Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σκάνδαλο η κατάργηση του ΟΕΕ και ΟΕΚ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
Η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο που μοναδικό σκοπό έχει την «αξιοποίηση» από ιδιωτικά συμφέροντα της περιουσίας του και τη διάθεση των εισφορών που εδώ και χρόνια κατέβαλαν οι εργαζόμενοι στην εξυπηρέτηση δανειακών υποχρεώσεων, μακριά από τον προορισμό τους.
Το κλείσιμο των δύο οργανισμών θα έχει διπλό και...
τεράστιο κόστος. Αφ’ ενός, χιλιάδες οικογένειες είτε θα χάσουν την επιδότηση ενοικίου είτε θα αδυνατούν να αποπληρώσουν το στεγαστικό δάνειο τους, οι ευπαθείς οικονομικά ομάδες θα εξαθλιωθούν ακόμα περισσότερο, οι εργαζόμενες γυναίκες-μητέρες θα χάσουν σημαντική υποστήριξη, ο εσωτερικός τουρισμός θα πληγεί ουσιωδώς. Αφ’ ετέρου, χίλιοι πεντακόσιοι περίπου εργαζόμενοι των δύο Οργανισμών, οι οποίοι πρόσφεραν σπουδαίο έργο και δεν στοίχιζαν τίποτα στο κράτος, αφού το κόστος λειτουργίας των ΟΕΚ και ΟΕΕ καλυπτόταν αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων, θα οδηγηθούν στην ανεργία.
Θα πρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας να καταδικάσει απερίφραστα την απόφαση για το κλείσιμο του ΟΕΚ και του ΟΕΕ και να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων των Οργανισμών. Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα και τις εισφορές όλων των εργαζομένων και απαιτούμε να σταματήσει αμέσως αυτό το έγκλημα και να ακυρωθεί η απόφαση για την κατάργηση των Οργανισμών. Οργανισμοί όπως ο ΟΕΚ και η Εργατική Εστία, ακόμα και αν δεν υπήρχαν, θα έπρεπε – ιδιαίτερα μέσα στη σημερινή περίοδο κρίσης – να τους φτιάξουμε. Είναι λοιπόν απαράδεκτο να ξηλώνουμε και τα τελευταία απομεινάρια της κοινωνικής προστασίας και των μηχανισμών αλληλοβοήθειας των εργαζομένων. 

1 σχόλιο:

  1. καλα τα λες κ.Πουλάκη. Και γω το ιδιο λεω. Στο δια ταυτα ομως και συ και γω μονο λογια λεμε. Η πράξη είναι ότι καταργήθηκαν και πανε στον ΟΑΕΔ. Κοινωνικός τουρισμός για φέτος γιοκ.Αν καποιος γνωρίζει κατι παραπάνω ας το γράψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.