Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Κ. Καρτάλης: Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς αλλά για σκληρή δουλειά

Σε πείσμα όλων όσοι επένδυσαν πολιτικά ή οικονομικά, εκτός και εντός των συνόρων, στην πτώχευση της χώρας, η Ελλάδα πήρε μία γενναία ανάσα σε ό,τι αφορά στα δημοσιονομικά της προβλήματα και ειδικότερα σε σχέση με την αντιμετώπιση του επαχθούς δημοσίου χρέους. Η διασφάλιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας με 130 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια και η μείωση του δημοσίου χρέους κατά 107 δισ. ευρώ προσφέρουν σταθερότητα και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη βιώσιμη αναμόρφωση της εθνικής οικονομίας.
Δεν είναι όμως ώρα για πανηγυρισμούς αλλά για...
σκληρή δουλειά. Χρειάστηκαν πολλές θυσίες από τους πολίτες για να φθάσουμε έως εδώ και πρέπει οι θυσίες να πιάσουν τόπο. Σε τρία χρόνια πρέπει να έχουμε μηδενικά ελλείμματα, δηλαδή να καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε, ενώ θα χρειαστούμε μία καλή δεκαετία για να κερδίσουμε οριστικά το στοίχημα μίας βιώσιμης οικονομίας που έχει τις δυνάμεις να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Και αυτό μόνο αν αναμορφώσουμε το πολιτικό σύστημα, αν ξεπεράσουμε μακροχρόνιες αγκυλώσεις, αν συνεργαστούμε, αν προστατέψουμε την κοινωνία που βρέθηκε στο περιθώριο, αν αντιπαλέψουμε τον παρασιτισμό, αν διαφυλάξουμε τα δημόσια αγαθά, αν μάθουμε να δουλεύουμε με χρονοδιαγράμματα, αν εκσυγχρονίσουμε το Κράτος και αν δώσουμε χώρο στις παραγωγικές δυνάμεις. Στόχος είναι κάθε χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. 

16 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΠΙΑ ΓΕΝΑΙΑ ΑΝΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣΤΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΟΡΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ.ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΣΑ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΓΚΑΟΥΛΑΙΤΕΡ Η ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΡΗΣΑΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΗΓΥΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΚΟΙΝΟΣ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ.ΚΑΙ ΑΠΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΡΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΩΣ ΑΚΑΤΩΡΘΩΤΩ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΤΩΝ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗ ΤΟ 2014 ΑΚΟΜΑ 50 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΠΟΔΟΥΛΩΣΗ-ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.ΚΛΕΙΝΩΝΤΑΣ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΑΦΕΛΗΣ ΟΥΤΕ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΟΙΚΗΤΕΣΑΣ,ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι είναι όπως τα λες κύριε ΧΙΤΑΝΟ
    Δυστυχώς ο Γκαουλάιτερ όπως τον αποκαλείς δε θα λαδώνεται όπως τα φιλαράκια μας οι πολιτικοί, δε θα μάς διορίζει όπου του ζητήσουμε, ουτε θα μάς μοιράζει αναπηρικές κατα παραγγελία. Το χειρότερο δε είναι ότι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει και θέσεις εργασίας οπότε κομμένα και τα επιδόματα ανεργίας, αν είναι και αλήθεια όσα φημολογούνται έχουν σκοπό να μάς κάνουν Ευρώπη, για τέτοια ξεφτίλα μιλάμε.
    Ας αγωνιστούμε λοιπόν όλοι μαζί να κρατήσουμε τους εξαιρετικούς Έλληνες πολιτικούς μας και αν βάλουν και κάτι στην άκρη για τα στερνά τους δε χάθηκε κι ο κόσμος βρε αδερφέ, αυτοί να είναι καλά και εμείς οι περήφανοι ψηφοφόροι τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την ανεργία να καλπάζει αυτό που λές με τις θέσεις εργασίας μοιάζει περισσότερο με ανέκδοτο παρά σαν ένας εφικτός στόχος.Για του έλληνες πολιτικούς καλά τα λές.

      Διαγραφή
  3. Θα έπρεπε να ντρέπεστε κ. Καρτάλη μόνο και μόνο που ψηφίσατε το νέο μνημόνιο σε βάρος της χώρας και στους πολίτες αυτής παραδίνοντας έτσι την Ελλάδα στους τραπεζίτες χωρίς την έγκριση των πολιτών απο έναν Πρωθυπουργό μή εκλεγμένο παρά μόνο αρεστό στα αφεντικά σας τους τραπεζίτες.
    Θα έπρεπε να ντρέπεστε επίσης όταν αναφέρετε τη νέα δανειακή σύμβαση ως ιστορική.
    Θα έπρεπε να ντρέπεστε που δεν δώσατε καμμία σημασία σε χιλιάδες πολίτες που ένα χρόνο τώρα βρίσκονται στους δρόμους φωνάζοντας ΟΧΙ. Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τις ουρές των πολιτών περιμένοντας τη σειρά τους για μια μερίδα φαγητό. Θα έπρεπε να ντρέπεστε για την κατάντια της χώρας, τους άνεργους, τις καθημερινές αυτοκτονίες που κρύβουν τα ΜΜΕ και τέλος θα έπρεπε να ντρέπεστε για την καταπάτηση του Συντάγματος της Ελλάδας δυο χρόνια τώρα. Πράγματι η συμφωνία είναι ιστορική όπως λένε στελέχη σας και θα σας κρίνει όλους σας, οχι στο μέλλον γιατί η Ιστορία δεν απουσιάζει σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ και απ'αυξάνω....σαν δεν ντρέπεστε λίγο, να τολμάτε ακόμη, μετά από την κατακρεούργηση του Ελληνικού λαού και του πλούτου μας να μιλάτε για επιτυχίες και φανφάρες.....λίγο ντροπή δεν βλάπτει κύριε Βουλευτά.....!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω ποιοί έχουν σχολιάσει, αλλά εγώ ξέρω ότι στα καφενεία και στις καφετέριες της Σκοπέλου την περασμένη εβδομάδα, οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ λέγανε να ψηφισθεί η δανειακή σύμβαση για να μην πτωχεύσουμε. Πολύ καλά κάνανε όσοι τη ψήφισαν. Ελεος πιά με την υποκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι μόνο στη Σκόπελο. Η πλειοψηφία στην Ελλάδα είναι υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης. Αυτό θα αποτυπωθεί και την ώρα της κάλπης. Κυριακή κοντή γιορτή.

      Διαγραφή
  6. Εχει δίκιο ο ανώνυμος που λέει ότι οι περισσότεροι στη Σκόπελο ήθελαν να ψηφισθεί η δανειακή σύμβαση για να μην πτωχεύσει η χώρα. Ολα τα άλλα τα ακούω βερεσέ.

    Ενας Σκοπελίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΤΑΛΗ ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ η ΞΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.... ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ.... ΝΑΙ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 4 ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ....ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ,,!!!!ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ,,Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ,, η ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ...........η ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΝΤΟΥΚΟΥ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως τελικά όλοι αυτοί που με τόσο πάθος ήθελαν η Ελλάδα να πτωχεύσει εδώ και τώρα είχαν τους λόγους τους;
    Eγω δεν πιστεύω ότι θα τη γλυτώσουμε αλλά είναι δυνατον να μπαίνει δίλημα χρεοκοπία τώρα ή προσπάθεια μήπως και το αποφύγουμε.
    Είναι σαν να ρωτάς ένα μελλοθάνατο αν προτιμάει να τον εκτελέσουν σήμερα ή κάποτε στο μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΤΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΩΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ 18.000 ΕΥΡΩ ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΕΛΛΗΝΑ 18.000 ΕΥΡΩ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΝ.... ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΣΕ ΞΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΝ.... Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ. κ. ΚΑΡΤΑΛΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΟΛΟΥΘΗ ,, ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΝΑ ΔΩΡΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΑΡΚΟ ΓΚΑΛΝΤΙ ΤΗΣ ΚΩΜΟΠΟΛΗΣ ΚΑΒΑ ΝΤΕ ΤΙΡΕΝΙ ΚΑΙ Ο ΤΖΟΒΑΝΙ ΜΟΣΚΑΤΙΕΛΟ ΤΗΣ ΚΩΜΟΠΟΛΗΣ ΜΠΑΡΟΝΙΣΙ,, ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τίγρη μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται. ή σε παραμυθιάζουν και τσιμπάς.

    Προχθές διαβάζαμε στην εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραιτήθηκε της μηνιαίας αποζημίωσης του που ήταν 18.000 ευρώ. Στο ίδιο δημοσίευμα έλεγε ότι η βουλευτική αποζημίωση είναι το 1/4 της προεδρικής δηλ. 4.500 ευρώ.

    Το πολιτικό σύστημα έχει προβλήματα αλλά ο λαικισμός δεν έχει όρια τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bλεπω κατι παρομοιω να το πω πανομοιοτυπω να το πω καπως ετσι περιπου ειναι η κατασταση που διακατεχει καποιους οπως το κυριο 01.55.ΑΜ οπως διακατειχε πολλους λιγα χρονια πριν τον Β.παγκ.πολεμο στην Ελλαδα αλλα και σε αλλα ευρωπαικα κρατοι, στο εσωτερικοτους υπηρχε η λεγομενη 5η φαλαγγα που φροντιζε την σπεκουλα περι το ποσο ωραια θα ειναι οταν ερθουν οι γερμανοι και τι καλα που θα περασουμε κ.τ.λ το ποσο καλα περασαμε το βιωσαμε 1.500.000 νεκροι η Ελλαδα και δεν ξερω ποσους ολη η ευρωπη.Κυριε 0.1.55 ΑΜ δεν με νιαζει τι λετε εσεις εμεις οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.-

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΝ 18.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΞΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ η ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ...ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ....ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

      Διαγραφή
    3. Είναι σαν τις ξένες - έγκυρες κατά τα άλλα - εφημερίδες που λένε ότι είμαστε ανίκανοι, κλέφτες, τεμπέληδες. Οτι μόνο μπουζούκια και ούζο μας ενδιαφέρει. Μπράβο, μπράβο ταπεινωθείτε και αυτομαστιγωθείτε.

      Διαγραφή
  11. Να μας πεί ο κ. Καρτάλης πόσα ευρώ θα μείνουν στην πατρίδα μας από το δάνειο αυτό μαμούθ. Πρώτα θα πληρώνονται οι δανειστές μας και οποιο ψίχουλο περισιο για τη πατρίδα. Η νέα δανειακή σύμβαση είναι ΝΙΚΗ των δανειστών μας και των τραπεζιτών βοούν τα ξένα ΜΜΕ... Την επίσημη χρεοκοπία δεν την γλυτώνουμε. Αυτό το ξέρουν καλά οι Γερμανοί και με το νέο δάνειο πέτυχαν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, οτι δήθεν μας βοηθούν, ενω συγχρόνως μας έδεσαν για τα καλά αφού αν δεν είμαστε συνεπείς στα μέτρα που μας υπέβαλαν θα καταγγειλουν την σύμβαση και θα μας τα πάρουν όλα τζάμπα . Και τα μέτρα είναι τόσο σκληρά σκόπιμα, για να μην ανταποκριθούμε και να πάμε σε ελεγχόμενη χρεοκοπία μέσα στο ευρώ. Το πολύ πολύ να πάρουμε μιά δόση από αυτό το δάνειο και αυτά θα πάνε κατ ευθείαν στα ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο, δηλαδή στους δανειστές. Αυτό πιστεύω οτι είναι το σχέδιό τους και για μιά τέτοια, έστω και πιθανότητα, κύριε Καρτάλη δεν πρέπει να πανηγυρίζετε και να αισθάνεσθε ασφαλής. Μακάρι να μην επαληθευτώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.