Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Σκόπελο



Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας, με επικεφαλής τον βουλευτή Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, επισκέφτηκε τη Σκόπελο και συναντήθηκε με φορείς της Σκοπέλου στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου, εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού, του Σωματείου Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και του Συλλόγων Ξενοδόχων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων με σκοπό...
να ενημερώσουν το βουλευτή και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού.

Μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δήλωσε:
«Η οικονομική συμπίεση της ελληνικής κοινωνίας δεν εμφανίζει μόνο κοινωνικές ομαδοποιήσεις ή/και ιδιαιτερότητες. Σημαντικό ρόλο παίζει και το γεωγραφικό στοιχείο. Με την έννοια αυτή μπορεί υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα προβλήματα με βάση την περιοχή που για κάποια άλλη μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικά.
Ειδικά οι νησιωτικές περιοχές φαίνονται να αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ένταση τέτοιου είδους προβλήματα. Οι δικές μας νησιωτικές περιοχές, οι Σποράδες, ενώ είναι τόσο κοντά στην ηπειρωτική Μαγνησία με την εφαρμογή των μνημονίων φαίνονται να απομακρύνονται συνεχώς.
Οτιδήποτε θύμιζε το πάλαι ποτέ κοινωνικό κράτος, ότι είχε μείνει από στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές πραγματικά τινάσσεται στον αέρα. Τα βιώνετε καθημερινά:
- Το Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου όπως και όλα τα ΚΥ Μαγνησίας υπολειτουργούν και είναι τουλάχιστον επιεικής αυτός ο χαρακτηρισμός. Να θυμίσω το περιστατικό της Αλοννήσου με τον ασθενή ο οποίος παρά την προσπάθεια που κατέβαλε το προσωπικό άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο του Βόλου.
Για το θέμα της Υγείας έχουν γίνει προσπάθειες από μεριάς να αναδείξουμε το συγκεκριμένο θέμα. Καταθέσαμε ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό για την κατάσταση των ΚΥ στο νομό μας. Ο κ. Υπουργός αρχικά άφησε την ερώτηση αναπάντητη για μήνες ολόκληρους, από το Νοέμβριο και ενώ έχει κατατεθεί 2 φορές ως επίκαιρη δεν είχε περαστεί στη Βουλή την ημέρα της συζήτησης.
- Σε ό,τι αφορά τη σύνδεση με την ηπειρωτική Μαγνησία, αποστείλαμε ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας προσπαθώντας να ενισχύσουμε την παρέμβαση που είχαν κάνει οι 3 δήμαρχοι σχετικά με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και το υψηλό των ναύλων. Καμία απάντηση. Όταν καταθέσαμε ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα η απάντηση ήταν αοριστολογίες και ότι ετοιμάζεται νέα σύνδεση με την Εύβοια. Λες και τα νησιά της Μαγνησίας ανήκουν στη Στερεά Ελλάδα.
- Καμία στήριξη δεν έχει δοθεί σε αυτό τον τόπο. Ακόμη και προσπάθειες που γίνονται μεμονωμένα από τις τοπικές κοινωνίες ή ομάδες πολιτών δεν χαίρουν καμιάς υποστήριξης. Χαρακτηριστική περίπτωση το Ελαιοτριβείο το οποίο προσπαθούσε να εντάξει στο πρόγραμμα επιδοτήσεων ο Συνεταιρισμός. Και πάλι η απάντηση ήταν εμπαιγμός. Γραφειοκρατικά κολλήματα. Όταν θες να στηρίξεις μια προσπάθεια, όταν ευαγγελίζεσαι την ανάπτυξη δεν ακολουθείς τέτοιες πολιτικές. Για τους κυβερνώντες θα αποτελούσε ανάπτυξη να ξεπουληθεί κάποιο νησίδα των Σποράδων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Επίσης καμία προσπάθεια δεν έχει γίνει για να στηριχτεί ο αλιευτικός τομέας του νησιού.
- Τις τελευταίες δεκαετίες η κυρίαρχη αντίληψη που επέβαλαν σε ένα βαθμό οι κυβερνήσεις ήταν πως ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά μας βιομηχανία. Εμείς δε συμφωνούμε σε καμία περίπτωση με αυτό το μοντέλο ανάπτυξης και παραγωγής. Να στηρίζεται δλδ ολόκληρη η οικονομία στον τομέα των υπηρεσιών. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μας ενδιαφέρει να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί αυτός ο τομέας ειδικά όταν στηρίζει και τοπικές κοινωνίες. Στα πλαίσια αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρεθούν λύσεις που αφορούν φορολογικά κλπ. Σε αυτό να σημειώσω τη σημαντική κινητοποίηση των κατοίκων του νησιού σας πριν από 2 μήνες. Αυτή κινητοποίηση μεταξύ άλλων προσέφερε σημαντικές και προτάσεις και ανέδειξε τα τοπικά προβλήματα. Από μεριάς μας έγινε μια παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Ναυτιλίας με βάση τα αιτήματα σας. Στη συγκεκριμένη ερώτηση σε τι ενέργειες θα προβούν τα υπουργεία για να λυθούν τέτοια ζητήματα η απάντησή τους ήταν θα το δούμε στα γενικότερα πλαίσια που αντιμετωπίζουμε τέτοια ζητήματα.
- Προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένα μη βιώσιμο χρέος έχουν αποδιαρθρωθεί μια σειρά από κοινωνικές δομές: το κλείσιμο των Υπηρεσιών που εξυπηρετούσαν για διάφορες υποθέσεις τους κατοίκους όπως η ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ, ΔΟΥ κλπ, γιατί αυτό σημαίνει πως για να διεκπεραιωθούν πολλές από αυτές τις υποθέσεις, θα πρέπει εφεξής οι πολίτες να ταξιδέψουν μέχρι το Βόλο με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομική επιβάρυνση, σε χάσιμο χρόνου και σε ταλαιπωρία.
Έτερος και μεγάλος ασθενής της μνημονιακής πολιτικής είναι η δημόσια παιδεία και κυρίως στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Ελλείψεις καθηγητών σε σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις με πολλά προβλήματα είναι κανόνας για περιοχές σαν τη Σκόπελο και τις Σποράδες συνολικά».

1 σχόλιο:

  1. Αδερφέ δεν το έχεις καθόλου όμως .'' Όταν καταθέσαμε ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα η απάντηση ήταν αοριστολογίες και ότι ετοιμάζεται νέα σύνδεση με την Εύβοια. Λες και τα νησιά της Μαγνησίας ανήκουν στη Στερεά Ελλάδα.'' Και είναι και βουλευτής . Ενας ακόμα που βρήκε πόρτα και μπήκε . Χαλαρουίτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.