Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Πετροσωλήνας | Απαγορεύεται αυστηρά η αλίευση, η διατήρηση επί του σκάφους, η μεταφόρτωση, η εκφόρτωση, η αποθήκευση, η πώληση...


Αυτός ο #πετροσωλήνας, #Lithophaga_lithophaga, είναι η παρατήρηση της εβδομάδας! Καταγράφηκε από τον @ctaklis, στο #Πήλιο. #OWiSea

Οι πετροσωλήνες είναι δίθυρα μαλάκια ευρέως διαδεδομένα στις ελληνικές θάλασσες τα οποία σε μικρές ηλικίες ζουν προσκολλημένα σε βράχους, ενώ μεγαλώνοντας ανοίγουν θαλάμια και κατοικούν στο εσωτερικό τους για όλη τη ζωή τους. Έχουν πολύ αργούς ρυθμούς ανάπτυξης και μπορούν φτάσουν και τα 50 χρόνια ζωής. Πλέον ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί δραματικά από την υπεραλίευση. Στην #Ελλάδα #απαγορεύεται αυστηρά η αλίευση, η διατήρηση επί του σκάφους, η μεταφόρτωση, η εκφόρτωση, η αποθήκευση, η πώληση και η έκθεση ή η προσφορά για πώλησή τους από την Εθνική νομοθεσία, την Ενωσιακή νομοθεσία, αλλά και από Διεθνείς Συμβάσεις τις οποίες η Ελλάδα έχει κυρώσει.

Δυστυχώς, στη χώρα μας οι πετροσωλήνες εξακολουθούν να αλιεύονται παράνομα και να πωλούνται από εστιατόρια, με επιπτώσεις όχι μόνο για το ίδιο το είδος αλλά και για το θαλάσσιο περιβάλλον - η αλιεία τους είναι ιδιαίτερα καταστροφική για τα θαλάσσια ενδιαιτήματα στα οποία βρίσκονται, αφού προϋποθέτει την καταστροφή ολόκληρου του βραχώδους υποστρώματος στο οποίο κατοικούν ώστε να πιαστούν.

ISea.gr


Βρείτε την παρατήρηση εδώ: https://bit.ly/3m81xTR


Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τους πετροσωλήνες εδώ: http://www.alieia.minagric.gr/node/230

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.