιδιά, τα οποία είναι γεννημένα στην δεκαετία του '90 και 2000 πήγαν στο 1ο Νηπιαγωγείο και δεν υπήρξε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και ούτε έγινε ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ από οποιοδήποτε που να αφορά το σημείο που παίζουν τα παιδιά.
      Και φυσικά δεν αισθάνθηκαν ποτέ φυλακισμένα!
      Είναι όντως ξεκάθαρο πως κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα από το πουθενά.
      Δεν κοιτάζουν τα σοβαρότερα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί μας τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης, όσο και στον τομέα της υγείας και ασχολούνται με ανύπαρκτα προβλήματα, επηρεάζοντας έστω και άθελά τους τα παιδιά τους που στην τελική δεν τους φταίνε σε τίποτα...Κρίμα...

      Διαγραφή
  11. Εαν ο Σ.Γ.Κ. Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου έστειλε σχόλιο, ενημερώνουμε ότι πρέπει να το στείλει από έγκυρο e-mail ή κατοπιν επικοινωνίας μαζί μας.
    Είμαστε στη διάθεσή σας αλλά πρέπει τα μηνύματα που υπογράφονται να είναι έγκυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.