Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Σκόπελος / Ο χείμαρρος διεκδικεί το χώρο του

Εκατόν δέκα κλήσεις δέχθηκε από χθες το βράδυ το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου και έχει επέμβει σε εξήντα και πλέον περιστατικά ενώ σε μια σωτήρια επιχείρηση, μετέφεραν ετοιμόγεννη γυναίκα μαζί με τον ανήλικο αγοράκι της με την βοήθεια σκάφους τύπου optimist!
ΑΓΝΩΝΤΑΣ
Ο Προϊστάμενος του Π.Κ. Σκοπέλου Πυραγός Ευαγ. Καραμήντζας, ο οποίος είναι και ο ίδιος πλημμυροπαθής και χρειάστηκε να κολυμπήσει κυριολεκτικά αυτός και η οικογένεια του από την περιοχή Καταβόθρα μέχρι να φθάσει σε ασφαλές σημείο, μας είπε:

«Η πυροσβεστική δέχτηκε 110 κλήσεις από χθες το βράδυ και εχει επέμβει σε περίπου 60 περιστατικά. Τα υπόλοιπα έχουν χάσει τη δυναμική τους και χαρακτηρίζονται μη ουσιαστικά συμβάντα. Μέχρι στιγμής 65 αυτοκίνητα είναι μέσα στο νερό και 27 μηχανάκια.

Έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές κοινωφελή έργα, λιμάνια, γέφυρες και δρόμοι. Η σημαντική καταστροφή περιλαμβάνει τις περιοχές Καστάνη, Αγνωντα, Στάφυλο και Σκόπελο. Από την περιοχή του Αγνωντα πραγματοποιήθηκαν 76 κλήσεις για απεγκλωβισμό και τραυματισμό, ανάμεσα τους και δυο περιστατικά με σπασμένο πόδι από πτώση και κατάρρευση σε κιόσκι.

Χρειάστηκε επίσης να γίνει επιχείρηση στην Καταβόθρα με σκάφος optimist και ευτυχώς που υπήρχαν οι άνθρωποι που μας το δάνεισαν, καθώς ήταν ανάγκη να διασώσουμε μια ετοιμόγεννη γυναίκα με το αγοράκι της. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Βόλου, κ. Ποζόγλου, με δυο αξιωματικούς, εννέα πυροσβέστες και δυο οχήματα.

Τελειώνοντας ο κ. Καραμήντζας δήλωσε ότι «η φύση με τη δύναμη της δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο όταν δεν την προσέχουμε. Ο χείμαρρος διεκδικεί το χώρο του

Έν τω μεταξύ πλημμύρες και καταστροφές έχουν γίνει επίσης...
στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου σε υπόγεια, ιατρεία και εξεταστήρια.

Τέλος ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης δήλωσε ότι "η κατάσταση στην Σκόπελο δεν περιγράφεται... Εχουμε ζητήσει απο την Περιφέρεια να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Έρχονται απο την Περιφέρεια η αντιπεριφερειάρχης κα Κολυνδρινη και ο περιφερειακός σύμβουλος Βορείων Σποράδων Πλωμαριτης, καθώς επίσης και συνεργεία για άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημιώσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.