Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Σκοπέλου

Αγαπητοί γονείς και συμπολίτες της Σκοπέλου,

Με αφορμή τις διάφορες αναρτήσεις που λαμβάνουν χώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εχθές υπήρξε παραβίαση του κτιρίου του Γυμνασίου, από μερίδα μαθητών - θέλουμε να ελπίζουμε. Σας εκθέτουμε τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν για να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παραφιλολογίες.

Ενημερωθήκαμε από περαστικούς ότι υπήρχαν ανοιχτά φώτα στο εσωτερικό του σχολείου και άμεσα ενημερώσαμε την διευθύντρια και βρεθήκαμε όλοι μαζί στον χώρο.

Δυστυχώς, βρήκαμε ανοιχτά παράθυρα σε 3 αίθουσες, ενώ την Παρασκευή ήταν κλειστά όπως είχε ελέγξει η ίδια η διευθύντρια. Άνοιξαν με κλειδί ή διέρρηξαν τις εσωτερικές πόρτες των αιθουσών και τοποθέτησαν ένα γραφείο, με διάφορα βιβλία για βάρος πίσω από την κεντρική ξύλινη πόρτα της εισόδου, παρεμποδίζοντας την είσοδο από την εξωτερική πλευρά. Επίσης, είχαν χρησιμοποιηθεί θρανία και καρέκλες στις εισόδους των αιθουσών για να μην υπάρχει πρόσβαση σε αυτές. Μπήκαν, έκαναν ό,τι έκαναν και έφυγαν… Δεν βρήκαμε κάποιον εκεί. Δεν υπήρχαν μαθητές, δεν υπήρχαν αιτήματα, μόνο καταστροφές.

Από την αρχή της χρονιάς 2020-2021, η τοπική μας μαθητική κοινότητα βρίσκεται σε μία διαρκή αναταραχή και διαρκή διάθεση διεκδικήσεων. Ποια είναι τα αιτήματά τους όμως; Τι ακριβώς τους προβληματίζει; Δεν ενημερώνουν τις διευθύνσεις των σχολείων, δεν συζητούν με τους καθηγητές, δεν απευθύνονται στον σύλλογο…

Σε αυτό το σημείο είναι που όλοι οι γονείς θα πρέπει να λειτουργήσουμε με ομαδικό πνεύμα και να συνεργαστούμε, θα πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας τις διαδικασίες διεκδικήσεων -γιατί η υγιής διεκδίκηση είναι δικαίωμά μας, αλλά συγχρόνως θα πρέπει να ενημερώσουμε τα παιδιά μας ότι εκτός από δικαιώματα, έχουν και υποχρεώσεις. Θα πρέπει να είμαστε κοντά τους και να τα αφουγκραζόμαστε και να τους δείχνουμε τον μπούσουλα για όλα, τον δρόμο μόνα τους θα τον βρουν.  

Θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε τι σημαίνει σεβασμός, σε όλα τα επίπεδα. Άλλο διεκδικώ και άλλο διαπράττω αδίκημα με διάρρηξη και καταστροφή δημόσιας περιουσίας.

Δύσκολη αποστολή, αγαπητοί γονείς…

Δεν μπορεί ο σύλλογος να είναι αποδέκτης όλων των ερωτήσεων του τύπου: τι κάνει ο σύλλογος; Ο σύλλογος είναι ο συνδετικός κρίκος των γονέων και του σχολείου.

Δεν μπορεί η διεύθυνση του κάθε σχολείου να είναι αποδέκτης όλων των ερωτήσεων του τύπου: τι κάνει η διεύθυνση; Η διεύθυνση είναι εκεί για την εύρυθμη λειτουργία.

Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε που είναι οι γονείς; Μήπως έχουμε αδρανήσει λίγο και περιμένουμε πολλά από τους άλλους;   

Δεν μπορούμε να λέμε φωνάξτε την αστυνομία.

Δεν έχουμε εγκληματίες. Τα παιδιά μας έχουμε!

Ας μην κωφεύουμε στα προβλήματα που είναι γύρω μας και ας συνεργαστούμε όλοι μαζί. Ας δουλέψουμε πρώτα μέσα στο σπίτι μας και μετά να βγούμε προς τα έξω. Ας πράξουμε σωστά στην μικροκοινωνία της οικογένειας και μετά να διευρυνθούμε .  

Γιατί είμαστε όλοι μαζί για τα παιδιά, για τα παιδιά μας!

Καΐρη Χαρούλα 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου 


ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ↓

Η νέα "διάρρηξη" στο Γυμνάσιο Σκοπέλου πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.