Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Τουρισμός = Επιβίωση

Συνήθως τουρισμός σημαίνει οικονομική ανάπτυξη, πηγή εσόδων, θέσεις εργασίας, ευημερία, ψυχαγωγία, πολύ-πολιτισμικότητα. Στην Σκόπελο του 2013, θεωρώ πως σημαίνει επιβίωση.
Το μοναδικό νησί της Σκοπέλου έχοντας απολέσει την παραδοσιακή πηγή βιοπορισμού που εστιάζετο, κυρίως, στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, τόσο αγροτικό όσο και αλιευτικό, δε διδάχτηκε τίποτα από τον ολοκληρωτικό αφανισμό της ναυτιλιακής και εφοπλιστικής υπόστασης του στα τα τέλη του 19ου αιώνα και μοιραία οδηγείται στην σύγχρονη παρακμή λόγω απώλειας ταυτότητας και οράματος. Όπως τότε δεν κατόρθωσαν να αφουγκραστούν τα κελεύσματα των καιρών και από καραβοκύρηδες έγιναν ναύτες έτσι και σήμερα αντιστεκόμαστε στην εφαρμογή του αυτονόητου και δυσκολευόμαστε να αξιοποιήσουμε σωστά το προικισμένο νησί.
Με τα σημερινά δεδομένα και μετά τη μερική κατάργηση των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού, που την στήριζαν επί πολλά έτη και εφησύχαζαν τους επιχειρηματίες του τουρισμού, θεωρώ πως πρέπει να βασιστεί, για την απόδοση αμέσων αποτελεσμάτων, στους 2 ακρογωνιαίους λίθους της: Τους ανθρώπους της και τη φυσική ομορφιάς της.
Η φυσική ομορφιά θα πρέπει να...
διατηρηθεί με κάθε τίμημα. Η καθαριότητα και τάξη πρέπει να αποτελεί συνείδηση όλων μας και προπάντων της Δημοτικής Αρχής. Γνωρίζουμε τη συνήθη επωδό: Λεφτά δεν υπάρχουν. Μα και τότε που υπήρχαν, η ίδια κατάσταση επικρατούσε. Θεωρώ πως είναι θέμα βούλησης και οργάνωσης. Επίσης, πως είναι δυνατόν ένας τόπος που στηρίζεται μόνο στον τουρισμό να μη διαθέτει Γαλάζιες Σημαίες στις υπεροχές παραλίες της.
Οι άνθρωποι της, πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ζεστή, ειλικρινής φιλοξενία. Χαμόγελο, ευγένεια, εγκαρδιότητα. Παροχή σωστών υπηρεσιών και επαγγελματισμό. Τοπικό χρώμα και Σκοπελίτικη κουζίνα. Καθαροί και αξιοπρεπείς χώροι. Νοιαξιμο για το περιβάλλον. Αποκλεισμό των ασυνείδητων με τις «κομμένες εξατμίσεις» στα μηχανάκια τους. Αστυνομικά Υπηρεσίες που επιτελούν το έργο τους και εφαρμόζουν αυστηρά τους νόμους. Ευανάγνωστες και όχι στολισμένες με αυτοκόλλητα οδικές πινακίδες. Ελληνική Φιλοξενία δηλαδή.
Φέτος αναμένονται περισσότεροι αλλοδαποί επισκέπτες στη μοναδική Σκόπελο. Ας φροντίσουμε να μείνουν ικανοποιημένοι ώστε να αποτελέσουν τους πρεσβευτές του προορισμού.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
Γιώργος ΜΙΧΑΛΗΣ

Στέλεχος Τουρισμού

1 σχόλιο:

  1. ΦΙΛΕ Κ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ
    ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΛΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ
    Η ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΜΕΝΕΙ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΝΕ 'ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΛΛΑ .....
    ΑΡΚΕΤΟΙ ΝΤΟΠΟΙΟ ΤΟ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ.

    1979-1980-1981 -1982 ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
    ΣΕ ΟΛΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΞΕΝΟΧΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.

    ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
    ΤΟΥ ΕΟΤ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
    ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ΤΕΙ ??
    ΚΑΛΗ ΣΕΖΟΝ
    Δ.ΘΕΟΔΩΡΕΛΛΗΣ




    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.