Στη
Σκιάθο, στο Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας
Μια
πολύ ωραία και πετυχημένη εκδήλωση για
τη Μεσογειακή Διατροφή, διοργάνωσε ο
Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος
Σκιαθιτών «Οι Δύο Αλέξανδροι», στη
Σκιάθο, την Τετάρτη, 8 Μαΐου 3013, με θέμα
«Η Μεσογειακή Διατροφή, ως παράγων
υγείας και οικονομικής ανάπτυξης».
Ομιλητές
ήταν ο καθηγητής, πρώην πρόεδρος του
ΕΦΕΤ, κ. Νίκος Κατσαρός και η κ. Σταματία
Χονδρονικολή, διατροφολόγος του Κέντρου
Υγείας Σκιάθου, ενώ δεν μπόρεσε τελικά
να παρευρεθεί και έστειλε χαιρετιστήριο
μήνυμα η καθηγήτρια Μεσογειακής Διατροφής
του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Τριχοπούλου
Αντωνία.
Οι
ομιλητές τόνισαν την ανάγκη υιοθέτησης
της...
μεσογειακής διατροφής και της τοπικής κουζίνας από τις νέες γενιές, στις καθημερινές τους συνήθειες και ανέπτυξαν τη δυνατότητα ένταξης της ελληνικής διατροφής στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα καταστήματα εστίασης που προσφέρουν φαγητό, ώστε να αναδειχθεί και να προβληθεί και ο γευστικός τουρισμός. Φαγητά και γλυκά της Σκιάθου, με εξαιρετικές και ιδιαίτερες γεύσεις, υψηλής διατροφικής αξίας, μπορούν να γοητεύσουν τους επισκέπτες μας, με απλές, υγιεινές και φθηνές πρώτες ύλες και σίγουρα ασυναγώνιστα σε σχέση με τις τυποποιημένες και συνηθισμένες τροφές. Για αναβαθμισμένη ποιότητα τουρισμού, αλλά και στήριξη των τοπικών προïόντων και της τοπικής οικονομίας.
μεσογειακής διατροφής και της τοπικής κουζίνας από τις νέες γενιές, στις καθημερινές τους συνήθειες και ανέπτυξαν τη δυνατότητα ένταξης της ελληνικής διατροφής στις ξενοδοχειακές μονάδες και τα καταστήματα εστίασης που προσφέρουν φαγητό, ώστε να αναδειχθεί και να προβληθεί και ο γευστικός τουρισμός. Φαγητά και γλυκά της Σκιάθου, με εξαιρετικές και ιδιαίτερες γεύσεις, υψηλής διατροφικής αξίας, μπορούν να γοητεύσουν τους επισκέπτες μας, με απλές, υγιεινές και φθηνές πρώτες ύλες και σίγουρα ασυναγώνιστα σε σχέση με τις τυποποιημένες και συνηθισμένες τροφές. Για αναβαθμισμένη ποιότητα τουρισμού, αλλά και στήριξη των τοπικών προïόντων και της τοπικής οικονομίας.
Ο
δρ. Νίκος Κατσαρός αναφέρθηκε στα
σύγχρονα πορίσματα των διεθνών
επιστημονικών ερευνών, που οδήγησαν
την UNESCO να εντάξει τη
Μεσογειακή Διατροφή στην άυλη πολιτιστική
κληρονομιά της ανθρωπότητας και έδειξε
την ανάγκη προάσπισής της. Η κ. Σταματία
Χονδρονικολή ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά
της σκιαθίτικης γαστρονομίας και
ανέδειξε τον πλούτο και την ποικιλία
της τοπικής κουζίνας.
Η
εκδήλωση πλαισιώθηκε με έκθεση φαγητών
και γλυκών της παραδοσιακής διατροφικής
κουλτούρας της Σκιάθου, που πρόσφεραν
κυρίες και εστιατόρια του νησιού και
είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι
πολυάριθμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες
του νησιού, που παρακολούθησαν την
Ημερίδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.