Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ποιό αύριο;

Μετά την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή εμείς οι Έλληνες θα γνωρίζουμε πλέον ποιοι θα πρέπει να αποτελέσουν τους μελλοντικούς μπροστάρηδες αυτού του λαού. Όσοι πουν το «ναι» είναι τα κίβδηλα ανθρωπάρια που λόγω συγκυρίας, ευκολοπιστίας των πολιτών, διαπλεκόμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης - εργολάβων δημοσίου, υπέκλεψαν την ψήφο και την εμπιστοσύνη μας.
Αυτοί που θα πουν το μεγάλο όχι αποτελούν πραγματική συνέχεια του περήφανου λαού μας και της μεγάλης του ιστορίας. Λέγοντας ναι, συνέλληνα βουλευτή, δεν καταδικάζεις μόνο τη χώρα σου σε αργό θάνατο, αλλά υποθηκεύεις τις...
ζωές τριών γενεών. Έχετε το θράσος να φοβερίζετε τον πλέον εξαθλιωμένο και χρεοκοπημένο Έλληνα με το μπαμπούλα της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Μία τράπεζα έπεσε στις ΗΠΑ και το χρηματοοικονομικό σύστημα παγκοσμίως υποφέρει ακόμα. Πόσο μάλλον άν πέσει μια ολόκληρη χώρα.
Μέρκελ και Σαρκοζί είναι σε προεκλογική περίοδο, δε θέλουν να φορτωθούν χρεοκοπία μιας χώρας εντός ευρωζώνης και όλα τα συνακόλουθα στις δικές τους χώρες. Τα θρασίμια πολιτικοί αρχηγοί μας φοβερίζουν ότι δεν θα έχουμε τυρί, γάλα, κρέας, φάρμακα κλπ. Γιατί; Το ελληνικό δημόσιο τα εισάγει όλα αυτά; Οι εταιρίες εισαγωγών και εξαγωγών κάνουν αυτή τη δουλειά. Όσο για τις τράπεζες, θα έχουν κεφαλαιοποιηθεί από την Ευρώπη με συνέπεια ούτε οι καταθέσεις μας να κινδυνέψουν.
Δεν θα μας συνέβαιναν όλα αυτά αν δεν είμασταν μια χώρα που κοιμάται πάνω σε κοιτάσματα πετρελαίου, αερίου, χρυσού, ουρανίου, οσμίου, αξίας τρισεκατομμυρίων ευρώ. Το ναι θα περάσει αύριο γιατί εμείς ο ελληνικός λαός τους εξουσιοδοτήσαμε να μας θάψουν ζωντανούς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα μας σκεπάσει...
-Βάνα Αθανασίου

18 σχόλια:

  1. ενα ηχηρο ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ

    εκλογες και μετα βλεπουμε , δεν υπαρχουν αδιεξοδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι εκλογές θα έχουν ουσιαστικό νόημα αν δεν εκλεγεί κανένα από τα 2 υποτιθέμενα μεγάλα κόμματα, των οποίων οι αρχηγοί μας εκβιάζουν και μας τρομοκρατούν μέχρι αυτή την ώρα που σου απαντώ και των οποίων οι επιλογές περίπου 40 χρόνια τώρα μαε έφτασαςν στον γκρεμό. Αύριο θα φάμε και την κλοτσιά να πέσουμε μέσα. -Κυριάκος

      Διαγραφή
    2. Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσω μικρό κόμμα. ΠΑΣΟΚ!
      Χριστίνα

      Διαγραφή
  2. ΟΧΙ, και κυρίως ΟΧΙ στους εκβιασμούς, και ΟΧΙ στην τρομοκρατία. Αύριο ο καθένας, όπως μπορεί να δώσει το δικό του παρόν στην αντίστασή μας!

    Έστω και σε μικρά μέρη η ζύμωση που μπορεί να γίνει είναι ικανή να φέρει αλλαγή! Καλό αγώνα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη Γερμανία υπάρχει βαθύ μίσος ενάντια στην Ελλάδα και μας θέλουν έξω. Αυτό είναι το καθαρό μήνυμα από την απόφαση του Eurogroup να αρνηθεί την προσφορά ενός φρέσκου πακέτου μέτρων λιτότητας σε αντάλλαγμα για τα 130 δις ευρώ του bail-out.

    Το ερώτημα είναι πλέον αν μας σπρώχνουν σε μια κατάσταση να αρνηθούμε τους βάρβαρους όρους της ειρήνης που μας προσφέρονται και να αποφασίσουμε ότι η σκληρή ζωή που συνεπάγεται έξω από το ευρώ, δεν θα είναι χειρότερη από την παρούσα.

    Εάν η Ελλάδα αποφασίσει να αποχωρήσει από το ευρώ με τη θέλησή της, τότε η Μέρκελ θα μπορεί να πει ότι έκανε όσα ήταν να κάνει για να κρατήσει το κοινό νόμισμα ανέπαφο, αλλά στο τέλος ήταν οι Έλληνες αυτοί που αποφάσισαν ότι ήταν η ώρα να φύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσθε εκτός τόπου και χρόνου. Προτιμάτε τη δραχμή και την καταστροφή. Αγνοείτε ότι αυτοί που θα πλουτίσουν θα είναι αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω και οι πλούσιοι. Παίζετε παιχνίδια στο όνομα μιας δήθεν αριστερής αντίληψης. Οι βουλευτές πρέπει να πουν ΝΑΙ. Η χώρα δεν μπορεί να πεθάνει αλλά να παλέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Παρηγορια στον άρωστο μεχρί να βγεί η ψυχή του" αυτό σημαίνουν τα νέα μέτρα, και μετά η ψυχή του θα βγεί πολύ πιο επώδυνα και δεν θα αργήσει να συμβεί αυτό.Η χώρα έπρεπε να παλέψει για μέτρα που προωθούν την ανάπτυξη και όχι την ύφεση.

      Διαγραφή
    2. Εσύ είσαι εκτός τόπου και χρόνου!! Εχεις προσπαθήσει ποτέ να παλέψεις με 400 ευρώ σε μια μεγάλη πόλη;; Με 400 ευρώ μπορεί να πεθάνεις και να μην έχεις ούτε και για τα έξοδα κηδείας σου!!! Δεν χρειάζεται να είσαι αριστερός για να καταλάβεις ότι κάποτε κάποιοι πέθαναν για να μην είσαι ραγιάς!! Θα τρίζουν τα κόκαλα του Κολοκοτρώνη και του Καρα'ι'σκάκη!! Όπως και ο παππούς σου πέθανε για να μη ζήσεις σκλαβωμένος από τους Γερμανούς κι εσύ ζητάς τώρα ολική υποδούλωση;; ΝΤΡΟΠΗ!!! Και σε ρωτάω να μου απαντήσεις ειλικρινά, γιατί αυτό πλέον είναι το μεγάλο ερώτημα μιας και φτωχοί θα πεθάνουμε και απ'ότι φαίνεται φτωχά θα πεθάνουν και τα παιδιά μας (που εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει ακόμα): τι προτιμάς, φτωχός και υπόδουλος ή πολύ φτωχός αλλά ελεύθερος;; ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ, αν σου θυμίζει κάτι αυτό...

      Διαγραφή
    3. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πλουτίσουν αυτοί που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό όπως ας πούμε τα ξένα κεφάλαια και οι πολυεθνικές που θα έρθουν να τα πάρουν όλα κοψοχρονία μιας και ο κόσμος θα έχει φτάσει στην εξαθλίωση και θα τα πουλάει όλα προκειμένου να επιβιώση το ίδιο θα κάνει και το ελληνικό κράτος για αυτό επιμένουν στη μείωση των μισθών, θα οδηγηθούμε σε έναν αργό και επώδυνο θάνατο μέχρι τελικής πτώσης.ΑΝΑΠΤΥΞΗ δεν υπάρχει με το νέο μνημόνιο γιατί άραγε? Ποιοί είναι αυτοί που δεν θέλουν την ανάπτυξη της Ελλάδας και γιατί στις διαπραγματεύσεις αρνήθηκαν τις προτάσεις των πολιτικών μας?

      Διαγραφή
  5. Ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου στάθηκαν στο ύψος τους και αγνόησαν πολιτικό κόστος και τις επιταγές των λαικιστών που λύσσαξαν ώστε να πάμε αύτανδροι στη χρεοκοπία.(γιατί άραγε;)
    Και μη μου μιλήσετε για τον ...αλάνθαστο ελληνικό λαό, αυτός ο λαός δεν εξέλεξε αυτούς τους πολιτικούς; πότε λοιπόν είχε δίκιο τώρα που ήθελε χρεοκοπία(χωρίς να σκεφτεί βέβαια τι σημαίνει αυτό) ή τότε που τους εξέλεγε;
    Πήραμε όλοι μια γεύση του πώς οραματίζονται την Ελλάδα του αυριο οι υποστηρικτές του οχι, οι μόνιμοι αρνητές των πάντων, μια βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας -αν αντέχετε- θα σάς πείσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΚΟΜΑ????????????? Εκτός αν είσαι κάνας πλούσιος ή εισοδηματίας ή τραπεζικός οπότε άντε και δώσε τα λεφτά σου σε κάνα οίκο ανοχής. Το είπα ευγενικά οπότε και θα αναρτηθεί.

      Διαγραφή
    2. Είναι παράνομο να είναι κανείς πλούσιος; Mήπως είναι ανήθικο να είναι εισοδηματίας ή είναι κατακριτέο να είναι τραπεζικός;
      Το πού θα διαθέσω τα χρήματα μου είναι δικός μου λογαριασμός, αν όμως τα περιμένεις αφού ζείς απο τον τουρισμό, καλύτερα ετοιμάσου για μεγάλη πείνα με τα μυαλά που κουβαλάς

      Διαγραφή
    3. Σε κόβω για μπατίρη

      Διαγραφή
    4. Ούτε παράνομο ούτε ανήθικο ούτε κατακριτέο. Κωλοφαρδία είναι στις εποχές που ζούμε!!! Αλλά μη γίνεσαι προκλητικός αυτές τις ώρες. Αν έχεις όντως λεφτά και τα είχες από τη μέρα που γεννήθηκες, απλά μη μιλάς γιατί δεν ήρθες ποτέ στη θέση ενός μεροκαματιάρη (και να σου πω να έρθεις, δε θα το νιώσεις στο πετσί σου). Αν έχεις όμως λεφτά και τα απέκτησες κατά τη διάρκεια της ζωής σου, τότε όχι μόνο μη μιλάς αλλά κρύψου καλύτερα με αυτά που λες διότι ξέχασες τη δύσκολη ζωή που πέρασες ,μέχρι να πετύχεις αυτά που πέτυχες, και τώρα περνάνε οι περισσότεροι συμπολίτες σου. Πλούσιος σε χρήμα, φτωχός σε μυαλό... Ξαναλέω: ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ..

      Διαγραφή
  6. E αφού δεν ζείς με 400 ευρώ τότε θα ζήσεις με 0 ευρώ.Ή με ...δραχμές που δεν θα αγοράζουν τίποτε

    Αυτή είναι η δική σου λογική κατα τα άλλα υπερήφανε

    Καθόλου τυχαίο που φθάσαμε στη καταστροφή με αυτα τα μυαλά που κουβαλάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το δίλημμα? Βλέπω η πλύση εγκεφάλου των πολιτικών μας έκανε δουλεια λες και δεν υπήρχαν άλλες εναλλακτικές και προτάσεις για ανάπτυξη.Για το καλό της Ελλάδας εύχομαι να διαψευστούμε όλοι εμείς που δεν πιστεύουμε στο μνημόνιο 2 και οι θυσίες του λαού να πιάσουν τόπο και να μην μας βυθίσουν περισσότερο στην ύφεση και τελικά στην χρεοκοπία. Ας κάνουμε λίγο υπομονή 1-2 χρόνια και θα φανεί τελίκα που θα οδηγηθούμε αρκεί να μην είναι πολύ αργά.

      Διαγραφή
  7. ΤΟΥΣ ΤΑ'Ι'ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΑΚΟΜΑ???????? ΕΣΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΣΟΥ???????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πολιτικοί δεν λένε ποτέ ψέματα και ότι λένε το κάνουν.
      http://youtu.be/vb3WiQ809bM

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.