Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές - παρωδία

Γράφει ο
Παν. Γρ. Σταμούλης
Παιδίατρος
Καθώς η πιο νωθρή, άτονη και αδιάφορη προεκλογική εκστρατεία συνεχίζεται, νομίζω πως υπάρχει μια κοινή διαπίστωση. Πρόκειται για τις πιο άθλιες εκλογές που έχουν γίνει ποτέ σ΄ αυτόν εδώ τον τόπο. Μετά τις εκλογές της ελπίδας τον περασμένο Γενάρη, περνάμε στις εκλογές της αδιαφορίας και της απαξίωσης. Αυτές οι εκλογές είναι μια απάτη και αυτό θα γίνει αντιληπτό από όλους πολύ σύντομα. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ και λοιποί προσκυνήμενοι νομίζουν ότι θα νομιμοποιήσουν τα Μνημόνια. Αυτό που θα νομιμοποιήσουν είναι το τέλος τους αφού, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του δρόμου, το τρίτο (και πιο …φαρμακερό) μνημόνιο είναι καταδικασμένο να αποτύχει.
Ακόμα και ο πιο αφελής έχει καταλάβει ότι το παιχνίδι των εκλογών είναι στημένο – και από πριν ξεπουλημένο. Το παλικάρι πουλούσε φούμαρα στον ελληνικό λαό λέγοντας του ότι …«προσέφυγε στις κάλπες για να πάρει νέα εντολή, μπροστά στις νέες συνθήκες» και ρίχνοντας, αδιάντροπα, τις ευθύνες σε όσους προτίμησαν την αξιοπρέπεια τους και καταψήφισαν το μνημόνιο, τους αποκάλεσε και αποστάτες !
Το πόσο στημένο είναι το παιχνίδι αποδεικνύεται και από...
το γεγονός ότι μετά την προκήρυξη των εκλογών, ουδεμία εξωτερική αντίδραση από την δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπήρξε, σε αντίθεση με τις ημέρες πριν το δημοψήφισμα, όταν είχαν λυσσάξει για την αστάθεια που αυτό θα προκαλούσε ή για την καθυστέρηση που θα υπήρχε στις δεσμεύσεις της χωράς. Όπως παρατήρησε πολύ εύστοχα η Ζωή Κωνσταντόπουλου «Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι στα 5 χρόνια του μνημονίου είναι η πρώτη φορά που οι εκβιαστές – δανειστές δεν αντιλέγουν σε μια εκλογική διαδικασία». Να γιατί η Μέρκελ δεν ανησυχεί και δηλώνει χαρά γεμάτη ότι «οι εκλογές δεν είναι μέρος του προβλήματος, αλλά η λύση του προβλήματος». Ξέρει πολύ καλά αυτή τι λέει.. Ξέρει πως παρά το θέατρο των αντιπαραθέσεων, των ύβρεων και των ειρωνιών, το σχέδιο της προχωρά. Ο δε Γιούνκερ δεν αφήνει πολλά περιθώρια ψευδαισθήσεων. Με το πιο ωμό και κυνικό τρόπο «κάρφωσε» το παλικάρι, όταν αυτό, ενώπιον του λαού, ορκιζόταν ότι δεν θα γίνουν νέες εκλογές λέγοντας… «ήμουν πλήρως ενημερωμένος για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες». Όχι γιατί δεν τον θέλουν, αλλά προτιμούν τη διασπορά των εδρών σε όλα τα βιλαέτια τους (ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ - ΠΟΤΑΜΙ - ΠΑΣΟΚ - ΑΝΕΛ) για να μπορέσουν να συμπήξουν τον ασφαλή κορμό όλου του μνημειακού μπλοκ που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα τους!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση -ξέρετε 'σεις, άπ' αυτές που απευθύνονται σε ιθαγενείς- για λογαριασμό γνωστού, διαπλεκόμενου ολιγάρχη των ΜΜΕ– ναι, καλά το καταλάβατε. Από αυτούς που θα έβαζε να πληρώσουν τα χρέη τους προς το κράτος, αλλιώς θα τους έκλεινε μόλις ερχόταν στη εξουσία -η ΝΔ προηγείται ελαφρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτά θα αλλάζουν από μέρα σε μέρα- και θα φέρνουν μια μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ και μια τη ΝΔ -, ώστε να τσιμπήσουν τα χάπατα και να πάνε να ψηφίσουν όλοι μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για να κάνουν κυβέρνηση παρέα. Συγκυβέρνηση, λοιπόν, ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ ( με πολύ πιθανή -κατ' απαίτηση των Γερμανών- τη συμμετοχή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, του πιο γερμανόφρονου κόμματος στην Ελλάδα) ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο των δανειστών – τοκογλύφων για το προτεκτοράτο Ελλάδα.
Βεβαία, ο κ. Τσίπας δηλώνει πως δεν θα συνεργαστεί στην κυβέρνηση με την ΝΔ, αλλά ο Αλέξης Τσίπας έχει δηλώσει επίσης πως θα καταργήσει τα Μνημόνια, πως δεν θα υπάρξουν capital controls, πως είναι υπέρ του OXI στο δημοψήφισμα, πως δεν θα υπογράψει Μνημόνιο, πως δεν θα γίνουν εκλογές και… πολλά αλλά. Ποιος τον πιστεύει πια τον Αλέξη Τσίπρα ; Μετά απ΄ολά αυτά , δεν έχουν άδικο όλοι εκείνοι που τον κατηγορούν ότι πρόδωσε τις ιδέες του και με έργα αντίθετα απ΄όσα διακήρυττε κατέστη χειρότερος των προκατόχων του. Αφού κατήγγειλε το πολιτικό ήθος και τη δειλία εκείνων, αφού τους κατηγόρησε, αυτός και το περιβάλλον του, αποδίδοντας τους αυτά που τους άξιζαν, υποσχέθηκε στο λαό πολιτική αξιοπρέπεια, αντίσταση στην επίθεση και άρνηση υποταγής. Και αιφνίδια, ενώ ο λαός είχε αποφανθεί με 62% υπέρ της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας της χώρας, ο ίδιος μετατρέποντας το ΟΧΙ σε ναι, κατάφερε μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων να εκμηδενίσει και την τελευταία ψευδαίσθηση δημοκρατίας που υπήρχε στο προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα.
Είναι και αυτό έργο της πρώτης κυβέρνησης της αριστεράς!

Συμπέρασμα: Σε αυτές τις εκλογές μικρή σημασία έχει ποιος θα βγει πρώτος ή δεύτερος, αφού είναι ξεκάθαρο πια ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν. Μοναδικός στόχος του πολιτικού συστήματος και της διαπλοκής είναι το άθροισμα των ποσοστών των μνημονειακών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) να είναι όσο το δυνατόν υψηλότερο και δυνατόν πάνω από 70 % ώστε, αφού νομιμοποιήσουν τα μνημόνια και σβήσουν τις ευθύνες αυτών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, να βγουν και να μας πουν στις 21 Σεπτεμβρίου: «Σώπα και μη μιλάς. Εσύ αποφάσισες με μεγάλη πολυκομματική πλειοψηφικά την εφαρμογή του 3ου μνημονίου!». Και θα μας το λένε όλοι μαζί ημέρα και νύχτα. Θέλουν, μετά το «μαζί τα φάγαμε», να μας πάνε στην επόμενη συνευθύνη που θα λένε «μαζί τα ψηφίσαμε», και θα είμαστε με την ψήφο μας οι ηθικοί αυτουργοί της καταστροφής μας. Αν τα καταφέρουν, τελειώσαμε! Η Ελλάδα τελείωσε. Αλλά υπάρχει μια αόρατη δύναμη που -από τις 5 Ιουλίου- πλανιέται πάνω από τη χώρα. Και, αργά ή γρήγορα, θα ξεσπάσει. Εγώ είμαι αισιόδοξος!

1 σχόλιο:

  1. Ζητω η Λα'ι'κιστικα απατημενη Ελλαδα του αντιμνημονιου!Εχουμε,δυστυχως,πολυ δρομο ακομη να διανυσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.