Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Να πάρει πίσω η Κυβέρνηση το χαράτσι για είσοδο στην Α' Ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΕΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ «Ο ΑΣΤΑΚΟΣ» 

Την θέσπιση εισιτηρίου μπορεί κάποιος να την επιβάλει στην ατομική του ιδιοκτησία και όχι στη θάλασσα, η οποία δεν είναι τσιφλίκι κανενός και όλοι έχουμε δικαίωμα στην ελεύθερη είσοδο και επαγγελματική δραστηριότητα

«Δύο μέτρα και δύο σταθμά» στην αντιμετώπιση των επαγγελματιών ψαράδων των Βορείων Σποράδων. Η ΚΥΑ είναι μεροληπτική, παραβιάζει τη βασική ιδέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (ΚΛΙΚ) , επιβάλλει εισιτήριο - «χαράτσι» 67,00€ την ημέρα στους επαγγελματίες αλιείς για την παραμονή με ή χωρίς πρόσδεση και αγκυροβόληση στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων

Με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των αλιευμάτων, για τα οποία πρώτοι από όλους εμείς παλεύουμε, βάζει έναν ακόμη κόμπο στη θηλιά που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις στο λαιμό μας, υλοποιώντας και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαικής Ενωσης.

Κι αυτό γίνεται σε μια  περίοδο πανδημίας, που προσπαθούμε να κρατηθούμε στο επάγγελμα, λόγω της δραματικής πτώσης της τουριστικής κίνησης, της προώθησης των προϊόντων των μεγάλων εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας και ενώ αλωνίζουν τα μεγάλα αλιευτικά. Οποιοδήποτε επιπλέον κόστος στη σκληρή και με αβέβαια αποτελέσματα δουλειά μας, φαντάζει δυσβάσταχτο. 

Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το χαράτσι! 

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη δουλειά και τη ζωή μας!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ «Ο ΑΣΤΑΚΟΣ»

Σκόπελος, 11 Σεπτεμβρίου 2020


ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ↓

Εισιτήριο(!) για είσοδο στην Α’ Ζωνή του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου - Βορείων Σποράδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.