Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

2o OpenTourism Βορείων Σποράδων / Ο Τουρισμός εκεί που πρέπει να είναι: στα Νησιά μας!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού διοργανώνεται στη Σκόπελο το δεύτερο OpenTourism (κλικ) Βορείων Σποράδων, το οποίο θα λάβει χώρα το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στις 11 π.μ., στον κινηματογράφο «Ορφέα» με ελεύθερη είσοδο.

Το OpenTourism αποτελεί πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν τον τουρισμό, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ανοιχτού διαλόγου για τον κλάδο του Τουρισμού και όλα τα σχετικά θέματα που προκύπτουν.

Η εφημερίδα “Βόρειες Σποράδες” επικοινώνησε με την Δρ. Γεωργία Ζούνη, μέλος της ιδρυτικής ομάδας του OpenTourism και της ζήτησε να απαντήσει σε κάποια ερωτήματα, με σκοπό την ενημέρωση του αναγνωστικού της κοινού:
Τι σας ώθησε να αποτελέσετε και εσείς μέλος της ιδρυτικής ομάδας του OpenTourism; Ποιο είναι το όραμά σας;
Το OpenTourism ξεκίνησε αυθόρμητα μετά από συζητήσεις μιας μικρής ομάδας τριών ατόμων: του Θέμη Παπαδημόπουλου που ήταν και στην ιδρυτική ομάδα του Opencoffee στην Ελλάδα, του Σωτήρη Βαρελά, υποψήφιου διδάκτορα στον Τουρισμό, και εμού που αγαπώ και διδάσκω τον Τουρισμό. Γρήγορα όμως, αγκαλιάστηκε από πολλούς ανθρώπους που είναι πλέον μέλη της ομάδας σε όλη την Ελλάδα. Τόσο οι...
συμμετέχοντες όσο κι οι ομιλητές του OpenTourism (από Υπουργούς έως ξένους στη χώρα μας) διαφέρουν, αλλά έχουν τουλάχιστον ένα κοινό: όλοι αγαπούν την Ελλάδα, και εργάζονται με όραμα για αυτήν, από επαγγελματίες έως απλές πρωτοβουλίες.
Η ιδέα ήταν απλή: όλοι οι άνθρωποι που αγαπάμε και ασχολούμαστε με τον ελληνικό τουρισμό -ο καθένας από το πόστο του- να γνωριστούμε μεταξύ μας, να ενημερωνόμαστε για νέες τάσεις και εξελίξεις στο χώρο αλλά και να προκύπτουν προκύψουν συνέργειες για ένα ποιοτικό ελληνικό τουρισμό. Το OpenTourism φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς και ανοιχτού διαλόγου για τον ελληνικό τουρισμό. Εκτός από την ανταλλαγή των απόψεων και επιχειρηματικών ιδεών, ο βασικό μας στόχος και όραμα είναι η αλλαγή της νοοτροπίας προς ένα ποιοτικό ελληνικό τουρισμό.
Φυσικά σε όλα τα Opentourism το τίμημα εισόδου είναι μηδενικό και η πρόσκληση είναι ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Πώς το Opentourism επέλεξε τις Σποράδες και τη Σκόπελο για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού;
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου και ενισχύει την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας για τη σημασία του τουρισμού και της κοινωνικής, της πολιτιστικής, πολιτικής και οικονομικής του αξίας.
Αλλά πάνω απ 'όλα, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι μια γιορτή! Με αυτή την αφορμή το Opentourism επέλεξε το υπέροχο νησί της Σκοπέλου για να γιορτάσουμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Ο λόγος είναι πως για εμάς τα νησιά είναι ένα τα σημαντικότερα σύμβολα του Ελληνικού Τουρισμού, και το αποδεικνύουμε έμπρακτα με την για την επιλογή της Σκοπέλου για να εγκαινιάσουμε μαζί την 6η χρονιά Opentourism!
Ετσι το Opentourism με χαρά προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 11πμ στο υπέροχο νησί της Σκοπέλου για να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και να εγκαινιάσουμε μαζί την 6η χρονιά Opentourism!
Σε τι στοχεύετε με το δεύτερο το OpenTourism Sporades που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου;
Αυτό το OpenTourism στην Σκόπελο έχει συγκεκριμένο στόχο: μέσω της παρουσίασης ερευνών και βέλτιστων πρακτικών άλλων προορισμών να προτείνουμε συγκεκριμένα βήματα στρατηγικού σχεδιασμού για το αποτελεσματικό μάρκετινγκ και προβολή των Σποράδων και της Σκοπέλου ως τουριστικού προορισμού.
Θα ξεκινήσουμε μιλώντας για τη διαδικτυακή παρουσία της Καλαμάτας και στο "Πώς βλέπουν οι τουρίστες τις Σποράδες ως τουριστικό προορισμό" μέσω ανάλυσης διαδικτύου. Στη συνέχεια θα συνδέσουμε τον Τουρισμό με τον Αγροδιατροφικό τομέα, ένα μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας στην παρούσα στιγμή, μιας και οι δύο αυτοί τομεις συνδυαστικά μπορούν να αποτελέσουν τον βασικό πυλώνα για την ανάκαμψη της χώρας. Κατόπιν θα αναφερθούμε για τη σημασία των εκδηλώσεων και των δράσεων για τον εμπλουτισμό της τουριστικής εμπειρίας σε έναν μικρό τουριστικό προορισμό. Στο τέλος θα επιχειρήσουμε να δέσουμε όλα τα κομμάτια και να δούμε πώς μπορούν όλες αυτές οι προσπάθειες να είναι αποτελεσματικές, και να οδηγήσουν στο χτίσιμο ενός αναγνωρισμένου και πετυχημένου Παγκόσμιου Προορισμού.
Ουσιαστικά δηλαδή σε αυτό το OpenTourism Sporades θέλουμε να βάλουμε το πλαίσιο για τους επόμενους διαλόγους, έτσι ώστε οι επόμενες συναντήσεις να γίνονται με βάση το στρατηγικό στόχο που θα θέσουν μόνοι τους οι κάτοικοι της Σκοπέλου και των Σποράδων γενικότερα.
Θεωρείτε πως μπορεί να γίνει θεσμός και στις Βόρειες Σποράδες αυτή η πρωτοβουλία OpenTourism;
Εάν και μόνο εάν ο κόσμος των Βορείων Σποράδων το θέλει τότε οι εκδηλώσεις μπορούν και θα γίνουν θεσμός. Μόνο ό,τι θέλουμε γίνεται! Η πρόθεση και η δυναμική όμως της ομάδας Πλέγμα και η μέχρι τώρα ανταπόκριση των κατοίκων δείχνει πως οι Βόρειες Σποράδες και θέλουν και μπορούν να γίνουν πηγή ουσιαστικών και καινοτόμων πρωτοβουλιών!
_____________
Λίγα λόγια για τη ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΟΥΝΗ, PhD.
Email: gzouni@gmail.com //
Blog: MarketIn.Georgia // Twitter: georgiazn
Η Δρ. Γεωργία Ζούνη διδάσκει Τουριστικό Μάρκετινγκ στο μεταπτυχιακό MBA Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Πολιτιστική Διαχείριση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το University of Kent , και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, μιας και κατέχει διδακτορικό τίτλο (Ph.D) στο Τουριστικό Μάρκετινγκ. Από το 2014 ασχολείται και με την ανάπτυξη του Προγράμματος εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς στη Διοίκηση και Οργάνωση Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Οι δράσεις της στον Τουρισμό συνοπτικά είναι: είναι συνιδρυτής του OpenTourism, διετέλεσε Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ιατρικού Τουρισμού του Υπουργείου Υγείας, και είναι Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη των Θερινών Σχολείων Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με 3 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια .

Τέλος, ασχολείται και με την επιχειρηματικότητα, είτε ως συνιδρυτής της CVexperts, είτε διδάσκοντας στο Μεταπτυχιακό της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είτε ως Ακαδημαϊκή Υπεύθυνος του  CoLab Academy από το CoLab Workspace, τον πρώτο φορέα συνεργατικής καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας με πολλά πετυχημένα παραδείγματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.