Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Σύλλογος Σκιαθιτών «Δύο Αλέξανδροι»

Απολογισμός δράσης 2011
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δύο Αλέξανδροι, υλοποιώντας σχετική απόφαση Γενικής Συνέλευσης, έφερε εις πέρας τροποποίηση του καταστατικού του. Το νέο όνομα του Συλλόγου είναι «Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σκιαθιτών "Οι Δύο Αλέξανδροι"».
2. Στα πλαίσια του έτους Παπαδιαμάντη, βάλαμε στόχο να φέρουμε τον μεγάλο μας συγγραφέα σε επαφή με το πλατύ κοινό. Προς τούτο...
διοργανώσαμε: α) αναγνώσεις διηγημάτων Παπαδιαμάντη σε τοπικό κανάλι και Ραδιόφωνο. β) πεζοπορίες σε μέρη που αναφέρονται στα διηγήματά του με αναγνώσεις των σχετικών διηγημάτων. γ) αναγνώσεις διηγημάτων – συζήτηση σε καφέ της πόλης. δ)μαθητικό διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής, με θέμα «Μια εικόνα από τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη». Έκθεση και βράβευση των έργων.
3. Το Διοικητικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με τα σοβαρά οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η λίμνη του Αγίου Γεωργίου καθώς και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για την αμφισβήτηση του δημόσιου χαρακτήρα υδροβιότοπου του Βρωμόλιμνου. Στα πλαίσια αυτά το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε στις εξής δράσεις: α) Διοργάνωση Ημερίδας με θέμα «Οι λιμνοθάλασσες- βιότοποι της Σκιάθου» στις 20.3.2011. β) Συμμετοχή του Συλλόγου στην Εβδομάδα Καθαριότητας, 27.3.2011 – 2.4.11 με συμβολικό καθαρισμό στη Λίμνη του Αγίου Γεωργίου. γ) αίτημα στον Δήμαρχο Σκιάθου, για τη διοργάνωση σύσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή αρμοδίων φορέων 13/4/2011 . Το αίτημα συνοδεύονταν από σχετικό κείμενο με επεξεργασμένες προτάσεις, που στηρίζονταν στα πορίσματα της Ημερίδας, σχετικά με την προστασία και την ανάδειξη της λίμνης του Αγίου Γεωργίου. δ) νέο αίτημα στις 24/8/2011για διεξαγωγή συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα «τα προβλήματα και την προστασία των υδροβιότοπων», σ’ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.
4. Ο Σύλλογος Δύο Αλέξανδροι οργάνωσε εκπαιδευτικές επισκέψεις στην περιοχή του Βασιλιά στις 6/4/2011 και στην Κεφάλα στις 29/6/2011, με στόχο να γνωρίσουμε τις αρχαιότητες των περιοχών αυτών. Αξιοποιήσαμε την παρουσία των αρχαιολόγων της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της Αρχαιολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έκαναν καθαρισμό και αρχαιολογική έρευνα και ήταν πρόθυμοι να μας μιλήσουν για τις αρχαιότητες του νησιού
5. Θεατρική παράσταση στο Μπούρτζι από το θεατρικό σχήμα του Βόλου Σκηνοβάτες, με το θεατρικό έργο «Ούτε γάτα, ούτε ζημιά», 25/6/2011.
6. Διοργάνωση της Έκθεσης του κορυφαίου χαράκτη-ζωγράφου Α. Τάσσου από τις 23 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου 2011. Η Έκθεση προβλήθηκε με ευνοϊκά σχόλια στον βολιώτικο και αθηναϊκό Τύπο.
7. Διοργάνωση συναυλίας κλασικής μουσικής από την Ορχήστρα Εγχόρδων της Χάγης, 15/8/2011.
8. Για το πρόβλημα του νερού το Διοικητικό Συμβούλιο α) διοργάνωσε ενημερωτική ομιλία από τον κορυφαίο επιστήμονα δρ. Νίκο Κατσαρό στις16/10/2011. β) υπέβαλε αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση του θέματος και ενημέρωση των πολιτών. γ) συνέταξε και υπέβαλε κείμενο με προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος του νερού, που επιδόθηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αναρτήθηκε σε εμφανή σημεία του νησιού και δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες. ν) υποβολή αιτήματος σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους προς ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα που δρομολογήθηκαν ή έχουν προγραμματισθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος του νερού. Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στα προ Ημερήσιας Διάταξης. δ) Συστήθηκε τριμελής επιτροπή, που σε συνεργασία με το Δ.Σ. παρακολουθεί το ζήτημα του νερού. Συνάντηση της Επιτροπής με τον Δήμαρχο στις 15/02/12. ε) τακτική ενημέρωση για τις τιμές του υδραργύρου και των χλωριόντων στο νερό από τη ΔΕΥΑΣ και αναλύσεις που κάνει ο Σύλλογος.
9. Ημερίδα στην Μνήμη του Ζήση Οικονόμου, προς τιμήν των 100 χρόνων από τη γέννησή (22/10/2012), σε συνεργασία με το λογοτεχνικό περιοδικό Μανδραγόρας. Έγινε παρουσίαση του έργου του από επιφανείς φιλολόγους και ποιητές, που ασχολήθηκαν με το έργο του.
10. φιλανθρωπική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.