Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Χρεωκοπία...

Ζω στην Αλόννησο, είμαι μια απλή νοικοκυρά, αυτό δε σημαίνει ότι είμαι και ηλίθια. Προσπάθησα λοιπόν να πληροφορηθώ, να διαβάσω, τι σημαίνουν οι όροι ανεξέλεγκτη ή άτακτη χρεωκοπία, ελεγχόμενη χρεωκοπία, έννοιες οι οποίες δημιουργούν ξαφνικά εφταλτικές προοπτικές για μένα και την πατρίδα μου. Έβγαλα λοιπόν το συμπέρασμα ότι στην άτακτη χρεωκοπία, κατά την οποιά σύμφωνα με τους Βενιζέλο, Σαμαρά και Παπαδήμο, δεν θα έχω γάλα, ψωμί, φάρμακα κλπ βαράω κανόνι, άρα δε χρωστάω σε κανένα τίποτα. Άρα ''κύριοι'' δανειστές, ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, καπούτ το χρέος μου των 390 δις.
Στην ελεγχόμενη χρεωκοπία όμως χρωστάω τα πάντα και μπορούν να μου...
κατάσχουν εκτός από πετρέλαιο, αέριο, λιμάνια, αεροδρόμια, νερά, ακόμα και την κατσαρόλα που μαγειρεύω. Έτσι με την απλή λογική που με βοηθάει στο μαγείρεμα, τη μπουγάδα, το σκούπισμα, δεν έτρεξα ούτε τις οικονομίες μου να βγάλω από την τράπεζα, ούτε να αδειάσω τα ράφια κάποιου σουπερμάρκετ. Ατάκτως χρεωκοπημένη τούς ήμουν άχρηστη. Αυτά που έμαθα εγώ λοιπόν τα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι 199 ''Εφιάλτες'' της βουλής των Ελλήνων που με το αποτρόπαιο «Ναι» τους, άνοιξαν τη μεγαλύτερη κερκόπορτα της σύγχρονης Ελλάδας.
Αν δεν συμβεί ένα θαύμα ξέρω ότι στη γωνία με περιμένει σίγουρα η ελεγχόμενη χρεωκοπία που μου προετοίμασαν οι ''Σωτήρες'' του έθνους.
-Βάνα Αθανασίου
Αλόννησος

5 σχόλια:

  1. Αγαπητή Βάνα, συγχαρητήρια για το κείμενο και μπράβο σου που μέσα από τις δικες σου γραμμές αγανάκτησης, περιγράφεις τις σκέψεις όλων μας και την κατάθλιψη στην οποία πέφτουμε ένας ένας! Έτσι έχουν τα πράγματα και δεν θα πρέπει να αμφιβάλει κανείς. Όμως δυστυχώς μας έχουν κάνει να αμφιβάλουμε ακόμη και για τα προφανή! δυστυχώς...Κουράγιο Αλοννησιώτες.. Ελεάνα Μαυραντή-Σκόπελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην κατάσταση που μας έφεραν οι κυβερνήσεις μας με την πολιτική τους και την λανθασμένη διαχείριση, πρέπει να κοιτάξουμε ποιο είναι από τα κακά και άσχημα, το ίσως λιγότερο κακό και άσχημο...
    Αναρωτιέμαι αν μπορεί να βρει επιτέλους κάποιος και να μας μιλήσει καθαρά, ειλικρινά, χωρίς υπονοούμενα και υπεκφυγές, να βάλει σε μια ζυγαριά τα υπέρ και τα κατά της οποιαδήποτε χρεωκοπίας (δεν νομίζω να ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον απλό πολίτη, αν αυτή θα λέγεται άτακτη ή ελεγχόμενη) και να καταλήξουμε στην σωστότερη απόφαση για το καλό της χώρας μας και για το μέλλον όχι μόνο το δικό μας, αλλά των νέων και των παιδιών μας.
    Γιατί πρέπει πάντα να μπαίνουν τα προσωπικά συμφέροντα πάνω από όλα και από όλους;
    Γιατί πρέπει πάντα να αποφασίζουν για εμάς, χωρίς να σκέφτονται εμάς;
    Το σωστό Ελεάνα μου δεν είναι το Κουράγιο Αλοννησιώτες ή το Κουράγιο Σκοπελίτες και Σκιαθίτες...
    Σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε πρέπει να αναφωνήσουμε όλοι μαζί:
    "Κουράγιο Έλληνες!!!"
    "Κουράγιο Ελλάδα μας"
    που για ακόμα μια φορά βρίσκεσαι στο μάτι του κυκλώνα και σε χτυπάνε βάναυσα και αλύπητα.
    "Κουράγιο πατρίδα μας"
    για να συνεχίσεις να μας δίνεις ελπίδα, θυμίζοντάς μας πως ακόμα κι αν έχεις περάσει δύσκολες στιγμές αρκετές φορές στο παρελθόν, πάντα κατάφερνες να τις ξεπεράσεις και να κάνεις την υπέρβαση ακόμα και σε περιπτώσεις που κανείς δεν το περίμενε, δεν το πίστευε και δεν μπορούσε να το φανταστεί.
    Διατηρώ την αισιοδοξία μας, θέλω να πιστεύω πως δεν θα μας απογοητεύσεις και στο μυαλό μου έρχεται ένας στίχος από τον Εθνικό μας Ύμνο:
    "...και ξανά προς την δόξα τραβά..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας έχουμε εμπιστοσύνη στους Ευρωπαίους φίλους μας, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.
    http://youtu.be/UZrjfxsOYAA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως να έχουμε εμπιστοσύνη σε κάποιους που μας έχουν ξαναπουλήσει στο παρελθόν. Αλλάζει ο άνθρωπος; Το χειρότερο που μας συμβαίνει είναι οτι πια δεν έχουμε εμπιστοσύνη ούτε στον εαυτό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμβουλή προς 14/2 02:21 ΑΜ: Αγαπητέ, να μην έχεις εμπιστοσύνη ούτε στον πισινό σου γιατί θα σε προδώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.