Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κ. Καρτάλης: Περισσότεροι ιατροί στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές

Tην ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία στις νησιωτικές περιοχές της χώρας υποστήριξε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης κατά τη συζήτηση του εφαρμοστικού, ως προς το Μνημόνιο 2, νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.
Ειδικότερα επεσήμανε τα προβλήματα που δημιουργούνται στους πολίτες των νησιωτικών περιοχών από την έλλειψη ιατρών και πρότεινε να αυξηθεί ο αριθμός των επικουρικών ιατρών αλλά και των ιατρών υπαίθρου καθώς και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες διορισμού τους ώστε να μη σημειώνονται...
κενά στο προσωπικό.
Στο σχέδιο νόμου συμπεριλήφθηκε διάταξη ως εξής: «Για την κάλυψη επειγουσών και επιτακτικών αναγκών στις άγονες και νησιωτικές περιοχές διατίθενται στις Υγειονομικές Περιφέρειες επιπλέον θέσεις επικουρικού προσωπικού όλων των προβλεπόμενων ειδικοτήτων αντίστοιχες των κενών οργανικών ή άλλων θέσεων που δε καλύπτονται. Οι ανωτέρω θέσεις κατανέμονται στους φορείς και στις ειδικότητες με πράξεις του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο έτος. Για τον ίδιο λόγο επιτρέπεται η παράταση σύμβασης επικουρικού προσωπικού έως 6 μήνες και μέχρι την κάλυψη των αναγκών από νέα πρόσληψη επικουρικού προσωπικού. Στην περίπτωση αδυναμίας κάλυψης της δαπάνης μισθοδοσίας του ανωτέρω προσωπικού από τους φορείς στους οποίους διορίζονται, τη συγκεκριμένη δαπάνη αναλαμβάνει η οικεία Υγειονομική Περιφέρεια.»
O Κ. Καρτάλης πρότεινε επίσης η διάταξη να επεκταθεί ώστε να αφορά και τις ορεινές περιοχές καθώς και αυτές αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης ενώ λόγω του αναγλύφου δεν είναι εύκολη η μετάβαση των πολιτών στις αστικές περιοχές για την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα. 

9 σχόλια:

  1. Η ΑΠΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΟΡΙΖΩΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ,ΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΗΝ ΣΗΤΙΣΙΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΝΔΥΣΗΤΟΥΣ.ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΥΓΗΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΕΤΗ.ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΝΕ ΚΩΡΩΝΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ,ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΚΗΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΜΕΡΙΜΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΩΣ? ΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΞΤΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣΤΟΥ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΩΝΟΥΣ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΡΜΑΝΔΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με άλλα λόγια να τα παρατήσουμε όλα? Δηλαδή να μην προσπαθούμε καθόλου ή να πιέζουμε. Διαφωνώ φίλε συντοπίτη. Καλά κάνει όποιος πολιτικός βοηθά τα νησιά μας. Αν θα έρθει γιατρός, θα το δούμε. Δηλαδή προτιμούν ανεργία αντί για δουλειά έστω και με λιγότερα χρήματα...

      Διαγραφή
  2. Καρτάλη, μήπως ψήφισες ΝΑΙ στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα?? Απάντα σε αυτό.. Όλα τα άλλα τα ακούμε βερεσέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ . ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΕΝΑ ΦΘΗΝΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΞΤΡΑ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ , ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ . ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΝΙΧΡΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ,ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΜΟΚΤΟΝΗΣΕΙ. ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ , ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμε 1-3-2012,06.28ΑΜ δεν καταλαβα καλα να δωσει ο Δημος ενα εξτρα ποσο απο που θα το βρει απο την εμεση φορολογια η την αμεση που θα επιβαλει,διοτι στους Δημους λεφτα δεν υπαρχουν!Και στο κατω κατω το αποκαλουμενο κρατος μας εχει πεταξει τα ματια εξω απο την δυσβασταχτη φορολογια και να μην εχουμε τα στοιχειωδη.Οσο για τον κυριο 29-2-2012.11.34ΡΜ για ποιον βουλευτη λεει οτι νοιαζεται για τα νησια για αυτον που ψηφισε το μνημονιο 2-ΕΘΝΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΩΠΕΔΩΣΗ,και μετα βγαινει και κανει δηλωσεις περι ενδιαφερον για τα νησια η μηπως νομιζει οτι δεν ξερει ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ οτι το μνημονιο 2 που υπερψηφισε ο βουλευτης ανεβαζει το Φ.Π.Α σε 23% στα νησια αλλα θα το φερει η νεα κυβερνηση μετα της εκλογες αρα αργοτερα θα μα πει ο βουλευτης ο συγκεκριμενος οχι εμεις οι αλλοι.Με λιγα λογια οι μασκες πεσανε απλα ο ΕΛΛΗΝΑΣ και η ΕΛΛΗΝΙΔΑ περιμενουν την ωρα της καλπης.

      Διαγραφή
    2. Φτάνει πια!
      Δεν μπορεί να πληρώνει συνέχεια ο φτωχός λαός τα λάθη των πολιτικών.
      Μας είχαν μάθει ότι η ιατρική είναι λειτούργημα, άσχετα αν δεν το έχουμε δει αυτό μέχρι τώρα από τους γιατρούς, που κοιτάζουν να εκμεταλλεύονται τον πόνο του κοσμάκη.
      Όλα θυσιάζονται στον βωμό του χρήματος που είναι πάνω από όλα και από όλους...
      Θα επαναλάβω τα παραπάνω λόγια του φίλου αναγνώστη:
      "Δηλαδή προτιμούν ανεργία αντί για δουλειά έστω και με λιγότερα χρήματα...";;;;

      Διαγραφή
  4. Κύριε Καρτάλη,
    Αυτά πού λέτε είναι για λαική κατανάλωση. Η πραγματικότητα δείχνει ακριβώς το αντίθετο οι γιατροί στις ευαίσθητες περιοχές θα είναι όλο και λιγότεροι.
    Η. Σκαβέντζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταμάτης Ι.Ορφανός2 Μαρτίου 2012 στις 12:22 π.μ.

    Απορώ με το θράσος των κυβερνητικών βουλευτών που νομίζουν ότι απευθύνονται σε πολίτες οι οποίοι έχουν υποστεί λοβοτομή. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους ο μισθός επικουρικού ειδικού ιατρού είναι αυτή την στιγμή 1468 ευρώ με προοπτική μετά τις μειώσεις τα 1170 ευρώ. Καλείται λοιπόν ο συγκεκριμένος ιατρός εάν δεν έχει δικό του σπίτι στο νησί που θα πάει να ζήσει αυτός και η οικογένειά του με το ποσό των 1170 ευρώ. Όλοι όσοι έχουμε εμπειρία από τις τιμές σε σπίτια και τιμές ειδών διατροφής στα νησιά μας και βάση την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά θα πρέπει να τα βγάλει πέρα με 400 ευρώ το μήνα που θα του μείνουν αν αφαιρέσει κανείς το ενοίκιο το τηλέφωνο το κινητό και την ΔΕΗ. Να μην μιλήσουμε για τις βενζίνες και τα έξοδα να μετακομίσει η οικογένεια του και αυτός στο νησί.
    Και ρωτάω τον μεγαλόσχημο βουλευτή που ψήφισε το μνημόνιο και είναι μέλος της κυβερνητικής παράταξης αυτός και η οικογένειά του θα κατάφερναν να ζήσουν με αυτά τα χρήματα βάζοντας σε δεύτερη μοίρα και την επιστημονική του εξέλιξη και την προσωπική του ζωή; Και να τα κάνει όλα αυτά για 2 χρόνια επί θητεία; Δηλαδή μόλις λήξει η θητεία του να μείνει χωρίς δουλειά; Να σημειωθεί ότι οι γιατροί δεν δικαιούνται ούτε επίδομα ανεργίας.
    Απλά είναι κακοί ηθοποιοί σε κακή κωμωδία.
    Τέλος στον πιο πάνω συντοπίτη θα απαντήσω λέγοντάς του ότι η παρέμβαση του βουλευτή του όχι μόνο δεν βοηθά τα νησιά αλλά αφορά ορεινές περιοχές. Επίσης ο αγαπητός συντοπίτης καλό είναι να μας πει εάν με τα χρήματα αυτά μπορεί να ζήσει την οικογένεια του. Μίλησα όσο μπόρεσα πιο αντικειμενικά μπόρεσα μιας και είμαι μέρος αυτού του χώρου.
    Σίγουρα πρέπει να στελεχωθούν τα κέντrα υγείας των νησιών με ειδικούς ιατρούς νέους ιατρούς γεμάτους γνώσεις και θάρρος για δουλειά. Εάν το θέλουμε αυτό υπάρχει τρόπος. Είναι δοκιμασμένος και στο εξωτερικό.
    Αυτός είναι η στελέχωση των κέντρων υγείας και με νοσηλευτικό προσωπικό και με εφόδια. Σύνδεσή τους με κεντρικές κλινικές μέσω του συστήματος τηλεϊατρικής. Επίσης επαρκής και αξιοπρεπής αμοιβή που θα του επιτρέπει να επιλέξει να αφήσει πίσω την μέχρι τώρα ζωή του και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Δεν είναι δυνατό να ζητάμε από ένα νέο επιστήμονα να βρίσκεται σε ένα νησί χωρίς εφόδια χωρίς ωράριο χωρίς αντικαταστάτη και χωρίς επαρκή αμοιβή. Απλά είναι σαν να του λέμε να μην πάρει την θέση.
    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταμάτης Ι. Ορφανός2 Μαρτίου 2012 στις 12:24 π.μ.

    Συνεχίζοντας τα προηγούμενα θα ήθελα να θυμήσω στον αγαπητό βουλευτή ότι κατεπανάληψη συνάδελφοι παρόλες τις αντίξοες συνθήκες ενδιαφέρθηκαν για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων στο κέντρο υγειας Σκοπέλου αλλά οι αιτήσεις τους απορίφθηκαν απο το υπουργείο οικονομικών. Καλό είναι λοιπόν να προσφέρειτις υπηρεσίες του απευθηνόμενος στους υπουργούς οικονομικών που δεν έδωσαν τα απαραίτητα κοδύλια για την πλήρωση της θέσης του γενικκού ιατρού του παθολόγου και του παιδιάτρου και του μικροβιολόγου .
    Μπορείται δε να ρωτήσετε για το θέμα αυτο και τον δήμαρχο του νησιού και τον διευθυντή του κέντρου υγειας που ξερει ολο το ιστορικό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.