Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τσακίζουν και κοροϊδεύουν τους νησιώτες

Σχόλιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Τα μέτρα του μνημονίου συμπληρώνουν τις άθλιες και ακριβές θαλάσσιες συγκοινωνίες, την υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας - Παιδείας - Πρόνοιας στα νησιά, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των αστικών κομμάτων.
Στη συνάντηση φορέων (Περιφέρειες, Δήμοι, επιμελητήρια, κ.α.) με Βουλευτές από περιοχές που είναι είτε νησιωτικές ή περιλαμβάνουν νησιωτικές ενότητες που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή με αφορμή το θέμα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου δεν συμμετείχε το ΚΚΕ.
Σε σχόλιο που εξέδωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος σημειώνει:
«Η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου μνημονίου από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σηματοδοτεί την κλιμάκωση της επίθεσης με νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, νέες μεγάλες περικοπές στις κοινωνικές παροχές, κλιμάκωση της φοροεπιδρομής στα...
λαϊκά εισοδήματα, για να στηριχθεί η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Το ΚΚΕ καταψήφισε και αντιπάλεψε το μνημόνιο για να μην περάσουν αυτά τα πρωτοφανή αντιλαϊκά μέτρα που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει και την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος στον ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.
Το ΚΚΕ επανειλημμένα πρόβαλλε και διεκδικεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη και υπηρεσίες που καλύπτουν λαϊκές ανάγκες και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Από αυτή τη σκοπιά, η μόνη συνεπής στάση που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων των νησιών είναι η θέση του ΚΚΕ. Καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα δεν έχουν οι θέσεις κομμάτων που εφάρμοσαν αντιλαϊκά μέτρα και ψήφισαν το μνημόνιο και σήμερα επιχειρούν να κλείσουν τα μάτια των νησιωτών με πρωτοβουλίες τέτοιες όπως κάνουν για τον ΦΠΑ των νησιών».

1 σχόλιο:

  1. δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις
    στο δρόμο λαέ μπορείς να τους νικήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.