Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Αίτημα για μέτρα στήριξης των Ξενοδόχων και Επαγγελματιών Σκοπέλου


Η κρίση μας φέρνει πιο κόντα και καμιά φορά μας ενώνει, για διεκδικήσεις και μέτρα στήριξης. Αυτό συνέβη και τώρα και οι τρεις ενώσεις του νησιού, οι επαγγελματίες των οποίων έπληγησαν από την πανδημία και την οικονομική κρίση που την ακολούθησε, συνέταξαν υπόμνημα αιτημάτων στήριξης, αλλά και προτάσεων, το οποίο ζητούν να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το κοινό υπόμνημα έχει ως εξής:

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σκοπέλου,

Οι στιγμές που ζήσαμε, ζούμε και που θα ζήσουμε ακόμη για άγνωστο χρονικό διάστημα είναι πρωτοφανείς εξαιτίας της κρίσης δημόσιας υγείας που περνάει ο τόπος μας και των οικονομικών επιπτώσεων που αυτή έχει στο σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο νησί μας. Οι περιστάσεις αυτές λοιπόν μας υποχρεώνουν σύσσωμοι οι τρεις Σύλλογοι της Σκοπέλου να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και μέτρα στήριξης για την επιβίωση των επιχειρήσεων, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν και τα επόμενα χρόνια.

Με το σκεπτικό αυτό, σας καταθέτουμε κάποιες προτάσεις, οι οποίες μπορούν να συζητηθούν και να εξειδικευθούν περισσότερο, να αποφασιστούν και να ληφθούν αποφάσεις άμεσα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκοπέλου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

α) Απαλλαγή τελών φωτισμού και καθαριότητας για το χρονικό διάστημα από 20/3/2020 έως το τέλος του έτους για τις επιχειρήσεις που λειτούργησαν αυτή τη σεζόν, καθώς και εξέταση μείωσης των τελών αυτών και για το 2021.

β) Απαλλαγή των ίδιων τελών για ένα έτος από 20/3/2020 έως 20/3/2021 για τις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές.

γ) Συμμετοχή του Δήμου Σκοπέλου στο πρόγραμμα "Γαλάζιες σημαίες" για όσες περισσότερες παραλίες είναι εφικτό, διότι έτσι θα παρέχουμε οργανωμένες και ασφαλείς παραλίες στους τουρίστες, αλλά θα είναι επίσης μία σημαντική και ανέξοδη παγκόσμια διαφήμιση της Σκοπέλου.

Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στη γνωστή πλέον παραλία "Χοβολο", είναι αναγκαία η δημιουργία ασφαλούς πρόσβασης για την διέλευση των λουόμενων.

δ) Αντιμετώπιση του ήδη υπάρχοντος και εξελισσόμενου επικίνδυνου προβλήματος της επέκτασης της πλάκας στις παραλίες Μηλιά και Λιμνονάρι, που έχει ως αποτέλεσμα την διάβρωση των ακτών.

Παρακαλούμε όπως τα παραπάνω θέματα συζητηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με εκτίμηση

Τα ΔΣ των Συλλόγων

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΛΩΣΣΑΣ - ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ και Ν. ΚΛΗΜΑΤΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.