Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Με κάλεσμα ώστε το βράδυ της 20ης Σεπτέμβρη να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ παρουσιάσθηκε το ψηφοδέλτιο

Σε μια δυναμική συγκέντρωση στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Εύβοιας, παρουσία συνδικαλιστών, νεολαίας και φίλων του ΚΚΕ παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Μαγνησίας για τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη. Την παρουσίαση έκανε ο Βασίλης Μεταξάς, γραμματέας της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ, ενώ ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους υποψήφιους βουλευτές: Θεόδωρο Τσαλούχα, Απόστολο Νάνο και Κώστα Στεργίου. 

Το ψηφοδέλτιο, του ΚΚΕ όπως παρουσιάστηκε από τον Βασίλη Μεταξά είναι το εξής:

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Μαγνησίας του ΚΚΕ στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη είναι ο 
Κώστας Στεργίου, μεταλλεργάτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου
Δεύτερος στη λίστα είναι ο Αποστόλης Νάνος, πρώην βουλευτής Μαγνησίας, δημοτικός σύμβουλος Βόλου και στέλεχος του ΚΚΕ.

Ακολουθούν οι:
Αγγελής Νίκος, αγροτοσυνδικαλιστής:
Οι φτωχοί αγρότες του Νομού μας να επιλέξουν τους αγωνιστές αγρότες για τα δικά τους δικαιώματα και όχι τους μεγαλοτσιφλικάδες και τους εκπροσώπους των εταιρίών.
Αναγνώστου Γιώργος, αυτοαπασχολούμενος και δημοτικός σύμβουλος Σκοπέλου:
Οι αυτοαπασχολούμενοι στον τουρισμό να συμπορευθούν με το ΚΚΕ απέναντι στο τσάκισμά τους από την πολιτική που τους εξοντώνει για χάρη των μεγαλοξενοδόχων.
Κωτή – Ρούση Ρίτσα, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου:
Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να στηρίξουν το ΚΚΕ, να κάνουν την αγωνία τους για την οικογένειά τους - δύναμη αγώνα και διεκδίκησης
Λούμα Ρένα, άνεργη αυτοαπασχολούμενη:
Οι αυτοαπασχολούμενοι που πνίγονται από τα μονοπώλια, να επιλέξουν την ξεκάθαρη αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης που μόνο το ΚΚΕ έχει.
Ρηγάκη Κωνσταντίνα, Απόφοιτη του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, αδιόριστη εκπαιδευτικός:
Οι νέοι που μαραζώνουν σε μια ζωή ημιανεργίας, να σηκώσουν ανάστημα, με τους κομμουνιστές και να παλέψουν για το μέλλον που τους αξίζει.
Τσαλούχας Θόδωρας, συνταξιούχος υπάλληλος στο Δήμο Βόλου, δημοτικός σύμβουλος Βόλου:
Οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, κόντρα στην προσπάθεια διάσπασης της εργατικής τάξης, να αντιπαλέψουν με πιο γερό ΚΚΕ τα νέα μέτρα που θα διαλύσουν ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματά τους.
Στην εισηγητική παρέμβαση τονίστηκαν τα εξής:

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργατοϋπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους που είναι στα θρανία και στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας, ώστε το βράδυ της 20ης Σεπτέμβρη να βγάλουν ενισχυμένο σε ψήφους και κοινοβουλευτική δύναμη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Να επιλέξουν με βάση την πείρα τους, την τάξη τους, με βάση όλους εκείνους που έχουν απέναντί τους. Να επιλέξουν και να συμβάλουν για ένα δυνατό ΚΚΕ.

Δυνατό ΚΚΕ, γιατί ποτέ δεν κορόιδεψε το λαό για να ψαρέψει κάποιες ψήφους. Είπε την αλήθεια, έγκαιρα προειδοποίησε για την πορεία των εξελίξεων, προέβλεψε την κατάληξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί υπάρχουν πλέον χειροπιαστά και ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική. Γιατί φανερώθηκε ότι ακόμα και μια αριστερή κυβέρνηση που έταζε φιλολαϊκές λύσεις χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση με τους παραπάνω, καταλήγει άλλος ένας καλός υπηρέτης του συστήματος.

Δυνατό ΚΚΕ, γιατί λέει το πραγματικό, γνήσιο κι ανυποχώρητο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα. Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, που με ευθύνη όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - και αυτών που τώρα έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ - και της προέδρου της Βουλής δεν ήρθε ποτέ για συζήτηση και ψήφιση. Οργανώνει την πάλη με συνέπεια, για άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού, για την αλληλεγγύη, για την κατάργηση των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του.

Δυνατό ΚΚΕ, γιατί θα υπερασπιστεί τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα από καλύτερες θέσεις, θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση της λαϊκής πάλης, στη μαζικοποίηση και δυναμική αντιμονοπωλιακή - αντικαπιταλιστική δράση του εργατικού κινήματος, στην ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας. 

Δυνατό ΚΚΕ, γιατί η πολιτική του πρόταση, να γίνει λαϊκή περιουσία ο πλούτος που υπάρχει και παράγεται στη χώρα, είναι επεξεργασμένη στο σήμερα, παίρνει υπόψη τις δυνατότητες της Ελλάδας, και το κυριότερο: κόβει τα ασφυκτικά δεσμά αυτής της οικονομίας που γνώμονα έχει το καπιταλιστικό κέρδος. Με αυτές τις προϋποθέσεις η εργατική – λαϊκή εξουσία που έχουμε ως στόχο μπορεί να οδηγήσει σε λαϊκή ευημερία, να αποδεσμευτεί από την ΕΕ, να διαγράψει μονομερώς το δημόσιο χρέος προς όφελος του λαού, να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από το ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Τις ημέρες αυτές, που κυριαρχεί η προσπάθεια να κάνουν το λαό μας λωτοφάγο και κυρίως να εγκλωβίσουν και να ενσωματώσουν τις όποιες δικαιολογημένες αντιδράσεις από το πιο βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που έχει έρθει τις τελευταίες δεκαετίες, δεν πρέπει να ξεχαστεί μια πολύ απλή αλήθεια:

Ότι ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι ψηφίζεις τσάκισμα μισθών και συντάξεων, φοροεπιδρομή, ξεκλήρισμα των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών, υποθήκευση του μέλλοντος ακόμα και των αγέννητων παιδιών. Αυτά είναι τα προγράμματα όλων των παραπάνω κομμάτων. Αυτά ψήφισαν στηρίζοντας το 3ο μνημόνιο. Σε αυτά έχουν δεσμεύσεις να τα υλοποιήσουν όλοι μαζί ή κατά ομάδες από κυβερνητικές θέσεις. Το πώς θα ομαδοποιηθούν λίγο αφορά το λαό, μιας και η σύγκλιση υπάρχει και εκφράστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις ψηφοφορίες στη βουλή.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Νο2

Μαζί τους είναι και η ομάδα των στελεχών που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που δικαίως ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ Νο2 για τους εξής πολύ απλούς λόγους: Πρώτο: Προσπαθούν να κοροϊδέψουν το λαό ότι μπήκαν σε λήθαργο το Γενάρη και ξύπνησαν λίγο πριν τις εκλογές και ενώ όλους αυτούς τους μήνες έχτιζαν και αυτοί το 3ο μνημόνιο, ενώ μαζί με ομάδες όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες καλούσαν το λαό μέχρι και να διαδηλώνει στήριξη στην κυβέρνηση. Δεύτερο: Η πρότασή τους είναι μια κακή παραλλαγή των όσων έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη και όλοι είδαμε που οδήγησαν. 

Κρατούν ίδιες και απαρέγκλιτες τις μεθόδους του Γενάρη: βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, κράζοντας κραυγές για ρήξη, σκισίματα και άλλα, τη στιγμή που αποδέχονται πλήρως την Ε.Ε. και την κυριαρχία των μονοπωλίων στην οικονομία, τη στιγμή που απλά μιλάνε για διαφορετικό νόμισμα και για εθνικοποίηση – όπως λένε - των τραπεζών. Εργαλεία που χρησιμοποιούνται και έχουν χρησιμοποιηθεί από διάφορες χώρες που είναι στην Ε.Ε. και όχι στο ευρώ και από διάφορες πολιτικές ομάδες. Να θυμίσουμε μόνο ότι εθνικοποίηση των τραπεζών έκανε και ο ακραιφνής νεοφιλελεύθερος Γκόρντον Μπράουν στη Μεγάλη Βρετανία (τη Northern Rock), ο Ραχόι στην Ισπανία (την Bankia φορτώνοντας μάλιστα στο λαό πακέτο μέτρων 65δις ευρώ) και άλλοι. Δεν πρόκειται, λοιπόν ούτε για φιλολαϊκά , πόσο μάλλον για επαναστατικά μέτρα. Το αντίθετο. Όλα αυτά τα εργαλεία έχουν οδηγήσει και οδηγούν σε νέα μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, που τα πλήρωσαν και τα πληρώνουν άλλοι λαοί. Απλά τα πληρώνουν με άλλο νόμισμα. Για το λόγο αυτό οι συγκεκριμένες θέσεις και η εφαρμογή τους στην Ελλάδα στηρίζονται θερμά αυτή τη στιγμή και από λεγόμενους συντηρητικούς κύκλους όπως ο Σόιμπλε, αλλά και από μερίδες της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας. 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Καλούμε ιδιαίτερα όλους εκείνους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που αυτή τη στιγμή τους βρίσκουμε και μας λένε πόσο απογοητευμένοι είναι, ότι τους γονάτισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι σηκώνουν τα χέρια ψηλά, ότι σκέφτονται να μην πάνε καν να ψηφίσουν.

Μην αφήσετε να σας παροπλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ! Μην αφήσετε να σας στείλει στον καναπέ! Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να σαν κάνει μοιρολάτρες, να σας πάρει την ελπίδα επειδή την έκανε λεπίδα.

Έχετε πολλούς λόγους, όσο και αν διαφωνείτε με το ΚΚΕ, να στηρίξετε το ΚΚΕ στις εκλογές. Σήμερα, σκεφτείτε τις αρνητικές συνέπειες που είχε για τα λαϊκά συμφέροντα το εκλογικό αδυνάτισμα του ΚΚΕ τα προηγούμενα χρόνια. Με ισχυρό ΚΚΕ και κίνημα, μπορούμε να ανατρέψουμε «μνημόνια και αφεντικά».

Ιδιαίτερα, καλούμε αυτόν τον αριστερό κόσμο της Μαγνησίας και για τον εξής λόγο: Μην επιτρέψετε να βγει τρίτη δύναμη η ναζιστική – φασιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Στη Μαγνησία, στις εκλογές του Γενάρη, που βγήκε στην περιοχή μας τρίτη η Χρυσή Αυγή και τέταρτο το ΚΚΕ, η διαφορά ήταν περίπου 1000 ψήφοι, όσο και η άνοδος που είχε το ΚΚΕ. Μην επιτρέψετε να χαρούν οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών, τα τσιράκια των εφοπλιστών και του συστήματος. Βγάλτε πιο πάνω το ΚΚΕ. Αυτό θα πονέσει περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.