Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Η περιπέτεια ...μιας σακούλας

Σήμερα το μεσημέρι λίγο πριν τις 12:00, μαζί με την οικογένειά μου μαζεύαμε σκουπίδια -είδος εν αφθονία δυστυχώς στις θαλάσσές μας- τα οποία η θάλασσα ξέβρασε στο Γλυστέρι. Τα περισσότερα, όχι όλα, από αυτά βέβαια φαίνεται ότι είναι καθαρά από επαγγελματικά ψαράδικα καΐκια δυστυχώς: φελιζόλ από συσκευασμένα δολώματα, μπετόνια από λάδια, σακούλες από πάγο και όχι μόνο. Αυτό βέβαια, αποτελεί θέμα συζήτησης. Οι αλιευτικοί σύλλογοι και οι αρμόδιοι φορείς ας επιληφθούν του θέματος.
Όπως σας έλεγα μαζέψαμε τουλάχιστον 6 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών (γίγας) πλαστικά, ενώ πριν λίγο καιρό, στα πλαίσια του Let's do it, μαζεύτηκαν άλλες 10 σακούλες!
Στην προσπάθειά μας αυτή θεατές εκτός από τους λιγοστούς τουρίστες ήταν και δυο Σκοπελίτες, οι οποίοι έφθασαν στην παραλία με δύο σελωμένα άλογα. Φεύγοντας οι αναβάτες και ενώ...
εμείς είχαμε τελειώσει τη δουλειά με τα πλαστικά της παραλίας, τους είδαμε να πετάνε μία μπλε πλαστική σακούλα, η οποία όπως είδα αργότερα περιείχε τις συσκευασίες από τους καφέδες και το νερό τους. Η σακούλα προσγειώθηκε σε μια συστάδα από βάτια. Αμέσως καβάλησα το μηχανάκι μου, πήγα στο σημείο που είχαν πετάξει τη σακούλα και προλαβαίνοντάς τους, αρκετά πιο πάνω γιατί κάλπαζαν, τους σταμάτησα και τους έδωσα τη σακούλα τους. Την πήραν χωρίς ν' αρθρώσουν λέξη και έφυγαν...
Φεύγοντας μετά από το Γλυστέρι και γύρω στα 100 μέτρα από το σημείο που τους την έδωσα, τη βρήκα πάλι πεταμένη μέσα στα βάτια στη δεξιά πλευρά του δρόμου!
Μη φανταστείτε πως τά 'χω μ' αυτούς τους δύο ανθρώπους προσωπικά. Ίσα ίσα που τον ένα τον γνωρίζω και τον εκτιμώ πολύ. Τά 'χω όμως με τη νοοτροπία μας!
Σαν Σκοπελίτες πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε τουλάχιστον όσον αφορά στο περιβάλλον του νησιού μας.
Σας παραθέτω μια φωτογραφία της σακούλας, την οποία έχω σουβενίρ στο σπίτι μου.
Βαγγέλης Γ. Κοσμάς

9 σχόλια:

  1. Στου κουφού την πόρτα ......... ( πάρε την πόρτα και φύγε ).
    Τρίτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, μόνο με κάποια πρόστιμα -έστω και μικρά- θα βάλουν κάποιοι μυαλό.
    Ίσως είναι καιρός, ο νέος αντιδήμαρχος να μην φοβηθεί το πολιτικό "κόστος" που φοβόντουσαν όλοι οι προηγούμενοί του και να ενεργοποιηθεί πάνω σε αυτό το θέμα.
    Εξάλλου και σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 148 του 2009, Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτόν τον έναν που εκτιμάς πολύ ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσεις και να τον εκτιμάς λιγότερο ή και καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δυστυχως η νοοτροπια του Ελληναρα δεν θα αλλαξει ποτε ....
    οσα πρόστιμα φίλε μου και να μπουν εμεις τα ιδια θα κανουμε γιατι ετσι εχουμε μαθει.
    δεν υπαρχει περιβαλλοντικη ευαισθησια, δεν υπαρχει κανενας σεβασμος προς το περιβάλλον! εδω δεν σεβομαστε τους εαυτους μας το περιβαλλον θα σεβαστουμε???!!!
    τι να πω ... κριμα, κριμα, κριμα ....

    κ.Κοσμα θα συμφωνησω με τον ανώνυμο, με αυτη την κινηση ήρθε η ωρα να τον σεβαστείτε πολυ λιγοτερο απ οσο του αξιζει τον κυριο. Με την κινηση σας του δειξατε οτι αυτο που εκανε δεν ηταν σωστο και εκεινος τι εκανε? την πεταξε παραπερα. Απαραδεκτος ο τύπος. Οποτε δεν του αξιζει και τοσο ο σεβασμος.

    Ας αλλαξουμε λιγο νοοτροπια και ας σεαστουμε το περιβαλλον σαν το σπιτι μας. Το σπιτι μας το θελουμε καθαρο και περιποιημενο, γιατι να μη θελουμε ετσι και το περιβαλλον στο οποιο ζουμε και δινει τοσα???

    Μ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΙΔΕΙΑ...ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ...,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΟΓΑ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ.ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ,ΕΝΟΕΙΤΕ...ΚΡΙΜΑ,ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΛΥΠΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΝΩΝΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΧΟΣ.ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ?ΑΥΤΕΣ!ΜΟΝΟ Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ,ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η μαγκιά τελικά δεν είναι στον γρήγορο καλπασμό...αλλά αλλού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α ΡΕ ΝΙΝΕΤΤΑ ΚΟΣΜΑ ,ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ.ΩΡΑΙΟ ΠΑΝΤΩΣ,ΥΠΕΡΟΧΟ.ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΑΡ0 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΝΥΦΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ήταν μεγάλος κόπος να βρουν έναν κάδο να πετάξουν τα σκουπίδια τους!!!
    Και δεν ήταν καν πεζοί!!
    Αλλά μάλλον τα τετράποδα έπρεπε να καβαλάν τα δίποδα!

    Χαρά στην υπομονή σου Βαγγέλη!
    Αυτοί είναι καμμένα χαρτιά. Τουλάχιστον ας δίνουμε όσοι μπορούμε καλό παράδειγμα, γιατί υπάρχουν και νέοι πίσω μας να μη γίνουν κι αυτοί δίποδα αλλά άνθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΝΑΙ - ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΧΙ!!! ΕΑΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΔΕΙΑΖΑΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΑΝ??? ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!!!ΕΛΕΑΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.