Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Αγγ. Ξηντάρης: Κάναμε το μισό, ολόκληρο και σωστό...

• Δεχθήκαμε συγχαρητήρια 
από καταστηματάρχες και πολίτες...

Με αφορμή τη συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 16-9-2020 μεταξύ άλλων και της θερινής πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού με απαγόρευση, για πρώτη φορά, της κυκλοφορίας και από τις δυο κατευθύνσεις, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. ‘Αγγελος Ξηντάρης, έκανε την παρακάτω διατύπωση, σχετικά με τους πεζόδρομους:

«Ο πρώτος πεζόδρομος στην Ελλάδα κατασκευάσθηκε στην Αθήνα το 1979 (οδός Βουκουρεστίου) εν μέσω πολλών αντιδράσεων, αφού διαπίστωσαν τα ευεργετήματα και τα πλεονεκτήματα πεζόδρομοι στη συνέχεια κατασκευάσθηκαν στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα. 

Πεζόδρομος σημαίνει δρόμος για πεζούς. Δρόμος με συγκεκριμένο μήκος και πλάτος που προορίζεται για πεζούς να περπατούν ασφαλείς, να χαλαρώνουν, να αναπολούν, να διασκεδάζουν, να παρατηρούν, να απολαμβάνουν την αισθητική του χώρου, τη φύση, τη θάλασσα και τις δράσεις της και ιδιαίτερα για μας, τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του παραδοσιακού μας οικισμού, διασχίζοντας την παραλία και φθάνοντας χωρίς παρεμπόδιση στο διαμάντι μας την Παναγίτσα του Πύργου.

Ένας πεζόδρομος βεβαίως περιορίζεται από όρους κίνησης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και κίνηση ήπιας κυκλοφορίας για οχήματα ιδιωτικά,εφοδιασμού και έκτακτης ανάγκης. Ο πεζόδρομος προσθέτει υπεραξία στην αγορά ακινήτων και στις επιχειρήσεις, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής, παρέχει ένα ήσυχο και ήρεμο περιβάλλον, μακριά από θορύβους και ρύπανση. Η στέρηση του πεζόδρομου από πεζούς, παιδιά, έφηβους, ενήλικες, ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ έχει συνέπειες τόσο στην τοπική οικονομία, όσο στην αισθητική, την αξία της ζωής και το περιβάλλον.

Άγγελος Ξηνταρης

Πρόεδρος

Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ (στο 2:18:30 και στο 2:53:40)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.