Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

68 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη

Η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ διοργανώνει την Τετάρτη 22 Μάη, στις 8 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου εκδήλωση με θέμα:
«Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος - η στάση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Διδάγματα και συμπεράσματα 68 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη»
Στις σημερινές συνθήκες που εντείνεται η διαστρέβλωση της ιστορίας, οι προσπάθειες να ξεχαστεί ο ρόλος του εργατικού κινήματος και του εργατικού κράτους, της ΕΣΣΔ, στη συντριβή του φασισμού.
Σήμερα που οι νέοι των λαϊκών οικογενειών είναι στο στόχαστρο της προπαγανδιστικής μηχανής της Ε.Ε., της ίδιας που εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό και που επίσημα ηρωοποιεί τους συνεργάτες των ναζί σε μια σειρά χώρες.
Σήμερα που τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, οι αντιθέσεις και η φαγωμάρα ανάμεσα στα μονοπώλια, οδηγούν σε νέες περιπέτειες τους λαούς.
Είναι αναγκαίο, οι εργάτες, οι νέοι, συνολικά τα λαϊκά στρώματα να...
μάθουν, να βγάλουν συμπεράσματα από την ιστορία του κινήματος 68 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη, να έχουν εικόνα και άποψη για την πορεία των πραγμάτων.
Να μάθουν ιδίως οι νέοι, μέσα από την ιστορία που τους κρύβουν, ότι η εργατική τάξη μπορεί και να τα βάλει με τον πιο δυνατό αντίπαλο και να μεγαλουργήσει όταν έχει στρατηγική, προσανατολισμό, ξεκαθαρισμένο τον στόχο και τον αντίπαλο.
Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ

1 σχόλιο:

  1. Μιλάτε για τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, φαίνεται όμως ότι λησμονείται το οριστικό τέλος του κομμουνισμού το 1989.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.