Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Εκπαιδευτές του Σώματος Σαμαρειτών στη Σκόπελο

Εκπαιδευτές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών βρέθηκαν για μια ακόμα φορά στη Σκόπελο και τη Γλώσσα για να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση του τμήματος Σαμαρειτών Σκοπέλου, αλλά και να εκπαιδεύσουν πολίτες στις α' βοήθειες.
Η εκπαίδευση του πυρήνα Σαμαρειτών Σκοπέλου έγινε στη Γλώσσα, ενώ για τους πολίτες τα μαθήματα έγιναν Δευτέρα έως Τετάρτη στη Σκόπελο και Πέμπτη μέχρι και σήμερα Σάββατο στη Γλώσσα.
Η efimerida-sporades συνάντησε τον διασώστη / εκπαιδευτή, αρχηγό του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Θεσσαλονίκης Μάνο Πρώιμο και είχε μια κουβέντα μαζί του.
Τι είναι οι Σαμαρείτες;
Είναι το ένα απο τα 3 εθελοντικά σώματα του Ερυθρού Σταυρού με αντικείμενο τις α' βοηθειές, τη διάσωση και τη ναυαγοσωστική. (KΛΙK)
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών και Διασωστών του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι το πληρέστερο που...
υπάρχει στην χώρα μας σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης.
Πως επιλέξατε τη Σκόπελο;
Η εκπαιδεύτρια Στεφανία σε ώρα εκπαίδευσης
στο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου
Αρχή έγινε με την πραγματοποίηση στη Σκόπελο του προγράμματος «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» του υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και στο οποίο οι Σαμαρείτες ήταν ένας από τους φορείς που εκπαιδεύουν σε αυτό το πρόγραμμα. Όταν ήρθε ο εκπαιδευτής από τους Σαμαρείτες, κάποιοι Σκοπελίτες ενδιαφέρθηκαν να δημιουργηθεί κλιμάκιο Σαμαρειτών στη Σκόπελο.
Έτσι ξεκινήσαμε στη Σκόπελο και από τότε ήρθαν στο νησί άλλες δύο χρονιές εκπαιδευτές του σώματος Σαμαρειτών και έγινε το βασικό κομμάτι εκπαίδευσης α' βοηθειών της σχολής Σαμαρειτών.
Υπάρχει συμμετοχή;
Από όσους παρακολούθησαν το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης, το 70% των ατόμων συνεχίζουν να είναι Σαμαρείτες. Παρέμειναν, έκαναν το πρώτο μέρος εκπαίδευσης, μετά από ένα χρόνο ήρθε άλλος εκπαιδευτής και προχώρησαν σε πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση και τώρα βρισκόμαστε εμείς εδώ για το κλείσιμο της εκπαίδευσης που στο τέλος της θα γίνει αξιολόγηση και όσοι περάσουν τις εξετάσεις θα είναι ο πρώτος πυρήνας σαμαρειτών στο νησί.
Γίνεται και εκπαίδευση πολιτών;
Στο Σκόπελο και στη Γλώσσα γίνεται και εκπαίδευση πολιτών και μια πρώτη γνωριμία με τους Σαμαρείτες. Είναι πιθανόν κάποιοι από αυτούς να θελήσουν να ενταχθούν στο Σώμα.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συνεργάζεται με τις Κρατικές Υπηρεσίες;
Ναι και μάλιστα πάρα πολύ στενά. Εξάλλου το καταστατικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προβλέπει ότι όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών, αποτελούν ενίσχυση των παρεχόμενων από το Κράτος ανθρωπιστικών υπηρεσιών. Υπάρχει στενή καθημερινή συνεργασία τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Πολεμική Αεροπορία, τον Ελληνικό Στρατό, την Ελληνική Αστυνομία και τους ΟΤΑ.
Πως μπορεί κάποιος να γίνει Εθελοντής Σαμαρείτης, Διασώστης, Ναυαγοσώστης;
Μπορεί πολύ εύκολα να συμπληρώσει τη σχετική αίτηση (κλικ)

2 σχόλια:

  1. απ οτι ξερω η ιστορια ξεκινησε απο την κικη την δενεζα τοτε προεδρο του συλλογου ενεργων πολιτων σκοπελου.στη συνεχια η κατερινα προιου σκουρα δραστηριοποιηθηκε στην παραπερα εξειδικευση με τους σαμαριτες μαζι με την ιωαννα και τον παντελη της πυροσβεστικης.μπραβο σ ολους γιατι το νησι δεν ειναι ευκολη περιπτωση αν χρειαστει να βοηθηθουν συμπολιτες μας.λυπαμαι που δεν συμμετεχουν ολοι οι σκοπελιτες σ αυτα τα σεμιναρια.πιστευω οτι το να μαθαινει κανεις πως να προστατευσει τον εαυτο του,την οικογενεια του και τους συμπολιτες του -μεχρι να ερθει η κρατικη βοηθεια και αν ερθη ειναι θεση ζωης και αρχη πανω απ ολες τις αρχες.ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Κ.ΚΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ.ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.