Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Συνέντευξη του Δημάρχου Σκοπέλου σε ρώσικα ΜΜΕ

“Η Σκόπελος είναι Ελλάδα με την πρώτη ματιά.
Έχεις δει την Σκόπελο, έχεις δει την Ελλάδα!”
Στα ιστιοπλοϊκά σκάφη σε flotilla που κάνουν Πάσχα στις Βόρειες Σποράδες, στα «βήματα του Mamma Miα» (κλικ), βρέθηκαν και δημοσιογράφοι οι οποίοι θέλησαν, κατά την εδώ παραμονή τους, να γνωρίσουν τον Δήμαρχο της Σκοπέλου Γιώργο Μιχελή.
Έτσι σήμερα, Μεγάλο Σάββατο στις 9 το πρωί, ο Δήμαρχος τους δέχθηκε στο γραφείο του στη Σκόπελο και έδωσε συνεντεύξεις για ένα έντυπο και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Οι ερωτήσεις πολλές και το ενδιαφέρον των Ρώσων μεγάλο για τη Σκόπελο, για τους κατοίκους της και τις ασχολίες τους, για την οικονομική ζωή, το εκκλησάκι του Άι Γιάννη και τους γάμους, τα τοπικά προϊόντα κ.α.
Απαντώντας ο Δήμαρχος σε όλα αυτά είπε, μεταξύ άλλων:
«Η Σκόπελος είναι ένα από τα πιο πράσινα νησιά της Μεσογείου και αυτό είναι που τη διαφοροποιεί από τα άλλα νησιά. Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός του πράσινου με το μπλε που την κάνει μοναδική.
Οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες πρέπει να έρθουν στη Σκόπελο για να απολαύσουν τις ομορφιές του νησιού, τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα. Για να γνωρίσουν τον κόσμο ο οποίος είναι πολύ φιλόξενος, να γνωρίσουν τον...
πολιτισμό της Σκοπέλου και ιδιαίτερα τον θρησκευτικό, καθώς υπάρχουν πολλά μοναστήρια που αξίζει κανείς να επισκεφτεί. Για να δουν πράγματα μοναδικά που δεν τα βρίσκεις εύκολα μαζεμένα σε ένα νησί.
Οι Σκοπελίτες ασχολούνται πολύ με τον τουρισμό, υπάρχει όμως και η αγροτική παραγωγή. Έχουμε ελιές, δαμάσκηνα, αμύγδαλα, μέλι, όπως επίσης ψάρια και κτηνοτροφία. Ό,τι θέλει κανείς το βρίσκει εδώ.»
Με τα άλλα νησιά δεν υπάρχει ανταγωνισμός, δεν το βλέπουμε έτσι. Άλλα πράγματα έχει να προσφέρει η Ρόδος και η Μύκονος και άλλα η Σκόπελος. Κάθε νησί έχει τη δική του μοναδικότητα. Στη Σκόπελο οι επισκέπτες έρχονται για τη Σκόπελο.
Μας αρέσει πολύ που έρχονται πλέον άνθρωποι από άλλες χώρες και αγοράζουν σπίτι στη Σκόπελο. Μας αρέσει γιατί έρχονται και μένουν εδώ για ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου και αυτό είναι κάτι που εμπλουτίζει και μεγαλώνει την κοινότητα, την κάνει πιο διεθνή και αυτό είναι κάτι που μας αρέσει και το επιδιώκουμε, προσπαθούμε να είμαστε όλοι μαζί σε μία κοινότητα. Οι περισσότεροι είναι Άγγλοι, Γερμανοί, Ιταλοί και Νορβηγοί. Ρώσοι δεν υπάρχουν, αλλά μακάρι να έρθουν, γιατί θα τους αρέσει εδώ και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες.
Για την ταινία Mamma mia
Το Mamma mia έκανε την Σκόπελο λίγο παραπάνω γνωστή απ' ό,τι ήταν. Δεν είναι όμως το Α και το Ω. Ήταν μια καλή ευκαιρία για να έρθει ο κόσμος να την γνωρίσει. Πολλά ζευγάρια έρχονται στη Σκόπελο για να παντρευτούν στο εκκλησάκι του Mamma Mia.
Τι είναι Σκόπελος;
Η Σκόπελος είναι Ελλάδα με την πρώτη ματιά. Έχεις δει την Σκόπελο, έχεις δει την Ελλάδα!
Για την κρίση και τις επενδύσεις
Η κρίση βεβαίως έχει επηρεάσει και την Σκόπελο. Και οι μισθοί έχουν πέσει, αλλά και οι Έλληνες που επισκέπτονταν την Σκόπελο έχουν μειωθεί. Γι' αυτό θέλουμε να έχουμε μία καλή χρονιά φέτος, με τουρίστες από χώρες όπως είναι η Ρωσία, καθώς έχουν γίνει επενδύσεις στο νησί σε ξενοδοχεία και εστιατόρια και αυτές οι επιχειρήσεις κάπως θα πρέπει να ζήσουν.
Για τους ξένους που θα ήθελαν να επενδύσουν στον τουρισμό του νησιού τα πράγματα δεν είναι δύσκολα. Ό,τι ισχύει για τους Έλληνες ισχύει και για τους ξένους. Άλλωστε αυτό είναι που χρειαζόμαστε και ψάχνουμε στην Ελλάδα, τις επενδύσεις, είτε τις κάνει Έλληνας, είτε ξένος, είναι το ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.